Dodaj do ulubionych

Wychodzi mi żylak-help!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 11:23
od jakiegoś czasu bolała mnie lewa łydka, podczas ostatnich upałów -2-3
tygodnie, po wewnętrznej stronie łydki powstało zasinienie, potem widoczne
zyły, a wczoraj zauważyłam, że jedna z tych żyłek jest lekko nabrzmiała(ta
nabrzmiałą żyłka ma ok. 0,5 cm)-wygląda jak wychodzący żylak; oczywiście
przeraziłam się, jestem młoda-przed 30-stka, szczupła, nigdy nie bolały, nie
puchły mi nogi, nawet w ciąży, a tu nagle taki problemsad( mój maż twierdzi,
że żylaki nie biorą się z dnia na dzień, ale kiedyś się w końcu biorą ,ale tak
szybko-kilka tygodni, upały, miałam niskie ciśnienie i takie konsekwencje?

czy mogę jakoś zapobiec wychodzeniu tego żylaka lub go zlikwidować, nic mnie
obecnie nie boli, do jakiego udać się specjalisty-lekarz pierwszego kontaktu i
chirurg dalej?
Obserwuj wątek
    • Gość: alicja Re: Wychodzi mi żylak-help!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 18.07.06, 11:42
      Mam żylaki na nogach od 13 roku życia indifferent teraz mam 22, jestem szczuplutką niską
      koebitką uncertain To dziedziczna choroba sad Na lewej nodze mam całe skupisko uncertain od
      kolona aż do kostki sad w Lato wygląda to okropnie bo zyły pęcznieją sad Nie
      radzę wycinać żylaków przed ciążą, ponieważ w trakcie ciąży , jeżeli masz do
      nich skłonnosci i tak powstaną. Możesz zakupić sobie kapsułki Varixinal i żel w
      wyciągiem z kasztanowca - szczerze mówiąc mi już nic nie pomaga, ale zapewne ja
      mam większe żylaki, Tobie w stadium poczatkowym , może jeszcze pomóc.
    • kociak19 Re: Wychodzi mi żylak-help!!!!!!!!!! 18.07.06, 17:20
      jesśli masz dziedziczne skłonności do żylaków, to nic nie poradzisz...
      ja miałam usuwane żylaki 0,5roku po 18-tych urodzinach; teraz mam 21lat i moje nogi powoli powracają do stanu sprzed operacji ;-(
      maść z kasztanowca, jakieś tabletki wzmacniające żyły, dużo odpoczynku dla nóg - tak możesz zapobiec powstawaniu nowych.; a na ten co JUŻ wyszedł raczej nic nie poradzisz.
      co do lekarza: lekarz pierwszego kontaktu, a potem chirurg naczyniowy.
      pozdrawiam
      • rabena Re: Wychodzi mi żylak-help!!!!!!!!!! 18.07.06, 20:58
        ja mam skłonność do żylaków łydki prawej nogi, czasem mnie ona boli, mam
        skurcze, wtedy używam żelu przeciwbólowego i przeciwobrzękowego np. Venożel -
        mimo iż pod skórą widać zasinienie, nie wyszedł mi żaden, ponieważ od kilku lat
        uprawiam turystykę rowerową a od 2 lat jeżdżę wyczynowo, dopóki śnieg nie
        spadnie, zalecam codzienne jazdy rowerem, wtedy wzmocni się i uleastyczni skóra
        oraz poprawi krążenie, co jest barzdo ważne przy skłonności do niskiego
        ciśnienia, nie wspomne tu o innych dobrodziejstwach jak skuteczna walka z
        celulitem, teraz mam 34 lata i długo jeszcze chcę cieszyć się smukłą sylwetką i
        zdrowymi nogami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka