Dodaj do ulubionych

ciaza?????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:24
witam.mam pewien problem i chciualabym zasiegnac tu opinii zanim udam sie do
lekarza bo na wizyte i tak bede musiala dlugo czekac a denerwuje sie juz teraz
chodzi o to ze okres spoznia mi sie juz 12 dni ponad,jednak zrobilam dwa
testy ciazowe i wyszly one negatywnie... ponad to chcialabym nadmienic ze w
tym miesiacu zdawalam mature i mialam problemy z odzywianiem sie(tzn nie
moglam kompletnie nic w siebie wciansac) czy ktos moze mi podpowiedziec o co
moze chodzic??
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:35
      o zatrzymanie okresu na skutek stre4su i zmian w odzywianiu.
      Bardzo madrze, ze zrobilas testy.
      Teraz pozostaje ci czekac na wizyte u lekarza.
    • Gość: zuza Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:41
      czy kompletnie nie mogłaś nic w siebie wcisnąć tylko w czasie matury, czy dłuźej?
      a skoro robilas testy, to jednak istnieje możliwość, że jesteś w ciąźy? jakies
      stosunki bez zabezpieczenia?
      • Gość: beti Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:44
        owszem zdarzylo sie ale wedlug moich wyliczen nie bylo wtedfy owulacji,nie
        moglam w siebie nic wqcisnac przez okolo miesiac lub odrobine dluzej jednak
        jadlam cos od czasu do czasu...dodam jeszcze ze 3 miesiace temu odstawilam
        tabletki i okres potem mialam niesamowicie nieregularny...
        • Gość: zuza Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:51
          no tak
          - seks bez zabezpieczenia nie wiadomo w jakich dniach (przy niesamowicie
          nieregularnych cyklach)
          - zaburzenia hormonalne po odstawieniu
          - zapewne gwaltowne chudniecie
          - stres

wybierz sobie co chcesz
          a jesli chodzi o pierwszy punkt, to zdajesz sobie sprawę z wlasnej lekkomyslności?
          • Gość: beti Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 20:07
            oczywiscie ze tak!!! jednakze dwa testy wyszly negatywnie wiec podejrzewam ze
            prawdopowdobienstwo ze ejstemw ciazy jest minimalne
    • gosiak55 Re: ciaza????? 04.06.06, 20:28
      Zawsze możesz się mylić. Ja uważam, że w tej sytuacji jaką przedstawiłaś, to,
      to, że jesteś w ciąży, jest duże prawdopodobieństwo. Aha, i jeszcze jedno - nie
      ufaj testom w 100%. Pozdrawiam i życzę powodzenia, oby się wszystko ułożyło
      według Twojej myśli.
      • Gość: beti Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 20:43
        na jakiej podstawie tak twierdzisz??? wlasciwie troche mnie zmartwilas,bo
        myslal;am ze dwa testy ktore potwierdzily sie a maja wg ulotki skutecznosc 99&
        sprawiaja ze nie moge raczej byc w ciazy...a tu sie okazuje ze skoro mi sie
        spoznai okres to znaczy ze jest duze prawdopodobienstwo ze jestemw ciazy?? na
        jakiej podstwiae?? moze znasz jakies inne metody sprawdzania ciazy-jakis
        opuchniety brzuch zwiekszony apetyt czy cos w tym stylu??
        • Gość: aga Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 20:47
          najpewniejszy sposob to test z krwi na beta HCG - nie trzeba zadnego
          skierowania, idziesz do laboratorium, pobieraja ci krew, placisz 20-40 zl i na
          drugi dzien masz 100% wynik
          • Gość: beti Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:06
            i tu jest problem ze nie posiadam takiej kwoty wink
            • kocio-kocio Re: ciaza????? 04.06.06, 21:15
              A ile czasu minęło od "podejrzanych" stosunków?
            • Gość: K Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:16
              Jeżeli się nie zabezpieczalaś, to możesz być w ciąży. U mnie w przychodni test
              z krwi wykonują za 15 zł, poszukaj... poza tym możesz sie złożyć na pół z
              chłopakiem...
              • Gość: beti Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:24
                nie ejstem juz z tym chlopakiem...mialam okres ostatni kolo 23
                kwietnia...powinnam miec chyba z now ok 21 maja.... podejrzany stosunek mial
                miejsce 11 maja... dwa tygodnie pozniej kolo 26 zrobilam pierwszy test
                ciazowy...drugi zrobilam wczoraj
                • Gość: K Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:28
                  jesli mialas nieregularne cykle, to dlaczego założyłaś, kiedy bedziesz miała
                  miesiączkę?
                • kocio-kocio Re: ciaza????? 04.06.06, 21:37
                  Od stosunku minął prawie miesiąc, więc raczej w ciąży nie jesteś.
                  Testy mogą się mylić, ale zazwyczaj wtedy kiedy są robione za wcześnie.
                  Myślę, że powinnaś się przejść do lekarza.
                  To mogą być "tylko" zaburzenia hormonalne związane z zerwaniem z tabletkami,
                  plus stres maturalny, rozstaniowy, niejedzenie i co tam jeszcze.
                  Niestety żadna z nas nie jest szwajcarskim zegarkiem i takie numery od czasu do
                  czasu każdej z nas się przytrafiają.
                  Powodzenia!
          • Gość: gość Re: ciaza????? IP: *.chello.pl 05.06.06, 02:31
            wcale nie 100%. mi poziom wyszedł koło 10 jednostek a wcale w ciąży nie byłam.
            lekarka stwierdziła, że przy takiej wartości wyniku nie można miec pewności.
            jeśli testy dostępne w aptece wyszły negatywne to poziom hcg we krwi też nie
            będzie wskazywał na ciąże.
    • gosiak55 Re: ciaza????? 04.06.06, 21:35
      Przepraszam jeśli Cię przestraszyłam lub zmartwiłam - nie chciałam, żebyś to tak
      odebrała. Najlepiej będzie jak poprosisz rodziców lub koleżanki o pieniądze i
      zrobisz sobie test z krwi na beta hcg (najtańsza opcja), lub idż na wizytę do
      ginekologa, nie sądzę ażeby rodzice Ci nie dali kasy na badania, możesz zawsze
      powiedzieć, że musisz iśc na badania bo źle znosisz @, już jesteś na tyle
      dorosła, że coś wymyślisz. A na testy to niby skąd wzięłaś kasę, testy też
      kosztują. Jak chcesz mieć pewność i spokój wymyśl coś.
      • Gość: beti Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:13
        coz rodzicow nie porposze bo ich nie mam kolezanek nie mam rowniez ktore moglby
        pozyczyc mi kase... rente dostane dopiero 10 wiec myslal;am ze zanim ten dzien
        nadejdzie to troche uspokoje sie na tym forum albo zdobene jakies
        informacje...nie jestem przerazona ze bede w ciazy,tylko zastanawiam sie nad
        logicznym wytlumaczeniem zaistanielj sytuacji i chce wiedziec co moze byc
        objawem ciazy poza brakiem krwawienia... pozatym zaczelam jesc czekolade po
        ponad roku nie jedzenia slodyczy!!! czy to moze cos znaczyc???wink)
        • Gość: bbbbbbbbbbbbbbbbbb Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:17
          a jak tam z kiszonymi ogórkami?
    • gosiak55 Re: ciaza????? 04.06.06, 22:20
      Wiesz co Beti, ja jak byłam w pierwszych tygodniach ciąży to miałam wstręt do
      słodyczy, poprostu mnie mdliło. Współczuję Ci takiej sytuacji, wiem, że musi być
      Ci ciężko, a jeszcze to, że nie jesteś już z tym chłopakiem. Teraz pozostaje Ci
      tylko czekać na rozwinięcie się sytuacji, może to wszystko spowodowane jest stresem.
      • Gość: K Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:28
        Okres może się spóżniać poprzez stres, poza tym po odstawieniu tabletek często
        trzeba kilku miesięcy czy nawet roku aż organizm się ureguluje.
        • Gość: beti Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:42
          to moze konkrewtnie zapytam co jeszze moglabym czuc gdybym bylka w ciazy w tym
          stadium??
          • Gość: aga Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:49
            nikt ci konkretnie nie odpowie.. u jednych kobiet sa rozne objawy, inne nie
            maja WCALE objawów.

wydaje mi sie, ze masz rozregulowany organizm po odstawieniu piguł. Glupotą
            bylo "typowanie" dni plodnych - bo z takich wyliczanek pochodzi polowa Polaków..

powinnas isc na test z krwi albo do ginekologa, bo NIKT ci nie powie, czy
            jestes w ciazy czy nie!
            • Gość: beti Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 00:25
              poza samym ginekologiem chyba smile))))
    • Gość: gość Re: ciaza????? IP: *.chello.pl 05.06.06, 02:36
      zrobiłaś dwa testy- wyszły negatywnie. w ciąży z 99% prawdopodobieństwem nie
      jestes. stres związany z egzaminami i zmiany hormonalne po odstawieniu tabletek
      robią swoje. spróbuj się zrelaksować smile) pójdź do kina... i okres sam przyjdzie.
      pozdraiwam,
      K
    • lilith76 Re: ciaza????? 05.06.06, 09:19
      w okolicach matury nie miałam okresu dwa miesiące - jadłam normalnie, nie byłam
      w stresie, a i tak nie było miesiączki.

zapisz się na wizytę u ginekologa - jeśli do momentu wizyty dostaniesz okres,
      to ok, jak nie dostanisz to zbada cię i coś przepisze.

i zabezpieczaj się ZAWSZE!
    • Gość: beti Re: ciaza????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:45
      okazalo sie ze najlbizszy termin wizyty wyznaczony zostal na 27
      lipca ....buahahaa...myslalam ze umre ze smiechu przy tym telefonie jak to
      uslyszalam...na prywatnego mnie nie stac wiec moze jakas kweste urzadze.kupilam
      sobie jednak kolejny test zebym nie martwila sie tak bardzo do czasu wizyty u
      lekarza-moj byly mi go kupil taki okazal sie kochany wink oczywiscie test wyszedl
      negatywnie... a dzis dostalam okres wink
      podziekowania dla wszytkich ktorzy utwierdzali mnie w prawdzie i podtrzymywali
      na duchu ;*
      • lilith76 Re: ciaza????? 07.06.06, 12:57
        nowe Prawo Murphego mówi, że okres pojawia się w kilka godzin po wydaniu kasy i
        zrobieniu testu lub badania krwii wink
      • Gość: nat happy end IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 07.06.06, 15:52
        Żeby był już taki całkowity happy end powinnaś zejść się z byłym, który "okazał
        się kochany" wink
        • Gość: beti Re: happy end IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:50
          to by raczj popsulo cala historie...zdecydowanie lepiej jest miedzy nami jak
          jestesmy przyjaciolmi niz para...wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka