Dodaj do ulubionych

jak szybko ciąża

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:22
Witam...
od 4 lat biore tabletki antykoncepcyjne ale ostatnio coraz częściej myśle o
dzidziusiu. I w zwiazku z tym mam pytanko: jak szybko mogę zajść w ciąże po
odstawieniu tabletek, czy wogóle realne jest takien zaplanowanie. Mam 25 lat
i za rok, góra 2 chciałabym być mamusią ......
Obserwuj wątek
    • Gość: hm Re: jak szybko ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:33
      "dzidziuś", "pytanko", "mamusia" - po prostu cudowne słowa padające z ust
      dorosłej osoby.

A co do odpowiedzi na pytanie - co do zasady powinno się poczekać ze staraniami
      przynajmniej 3 cykle po odstawieniu pigułek. Trzeba dać organizmowi czas na
      powrót do normy, na wyregulowanie cyklu. Owulacja nie zawsze występuje zaraz pod
      odstawieniu tabletek.
      Rok to raczej trochę krótko - musiałabyś zajść w ciążę zaraz w trzecim cyklu po
      odstawieniu - ale dwa lata są bardziej realne.
      • Gość: ala Re: jak szybko ciąża IP: 80.51.245.* 08.08.06, 09:46
        Jakie badania warto zrobić przed zajściem w ciążę? Przygotować się jakoś
        wcześniej <odpowiednie witaminy> ??
        • maialina1 Re: jak szybko ciąża 08.08.06, 09:52
          Mozesz brac milion roznych witamin i wspomagaczy i panikowac po zaciagnieciu
          sie raz papierosem, a mozesz zyc normalnie jak wczesniej (o ile jestes zdrowa
          normalna osoba) i chyba wyjdzie ci to na lepsze.
          PS. Moja kuzynka zaszla w ciaze w pierwszym miesiacu po odstawieniu tabletek.
        • lilith76 Re: jak szybko ciąża 08.08.06, 10:02
          Skoro bierzesz pigułki, to zapewne chodzisz na wizyty kontrolne do ginekologa. Zapytaj się go to przy najbliższej. Przejęte starające się robią badania na toksoplazmozę i różyczkę, łykają kwas foliowy i przestają się kochać, uprawiac seks - teraz to już tylko "przytulanka" wink
          • Gość: Kate Do Lilith IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.08.06, 20:21
            Lilith, zgadzam się z Tobą w kwestii tych przytulanek, a dlaczego tak jest, jak
            sądzisz?
    • Gość: szybko Re: jak szybko ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 11:28
    • kinga38 Re: jak szybko ciąża 08.08.06, 11:56
      ja odstawiłam tabletki anty już 2,5roku temu a w ciążę nie mogę zajść.Lepiej nie
      planuj.Ja planowałam i co?
    • Gość: szybko Re: jak szybko ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:02
      Moja droga, śpiesz się ,25 lat to nie ukrywajmy juz konkretny wiek , jesli
      chodzi o pierwsze dziecko ... jeśli chcesz mieć dziecko! Piszesz ... dopiero za
      rok, dwa lata ... hmm mogą dojść problemy z zajściem , związane z wiekiem ,
      ale to nie jest reguła i nie piszę po to aby Cię straszyć ,Niestety znam kilka
      osób które miały problemy... Startuj już dziś bo weź pod uwagę ze ciąża to 9
      m-cy, więc i tak mamusią bedziesz prawie za rok..wink
      • Gość: emka Re: jak szybko ciąża IP: *.bulldogdsl.com 08.08.06, 22:40
        25 lat to konkretny wiek? Na co ? Niektórzy jeszcze studiują w tym wieku...co
        do problemów z zajściem w ciążę to chyba sprawa indywidualna.Jakby się miało
        brać pod uwagę,że czym wcześniej tym lepiej...aż strach pomyśleć. Ja jestem
        trochę starsza i dzieci na razie nie planuję i nie zamierzam ich mieć tylko ze
        względu, że wiek, że późno i powinno się to pierwsze już mieć. Moja kuzynka
        brała tabsy, pierwsze dziecko urodziła zdrowe -w wieku 40 lat, a problemów z
        zajściem w ciążę nie miała, podczas ciąży też. Także może lepiej sobie trochę
        poplanować, a to czy plan się zrealizuje to już tak jak z każdym planem-albo
        tak, albo nie.
    • Gość: agula Re: jak szybko ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:19
      ja też właśnie odstawiłam tabletki i "działamy " aby mieć dziecko . W końcu 2
      lata po ślubie to już pora , a wy ile lat już razem ?
    • Gość: kobieta23 Re: jak szybko ciąża IP: *.std.tsi.tychy.pl 09.08.06, 20:42
      Polecam forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19585
      w razie pytań

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka