11.06.06, 23:29
Mam od jakiegoś czasu, dosyc juz dawna, skurcze mięsni: łydek i palców u nóg
uncertain I tylko tych. Już nie wiem co mam z tym zrobić, biorę magnez i nie pomaga.
Mam je wtedy gdy się rozciągnę, naciągnę, po prostu dosyć silnie napnę
mięśnie. Łydek np miewam przy sexie wink A dzisiaj na basenie dostałam okropnych
skórczy palców u nóg, chyba od pływania. To okropnie boli i jak złapie to nie
wiadomo co robić, czeka się aż przejdzie ale to bardzo nieprzyjemne uczucie.
Co brac na to oprócz magnezu który nie pomaga??
Obserwuj wątek
    • graob Re: Skórcze 11.06.06, 23:33
      Spróbuj magnez z potasem,np aspargin.Mnie to pomaga ,oczywiście po kilku dniach
      uzupełniania niedoboru.Właśnie potas jest ważny.
      • searena Re: Skórcze 11.06.06, 23:35
        No właśnie Aspargin biorę! Hmm.
    • searena Re: Skórcze 11.06.06, 23:36
      A w czym naturalnie wystepuje potas? Może czegoś mi brakuje w jadłospisie.
      • Gość: m. Re: Skórcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 23:41
        w pomidorkach na przyklad;]

a nie bierzesz lekow?
        ja tez mialam potworne skurcze palcow i lydek....bylo paskudnie, wiedzialam, ze
        kazdy sex bedzie "urozmaicony" skurczami....a wtedy nastroj pryska....bo
        zastanawialam sie jak wszystkiego nie popsuc i jak zrobic, zeby mnie to puscilo
        w cholere....no, ale do rzeczy....mialam sobie te skurcze....potem zaczelam
        dluga kuracje furaginem.....jeszcze gorsze skurcze....skonczylam kuracje i jak
        reka odjal....w sumie to troche dziwne, bo przed braniem furaginu tez potwornie
        mnie przesladowaly, no ale grunt, ze narazie spokoj...

powodzenia! [bo znam ten przerazliwy bol]
        • searena Re: Skórcze 14.06.06, 23:55
          Nie biorę żadnych leków. Na razie znów biorę Aspargin, ale zminejszyłam na 1
          tabletke dziennie. Przeciez nie mogę miesiącami łykac magnezu! Ale dziwne bo ja
          dużo jem pomidorów! Praktycznie codziennie pije sok warzywny z pomidorami. A ten
          sex skórczowy to mnie śmieszy bo facet zamiast kończyć co zaczął musi mi łydki
          rozmasowywać smile No ale jak już minie to dokańczamy wink
          Pozdrawiam.
          • very_martini Re: Skórcze 15.06.06, 00:14
            Może masz jakieś zaburzenia w elektrolitach po prostu? Trzeba zmodyfikować dietę
            , więcej (lub inaczej) pić i powinno się coś ruszyć.
            Aha, potas możesz jeść łyżkami, ale nic Ci to nie da, bo w równowadze
            elektrolitowej liczy się jego stosunek do sodusmile I ogólnie cały bajer w
            elektrolitach polega na ich właściwych proporcjach

16%VOL
            22%VAT

--
            takie tam... forum homeopatia
    • Gość: bietka Re: Skórcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 00:59
      Spróbuj do magnezu dołączyć witaminę B1.
      W czasie mojej ciąży przy jej niedoborach też miałam kłopoty ze skurczami.
    • maialina1 hehehehehe: Skórcze - jak to smiesznie wyglada :)) 15.06.06, 08:18
      btxt
      • maialina1 jak skórka! heheheheh :)) btxt 15.06.06, 08:19
        • Gość: dora Re: jak skórka! heheheheh :)) btxt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 10:39
          A jakie buty nosisz??? Ja mam często skórcze wieczorami i w nocy, jezeli dzień
          spędziłam w niewygodnych butach. Nie dla mnie wysokie obcasy i buciki z wąskimi
          czubkami.
          • Gość: dora Re: jak skórka! heheheheh :)) btxt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 10:40
            Sorry - chciałam odpisać searenie
            • Gość: Searena Re: jak skórka! heheheheh :)) btxt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 11:13
              Niee, to nie od butów smile Noszę wygodne. Te najgorsze skórcze dostałam na tym
              basenie, chyba od zimnej wody albo pływania. A czasami siedzę sobie albo leżę na
              kanapie i się np przeciągnę prostując nogi i wtedy mnie łapie. Częściej jednak
              palców niż samych łydek. Może dołączę tą wit B1 do Magnezu..
              • maialina1 SKURCZ 15.06.06, 11:35
                Dziewczyny, robicie to specjalnie, czy co?
                Pisze sie SKURCZ!
                Przez "u" zwykle.
                • Gość: searena Re: SKURCZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 12:07
                  A tak, jakoś tak wyszło wink Więc od dziś skurcz.
        • jadwiga_r Re: jak skórka! heheheheh :)) btxt 15.06.06, 19:16
          Włącz wapń i wit.E.
          Jeżeli to nie pomoże, to idź do lekarza z tym problemem.
          Może te skurcze związane są z chorobą mięśni/kręgosłupem?
    • mientka76 Re: Skórcze 15.06.06, 19:02
      Może pijesz dużo kawy, coli lub mocnej herbaty? Wypłukują one magnez, wapń i w
      ogóle zaburzają równowagę elektrolitową. Przerabiałam to przy każdej sesji
      egzaminacyjnej...
      • Gość: Searena skurcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 21:31
        Faktycznie piję! Kawę codziennie ale jedna natomiast pije kilka herbat dziennie.
        Przerzucę się na jedną dziennie. Na razie skurcze mi przeszły do 4 dni nie mam.
        Ale bbiorę Aspargin, wezmę go do końca i odstawię ale jak znów wrócą to już nie
        wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka