Dodaj do ulubionych

badania - czy to znaczy że nie jestem dziewicą?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:08
Byłam na swojej pierwszej wizycie u ginekologa. Pani dr pytała się najpierw
czy współżyłam i powiedziałam jej że nie. Ona na to że sprawdzimy czy mozna
mnie zbadać przez pochwę. Spróbowała i stwierdziła, że się da. Nic a nic mnie
to nie bolało. Potem zrobiła jeszcze cytologię i usg dopochwowe. Też nie było
to jakoś bolesne. Żadnej krwi potem nie miałam. Jakoś głupio mi było zapytać
gin, bo z tego wszystkiego to właściwie nawet zapomniałam, ale powiedzcie mi
czy skoro lekarka zrobiła te wszystkie badania to znaczy że ja nie jestem już
dziewicą (fizjologicznie)? Tzn wątpię żeby ona to zrobiła, ale może ja już
kiedyś np przy jakimś sporcie ją rozerwałam no i jak przy pierwszym badaniu
ona zauważyła, że tej błony nie ma to zrobiła te usg i cytologię. Bo czy
można zrobić te badania nie uszkadzając błony?
Obserwuj wątek
    • kwietniowe_cappuccino Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic 28.03.06, 13:58
      poczytaj sobie o budowie błon dziewiczych
      • Gość: Elka Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:03
        No ok spoko wiem że ona może być rozciągliwa, bardzo dziurawa itp - ale czy
        może być aż tak rozciągliwa żeby nie przerwała się przy padaniu usg? Przecież
        ten aparat był dość duży. A nawet jeśli się tak nie zdarzyło to wątpię żeby
        pani dr podjęła takie ryzyko i próbowała mnie badać kiedy ta błona tam była.
        Przecież ona nie ma pewności jak ta błona się zachowa. Czy się mylę?
        • kwietniowe_cappuccino Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic 28.03.06, 14:07
          to ją spytaj
          a na twoim miejscu bardzo bym sie cieszyla, bo to oznacza, ze nie nie bedzie
          kłopotów przy pierwszym razie wink
          • Gość: Ewa Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:11
            Ja tez miałam badanie prze pochwę, bolało bardzo, była też krew. Lekarz
            pobierał mi cytologię. Nie wiem ile masz lat, ale ja w wieku 28 już musiałam
            sobie zrobić podstawowe badania.
        • Gość: Margo Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic IP: *.chello.pl 28.03.06, 16:52
          Nie tak łatwo przerwać błonę dziewiczą smile Nie martw się. W czasie seksu trzeba
          się czasami z nią nieźle namęczyć wink Na pewno byś czuła duży ból.
    • Gość: Ewa Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:14
      Przecież możesz wziąć lusterko i zobaczyć jak jest zbudowana Twoja błona. Jaki
      problem?
      • Gość: Elka Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:22
        Tu muszę przyznać mnie zaskoczyłaś (choc pewnie stado forumowych kobitek zaraz
        zacznie się ze mnie nabijać) - to naprawdę tak widać gołym okiem? Ja tam nie
        potrafię tego znaleźć, bo albo jej tam nie ma, albo tego nie da się zobaczyć,
        albo ja nie potrafię odróżnić błony dziewiczej od dziesiątek innych fałd i błon
        które tam mam wink
        • Gość: ktostam Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic IP: *.system.szczecin.pl 28.03.06, 14:24
          ech www.the-clitoris.com/ sie klania..
          ale skoro bylo usg to blona..hm.. fizycznie moze resztki jakies sawink
          • Gość: Elka Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:27
            wiesz ja tak swobodnie to władam tylko rosyjskim. angielski i niemiecki też
            trochę znam ale nie na tyle żeby to zrozumieć ;]
        • Gość: Margo Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic IP: *.chello.pl 28.03.06, 16:54
          Ja się nie nabijam. W życiu swojej błony dziewiczej nie widziałam smile
          A z pewnością przy pierwszym seksie ja miałam smile
    • Gość: :))) Re:Elka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:24
      Nie domyślam się jak było w Twoim przypadku jednak wiem, że błona dziewicza
      czasami ulega przerwaniu dopiero przy...porodzie. Jej trwałość to cecha
      indywidualna. Myślę, że dla zaspokojenia własnej ciekawości powinnaś zapytać
      lekarkę jak to jest z tą Twoją błoną. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć,
      że utraty mojej nie zauważyłam. Przy pierwszym razie nic nie czułam a potem już
      jej chyba nie było. Chociaż miałam cesarskie cięcie...to może jeszcze teraz
      jestem dziewicą? smile,smile,smile !!!
      • Gość: Ewa Re:Elka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:44
        U mnie jest to fałd okalający wejście do pochwy, a za nim są różne fałdy i
        nierówności. Jest to jakby pierścień z otworem. Teraz nadrewane w dóch
        miejscach przez badanie.
    • hippophae Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic 28.03.06, 14:53
      Moim zdaniem bardzo możliwe że nadal masz błonę. U mnie przed pierwszym
      stosunkiem spokojnie dało się włożyć dwa palce, więc mniejszy wziernik pewnie
      też (nie było takich prób) więc myślałam że przy jakiejś okazji została
      przerwana. Potem jednak gin powiedział że jest na swoim miejscu. Na pewno
      straciłam ją przy pierwszym razie z facetem bo było trochę bólu i sporo krwi.
      • Gość: Ewa Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 15:01
        Do mojej przedmówczyni - to znaczy że miałaś dość duży otwór? Była taka
        pierścieniowata?
        • Gość: K Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 15:09
          A ja nie mam pojęcia, kiedy straciłam moją błonę, ponieważ pierwszy raz mnie
          nie bolał i nie było krwi. Bolał natomiast drugi raz (kilka miesięcy po
          pierwszym)- albo straciłam błonę za drugim razem (czy to możliwe?) albo nigdy
          jej nie miałam... albo mam ją nadal...
        • hippophae Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic 28.03.06, 16:22
          Myślę, że tak. Możliwe, że rozciągnęła się przez stosowanie tamponów i hmm...
          różne zabawy erotyczne. Przyznam, że nigdy się jej za dokładnie nie przyglądałam.
      • Gość: Elka Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 15:50
        rozumiem że mały wziernik nie może tej błony przebić - ale wielki patyk od usg.
        Przecież on jest niczego sobie w stosunku do członka faceta i do tego jest
        twardszy!!
        • Gość: Margo Re: badania - czy to znaczy że nie jestem dziewic IP: *.chello.pl 28.03.06, 16:59
          Oj, bez przesady wink Nie jest taki "niczego sobie", członki są z reguły jednak
          grubsze smile Ponadto członek ma szerszą końcówkę, a wziernik od USG wąziutką,
          którą łatwo się wślizgnąć. Do tego końcówka USG pokryta jest bardzo śliskim
          żelem - no i jednak nie porusza sie dynamicznie w te i we wte wink

• emilia_a Re: obrazki 28.03.06, 16:20
      www.libramed.com.pl/b2b/10.jpg
      www.libramed.com.pl/b2b/82.jpg
      można powiększyć klikając na ikonkę pojawiającą się w prawym dolnym rogu

ze strony:
      www.libramed.com.pl/b2b/LWW.htm
      w google jest wszytskowink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka