netus81 09.06.06, 18:17 czy biorąc regularnie tabletki można zajść w ciążę? bo ja uważam,że nie...ale różne słyszałam opinie....i co wtedy, tzw." krwawienie z odstawienia" nie występuje? macie jakieś doświadczenia, opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netus81 Re: poczytaj ulotkę:) 09.06.06, 18:53 hej Ida!ulotkę czytałam-jak każda kobeta,która bierze piguły! chodzi mi czy 100% skuteczność to prawda czy marketing firm, ja znam dużo kobiet, które biorą tabletki i nie maja dziecka , ale czy ktoś ma negatywne doświadczenia związane ze skutecznościa? o to pytam!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monisia440 Re: tabletki antykoncep. a ciąża 09.06.06, 18:38 Nie ma 100% antykoncepcji. Tak więc nawet jak regularnie bierzesz pigułki to isnieje możliwość zajścia w ciążę... Co prawda jest jest to jedna z bezpieczniejszych metod (99%), ale ryzyko istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: tabletki antykoncep. a ciąża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 20:48 nieprawda badania mowia, ze kazde niepoprawne branie oslabia ich działanie, az 35% kobiet stale ich zapomina. są niedbałe albo niedbałe na swoej zyczenie dobrze stosowana tabletka, regularnosc i czytanie ulotek to 1005 skutecznosci, a wlasnie wszelkie odstepswtwa takie jak wymioty, biegunki, nie branie o porze itp zawieraja ten blad 0,01%. Kobiety niepotrafia wyliczyc sobie kiedy okres maja, nie pamietaja tego dnia, a co dopeiro czy ma wziac tableteke poza tym kobieta, ktora nie ma stalego partnera a tylko wyskoki na noce nie bierze tabsow regularnie, bo jak sie caly miesiac nie kocha z nim w dzien w dzien a tylko 2-3 razy, zatem ona oducza sie brac, oducza sie tej regularnosci w braniu, potem jak ma anty.. to je zapomina. logiczne. aby czynnosc weszla nam w krew musi byc notorycznie powtarzana. a jak ona tyle nie byla z nikim, raptem znow ma brac naty, nie jest przyzwyczajonia do brania tabletek to łyka je tuz przed zblizeniem z takim lub innym opoznieniem. a taka tabletka nie zadziala. trzeba brac regularnie i caly miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: tabletki antykoncep. a ciąża IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.06, 18:57 na tym forum polowa biorących tabletki ma objawy ciazowe i ciągłą schizę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: tabletki antykoncep. a ciąża IP: 212.160.234.* 09.06.06, 20:17 Mój gin powiedział że jak zajdzie się w ciąże na pigułkach to krwawienia nie będzie.I to jest sygnał że jest ciąża.On sam zna przypadki gdzie pacjęntki braly regularnie pigułki i zaszły w ciążę.Ja osobiście biorę nie regularnie- nigdy o tej samej godzinie -tylko wtedy kiedy mi się przypomni nawet na drugi dzień (zachowane jest 36 godzin)-czyli jeszcze dzialają.A w ciążę nie zaszłam i nie panikuję kiedy zapomnę -widocznie nie jest mi dane zajść ponownie w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: tabletki antykoncep. a ciąża 09.06.06, 20:25 Tak, znam osobiście 18 -latkę, która o tym,że jest w 3 miesiącu ciąży dowiedziała się, gdy przyszła po tabletki, bo jej się skończyły. Brała przez cały ten czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: tabletki antykoncep. a ciąża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 20:42 tak ale jak brała? no wałsnie samo, ze brałam nic nie znaczy, wazne czy brala regularnie, a kobiety zapomianaja o tabletkach, nie biora nawet 2 dni pod rzad. metoda jest taka jak jej uzytkownik talbtki to skutecznosc, ale jak kobieta nie przestrzega regul to zachodzi. zadna sie nie przyzna ze nie brala powie, ze: a wiesz bralam i wpadlam a wiesz nie ma 100% ale to swiadczy tylko o niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolcia Re: tabletki antykoncep. a ciąża IP: *.e-wro.net.pl 09.06.06, 20:48 czyli biorąc codziennie o tej samej porze nie ma mozliwości na wpadkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: tabletki antykoncep. a ciąża IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.06, 20:50 nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: tabletki antykoncep. a ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 21:18 I jeżeli zdarzają Ci się małe opóżnienia, też nie - ja biorę np. ok 20-22 i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: tabletki antykoncep. a ciąża 10.06.06, 12:23 Czas pozbyć się złudzeń - sto procent pewności daje tylko abstynencja i kastracja. Nawet producenci tabletek antykoncepcyjnych w swoich optymistycznych informacjach marketingowych nie są tak odważni, żeby twierdzić, że skuteczność ich produktów to 100%. Trzeba odróżniać wskaźnik Pearle'a dla metody i jej stosowania - to są zwykle dwie różne wielkości. Zazwyczaj producenci tabletek antykoncepcyjnych podają, że wskaźnik dla metody to blisko 99%, a o wskaźniku stosowania (czyli skuteczności z uwzględnieniem błędów użytkownika) ze zrozumiałych względów nie wspominają. Wg znanych mi badań wynosi on około 90%. Jeśli ktoś więc myśli, że perfekcyjne stosowanie tabletek da mu stuprocentowe zabezpieczenie przed ciążą... he, he, o naiwności! Odpowiedz Link Zgłoś