Gość: ona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 19:30 jakie mogą być skutki gdy pęknie jajnik?moja siostra dzisiaj wylądowała w szpitalu a diagnoza to pęknięty jajnik. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netka2 Re: pęknięty jajnik 27.04.06, 19:51 Chyba peknieta torbiel na jajniku!!!Nie slyszalam ze jejnik moze peknąć. Torbiel peknieta moze spowodowac zapalenie otrzewnej, a co sie z tym wiąze - operacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona23 Re: pęknięty jajnik IP: *.devs.futuro.pl 28.12.13, 18:48 A jednak widzisz jajnik może pęknąć... Akurat to przeszłam... Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: pęknięty jajnik 27.04.06, 19:58 a moze chodzi o pekniety jajowód? moze sie to stac na skutek np. ciąży pozamacicznej. I tez konczy sie operacją albo laparoskopią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ananana Re: pęknięty jajnik IP: *.itvmedia.pl 29.01.15, 23:08 Jajnik może pękać. Mi się to przytrafiło gdy byłam w ciąży. Jest to niebezpieczne dla życia kobiety ponieważ wtedy krew wydostaje się do otrzewnej i grozi smiercia. Nie można czekać do ostatniej chwili. Jak juz bardzo boli tak ze nie można się ruszyć trzeba szybko do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś