Gość: motylek2127 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 12:33 Witam chciałabym zbadac sobie hormony a mianowicie prolaktyne i testosteron czy ktos wie w jakiej fazie cyklu mam wykonac to badanie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cottonka Re: Prolaktyna i testosteron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 16:32 najlepiej w w dniach od 1-4 d.c. Prolaktyne zrób z obciązeniem (jak powiesz w lab. panie beda wiedziały o co chodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: Prolaktyna i testosteron 01.05.06, 18:35 widzę, że leczysz się "na własną rękę", ja po wizycie niczego się nie dowiedziałam i też muszę się uśmiechnąć do pań z laboratorium)) Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: Prolaktyna i testosteron 01.05.06, 19:25 Nie z obciążęniem, a na czczo, a nastęnie w obciążeniu metacroplamidem po godzinie od zażycia. Dzień cyklu w przypadku tych dwóch hormonów nie ma najmniejszego znaczenia, poza dniami miesiączki kiedy wogóle nie zaleca sie badań jeśli nie są niezbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Prolaktyna i testosteron IP: *.itcollege.ee 04.05.06, 10:47 ja swego czasu badania robilam ok 20 dnia cyklu,lekarz twierdzil,ze tak sie robi.natomiast potem wiele razy powtarzalam sama prolaktyne,bo mam z nia problem,a tu juz dzien faktycznie nie mial znaczenia. wazne jest bys nic nie zjadla,pobrala raz,potem tabletka metro....(lek wspomniany wczesniej)i drugie pobranie Odpowiedz Link Zgłoś