Dodaj do ulubionych

antykoncepcja a laktacja

14.09.06, 21:26
Chciałabym wiedzieć co stosujecie? Wiem że są tabletki Cerazette, po nich jednak miałam krwotok i odstawiłam, ginekolog zaproponował wkładke ewentualnie zastrzyk, wkładka, spirala itd. brzmi makabrycznie ale zastanawiam się nad zastrzykiem podobno wystarcza raz na trzy miesiące, interesuje mnie jednak jakie są efekty uboczne, dzięki i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • aga55jaga Re: antykoncepcja a laktacja 14.09.06, 22:46
      zdaniem mojej gin - często kobiety tyją po tych zastrzykach

Jeżeli jesteś zdrową kobietą, nie masz nadżerek, mięśniaków, krwiaków, masz
      dobra cytologię, nie masz anomalii anatomicznych - polecam wkładkę
    • Gość: aga Re: antykoncepcja a laktacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:50
      tycie jako efekt uboczy to jeszcze malo - po tych zastrzykach kobiety maja
      wielodniowe krwawienia i plamienia, fatalny nastrój, depresje, a poza tym potem
      przez wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele miesiecy dochodza do plodnosci...

wrzuc sobie "depo provera" w wyszukiwarke - znajdziesz wiele negatywnych opinii
      • aga55jaga Re: antykoncepcja a laktacja 14.09.06, 23:01
        ło matko!
        • luna333 Re: antykoncepcja a laktacja 15.09.06, 07:22
          depo provera działa podobnie jak cerazette - skoro tak źle reagowałaś na tabletki to niewykluczone że równie fatalnie zareagujesz na depo - tyle że tabletki mogłaś odstawić a depo będzie działać przez 3 miechy czy tego chcesz czy nie. Chyba tylko wkładka wewn. maciczna albo prezerwatywy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka