Dodaj do ulubionych

śluz płodny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 15:24
Czy śluz płodny zawsze powinien wystepować około połowy cyklu? Ja kiedyś u
siebie faktycznie obserwowałam, taki jak białko jajka, ciągnący się i
przejrzysty. Ale uzmysłowiłam sobie że od dawna go nie widzę, po prostu około
połowy cyklu robi mi się bardziej sucho i tyle. Czy to jest niepokojące?? On
powinien jednak być?
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: śluz płodny 05.06.06, 15:58
      śluz płodny może występowac przed owulacją, a ta nie zawsze jest w połowie
      cyklu. owulacja zazwyczaj jest na 16-12 dni przed okresem, ale to ustalisz po
      fakcie.
      czasami śluzu nie widać, ale jest w małych ilościach na szyjce macicy.
    • saskiaplus1 Re: śluz płodny 05.06.06, 16:27
      Ale generalnie taki brak widocznego śluzu może utrudniać ewentualne zajście w
      ciążę. Sygnalizuje też możliwe kłopoty hormonalne. Warto popytać lekarza.
      • Gość: Izolda Re: śluz płodny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:47
        Dzieki. Nie straszcie uncertain Może jednak jest na szyjce?? Obserowwałam go kiedyś
        gdy byłam młodsza, kilka lat temu, potem nie pamiętam, albo nie zwracałam uwagi
        albo nie miałam. Teraz za dużo czytam forum i się doszukuję u siebie chorób wink A
        z hormonami to mi się chyba włąsnie unormowało bo mam dosyć regularne cykle.
        • Gość: blurp Re: śluz płodny IP: 89.171.71.* 05.06.06, 21:33
          www.npr.prolife.pl/
          • Gość: Izolda Re: śluz płodny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 01:25
            No tak. Tylko w ogóle mi się to wszystko jakoś nie zgadza smile Ja mam inaczej, po
            miesiączce wcale nie mam sucho tylko wilgotno a potem w połowie cyklu robi mi
            się sucho i tak juz jest do końca. Nic z tego nie rozumiem. Tam jest inaczej
            opisane. Muszę sobie to poobserwować uncertain
            • saskiaplus1 Re: śluz płodny 06.06.06, 08:52
              Poobserwuj, ale zgodnie z zasadami npr i zapisuj, bo inaczej może Ci się
              wszystko pomieszać. Możesz być pewna, że wszystko ze śluzem masz w normie
              (jeśli tylko nie masz zaburzeń hormonalnych, rzecz jasna). Są po prostu różne
              typy obrazów śluzu u różnych kobiet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka