malgosia964 21.08.06, 14:00 Moja matka zmarła na raka trzustki. Czy mogę stosować HTZ? Czy HTZ musi być rozpoczęta bezpośrednio po ustaniu ostatniej miesiączki, bo później szkodzi? Jest dużo rozbieżnych opinii na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagny71 Re: Czy stosować HTZ? 21.08.06, 16:23 To są pytania,które powinnaś zadać w gabinecie ginekologicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
rkkrakow Re: Czy stosować HTZ? 21.08.06, 19:37 rak trzustki nie ma za bardzo zwiazku z HTZ. Rak piersi i owszem ale trzustki to male nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Czy stosować HTZ? 21.08.06, 20:12 w tym momencie to chyba wazniejsze jak sie ma twoja trzustka i watroba, czy palisz, czy masz nadwage. Rak trzustki jest powiazany ze zla dieta i paleniem papierosow. Noi jest jeszcze kwestia czy wchodzisz juz menopauze, czy jestes o opieka ginekologa do ktorego masz zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finezja Re: Czy stosować HTZ? IP: *.chello.pl 21.08.06, 22:14 Ciekawa jestem w jaki sposób ustalisz ten "bezpośredni czas po ustaniu ostatniej @"? Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Czy stosować HTZ? 21.08.06, 23:15 mysle ze to bardziej zalezy od poziomu hormonow w organizmie- ale tu znow klania sie dobry ginekolog. Odpowiedz Link Zgłoś