Dodaj do ulubionych

YASMIN i spadek wagi?

02.03.06, 12:57
Wlaśnie wrócilam od ginekologa, chcialam zalożyć sobie spiralkę, ale wciąż
jeszcze czekam na wyniki badań (cytologia), w międzyczasie lekarz zaleca mi
tabletki Yasmin, ponoć "nowość" nie powodują tycia... Ponoś nawet się po nich
chudnie?? Slyszalyście o tym?
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: ida37 Re: YASMIN i spadek wagi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:08
      tak, bo sztucznie odwadniają organizm, działają moczopędnie i robią jazdę na
      maksa w organiźmie, może Twój gin. dostanie w prezencie od firmy Schering
      wycieczkę? Mój wypisał mi "na chama" Yasmin, a recepty leżą do tej pory nie
      zrealizowane, bo zasięgnęłam opinii na innych forach na temat Yasmin i
      zrezygnowałam.smile
      • Gość: misss Re: YASMIN i spadek wagi? IP: *.crowley.pl 02.03.06, 14:51
        Hmm ja wlasnie tez dostalam na nie recepte, ale ginekolog zaproponował mi je
        jako jedna z kilku opcji pigulkowych i stwierdzilam ze moga byc, bo jeszcze ich
        nie bralam i troszke czytlam na ich temat, ale recepty jeszcze nie wykupilam,
        poza tym kosztuja prawie 50 zl uncertain
    • dolly21 Re: YASMIN i spadek wagi? 02.03.06, 15:06
      Ja biorąc je rzeczywiście schudłam, ale to dlatego, że więcej się ruszałam. W
      każdym bądz razie nie przytyłam ani grama. Ja akurat w swojej aptece płace od
      35 do 42 zł za opakowanie, zależy z której hurtowni dostawa, ale nigdy nie
      kosztowały 50zł!! Działania nieporządane miałam tylko pierwszy miesiąc-
      tzn.plamienia i lekkie mdłości, nic poza tym. Dziewczyny zanim wydacie opinie
      na temat tabletek pamiętajcie że wszystko zależy od odpowiedniego ich dobrania,
      jest to bardzo indywidualna sprawa. Dla mnie te tabletki są genialne i nie
      zamieniła bym ich na żadne inne!!
      • elf1977 Re: YASMIN i spadek wagi? 02.03.06, 15:19
        Ja stosuję z powodzeniem, na razie naprawiły szkody, jakie wyrządziła w moim
        organizmie depo-provera. Schudnąć, nie schudłam, ale jestem zadowolona. Czuję
        się dobrze, krwawienia trwające pół roku minęły.
      • bibi.mal Re: YASMIN i spadek wagi? 05.03.06, 09:48
        Ja wlaśnie wczoraj je wykupilam. Za dwa opakowania zaplacilam 67zl, więc
        tragedii nie ma wink
        Jednak niektóre opinie trochę mnie martwią, czytalam kiedyś o tabletkach, które
        powodowaly spadek wagi, a potem po dluższym stosowaniu kobietom dzialo się coś
        z tchawicą... Czy gardlem (dokladnie nie pamiętam) i umieraly, bo się dusily...?
    • Gość: ida37 Re: YASMIN i spadek wagi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 17:22
      zobaczycie po paru latach, mnie nikt nie ostrzegał, nie miałam takiej
      możliwości zasięgnięcia opinii na temat tabsów, jak wy teraz, też byłam
      zagorzałą fanką hormonów, ale się sparzyłam, bo odbiły się na moim zdrowiu,
      pozdrawiam i życzę zdrowia po tabletkach antykoncepcyjnych
    • Gość: Magda Re: YASMIN i spadek wagi? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.06, 13:55
      Brałam Yasmin przez pół roku. Były to dla mnie rewelacyjne tableki, ponieważ
      nie zauwazyłam u siebie żadnych niekorzystnych zmian (zarówno w samopoczuciu
      jak i w wyglądzie). Nie czułam po prostu, że cokolwiek łykam...
      Odstawiłam tabletki, ponieważ chwilowo przestały mi byc potrzebne. Obawiałam
      się skutków ubocznych po ich odstawieniu (pogorszenia cery, zmian w nastroju,
      nieregularnych cykli etc.). Ku mojemu zdziwieniu nie zauważyłam żadnej zmiany,
      a okres pojawił się po 28 dniach...
      Wszystko zależy, jak widać, od danego organizmu, dlatego nie ma się co kierowac
      opiniami innych, bo na wiele zdać się one nie mogą...

Pozdrawiam ciepło!
      • bibi.mal Re: YASMIN i spadek wagi? 06.03.06, 10:27
        No więc wlaśnie... Ja bralam w przeszlości harmonet i mercilon i w zasadzie nic
        się ze mną nie dzialo. W takim razie zacznę je brać. - Pozostaje tylko "czekać
        na okres" wink
        • Gość: Ewa Re: YASMIN i spadek wagi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 10:42
          Ja natomiast zaczęłam brać te tabletki od miesiąca. Wzięłam 12 tabletke i i
          kolejna odstawiłam Miałam potworne bóle głowy. Leżałam plackiem. Dziś już jest
          czwarty dzień jak odstawiłam leki i nie mogę dojść do siebie. Nadal boli głowa.
          Oprócz tego miałam też kłopoty z ocami. Podwójne widzenie. Widać zależy to od
          organizmu. Dla mnie były za silne.
    • emilia_a warte przeczytania wątki o Yasmin 06.03.06, 12:06

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=20736317&v=2&s=0

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=31159731&v=2&s=0
    • Gość: marcia Re: YASMIN i spadek wagi? IP: 213.77.48.* 06.03.06, 14:35
      Stosuję jasmin od 4 m-cy, od tego czasu nie schudłam lecz przytyłam z 47 na 52
      kg. Nie ubolewam nad tym ale obecna waga mogłaby pozostać bez zmian.
      O fakcie przytycia poinformowałam ginekologa, na co on odpowiedział że wzrost
      wagi zdarza się, zwłaszcza w okresie pierwszych kilku m-cy przyjmowania.
    • Gość: Kropka Microgynon kontra Yasmine IP: *.13-2.cable.virginm.net 26.02.14, 21:12
      Po pierwszym dziecku, kiedy zdecydowałam się wrócić do hormonów (zespół jajników policystycznych skutecznie zmusza), lekarka przepisała mi Microgynon. W ciągu dwóch miesięcy przytyłam 6kg. Czułam się opuchnięta, nabrzmiała, pierścionków nie mogłam założyć na ręce. Tak zbierały wodę (jem zdrowo, ruszam się). Poszłam i poprpsiła o zmianę na yasmine. Biorę od 2 tygodni, waga spadła o 1,5kg, mniej jestem opuchnięta. Podobno odwadniają, więc się mocno nawadniam, ale wolę to, niż efekt nadmuchania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka