Dodaj do ulubionych

tabletki anty

IP: *.aster.pl 10.09.06, 18:35
Na początku pragnę podkreslic, iż pytanie to zadaje w imieniu mojego chlopaka.
Interesuje go, czy aby na pewno juz od pierwszego dnia brania tabletek jestem
zabezpieczona przed niechciana ciaza. Dzisiajwzielam 6 -ta (to moje pierwsze
opakowanie), pierwsza wzielam w pierwszym dniu cyklu. Wg mojego ginekologa,
tego co wyczytalam w internecie, a takze informacji zawartek w ulotce moge
byc pewna,ze jestem zabezpieczona. Jednak po dzisiejszym stosunku moj chlopak
panicznie stwierdzil,ze jutro chyba trzeba isc po postinor, bo przypomnialo
mu sie ze przeczytal gdzies,ze tabletki trzeba brac miesiac zeby zadzialaly,
moim zdaniem typowa meska ignorancja. Drogie Panie prosze o uspokojenie
mojego chlopca i zapewnienie go, ze wszystko bedzie w porzadku. Z gory
dziekuje za pomoc i przepraszam za powtorzenie z pewnoscia popularnego watku.

Pozdrawiam,
Ania.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: tabletki anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 18:38
      podkreśl mu w ulotce odpowiednie zdanie i niech czyta sobie co dwie minuty
      a jak chce postinor - to niech go sam sobie łyka
    • krolowa_poludnia Re: tabletki anty - typowa meska ignorancja 10.09.06, 20:42
      smile
      --
      www.cafeteria.pl - Poradnik: zdrowie, uroda, związki
      • Gość: ag_nes Re: tabletki anty - typowa meska ignorancja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 21:23
        oczywiscie, ze jestes zabezpieczona, gdyby tak nie bylo - ja bylabym matka juz co najmniej 3 dzieci tongue_out
        kolejna rzecz, ze twoj chlopak musi byc "aniolem" nie dosc ze faszerujesz sie dla niego pigulkami to jeszcze chce ci zafundowac kolejna dawke hormonow, tylko ze uderzeniowa, zapytaj go czy chce wyslac twoj uklad rozrodczy na tamten swiat?

tabletki zabezpieczaja od 1 pigulki, jelsi zostaly wziete w pierwszym badz najpozniej drugim dniu cyklu, jesli w dniach 3-4 to juz przez 7 dni sie trzeba dodatkowo zabezpieczac, ale pierwsze slysze zeby trzeba bylo czekac az miesaic smile kolejna sprawa, ze mowisz ze wzielas juz 6 tabletke - wnioskuje ze to 6 dzien cyklu, zatem naeet gdybys pigulek nie brala w przypadku cyklow o dlugosci ok 27-33 dni nie ma szans zajsc w ciaze w 6 dniu smile twoj cykl musialby wtedy trwac ... hmm niech pomysle... przy sprzyjajacych NAPRAWDE warunkach 24 dni tongue_out
        • lilith76 Re: tabletki anty - typowa meska ignorancja 11.09.06, 09:00
          atem naeet gdybys pigulek nie brala w przypadku cyklow o dlugosci ok 27-3
          > 3 dni nie ma szans zajsc w ciaze w 6 dniu smile twoj cykl musialby wtedy trwac ...
          > hmm niech pomysle... przy sprzyjajacych NAPRAWDE warunkach 24 dni tongue_out

Wiele dzieci już się urodziło z takich wyliczanek...

A autroka wątku jest zabepzieczona od pierwszej pigułki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka