mikander 18.09.06, 23:06 Mam założoną spiralę miedzianą. Od kiedy jest działanie antykoncepcyjne? Od razu? czy tzeba na początku stosować gumki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ??????? Re: Skuteczność spirali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:18 A KTO ci zakładał tę spirale??????? baba z warzywniaka??????????????? nie? lekarz? to trzeba bylo JEGO PYTAĆ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???????????? Re: Skuteczność spirali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 06:56 A Tobie co? Maz nie dogodzil? Jak nie masz co pisac to nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Skuteczność spirali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:07 ciekawe, ze wartość kobiety mierzy się tym, czy facet ją przeleciał, czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????????? Re: Skuteczność spirali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:11 Nie wartosc kobiety tylko jej nastroj wypowiedzi na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????? Re: Skuteczność spirali IP: 81.15.223.* 19.09.06, 09:26 chyba ciebie nikt nie przeleciał, skoro masz takie skojarzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: Skuteczność spirali IP: *.fbx.proxad.net 19.09.06, 00:31 Spirala dziala od razu.A skutecznosc ma duuuuza, bo wyklucza blad ludzki (zapomnienie, niedokladna manipulacja itp) Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Skuteczność spirali 19.09.06, 08:51 Choć lepiej nie zapominać, że nie jest to 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: Skuteczność spirali IP: *.fbx.proxad.net 19.09.06, 12:30 Nic poza szklanka wody nie ma 100% skutecznosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewqa Re: Skuteczność spirali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:55 Nigdy nie ma pewnosci,poczytaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=44677025&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
pamana Re: Skuteczność spirali 19.09.06, 10:18 oprocz celibatu nie ma 100% skutecznego srodka . Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Skuteczność spirali 19.09.06, 12:58 Dla uściślenia terminologii - nie celibat (to słowo oznacza bezżenność, a nie brak seksu) a abstynencja seksualna. Ale jeszcze kastracja (ale tylko ta mechaniczna) ma 100% skuteczności, więc jakiś wybór jednak jest Odpowiedz Link Zgłoś
mikander forum frustratów i niedopieszczonych hłe, hłe, hłe 19.09.06, 16:39 Niektórzy na tym forum mają problem z czytaniem ze zrozumieniem, polecam wizytę u okulisty. Nie pytałam o skuteczność wkładki W OGÓLE, tylko od kiedy działa. Dziękuję serdecznie za linkę do wątku kobiety, która wpadła z mireną. Agresywnym radzę oderwać się od kompa, bo uzaleznienie zżarło im rozum. Baba z warzywniaka nie potrafi zakładać wkładek, prynajmniej u mnie na osiedlu. U ciebie tak? To zapytaj ją o szczegóły, panie wściekło - warczący. Jak masz otwierać gębę i szczekać bez powodu, to lepiej jej nie otwieraj. Bo twój post jest tak durny jak ty sam. Pozostałym dziękuję za (sensowną) odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaa Re: forum frustratów i niedopieszczonych hłe, hłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 20:29 a na drugi raz, znim dasz sobie colowiek założyc w pochwe - zapytaj lekarza co to jest i jak dziala. bo decydujesz sie na antykoncepcje, o ktorej nie masz PODSTAWOWEJ WIEDZY! wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: forum frustratów i niedopieszczonych hłe, hłe IP: *.softel.elblag.pl 19.09.06, 20:59 > a na drugi raz, znim dasz sobie colowiek założyc w pochwe - zapytaj lekarza co > to jest i jak dziala. > > bo decydujesz sie na antykoncepcje, o ktorej nie masz PODSTAWOWEJ WIEDZY! > > wstyd Przeciez się pyta żeby wiedziec więcej....wstydzić się można dla odmiany odreagowywania własnych stresów i wyładowywania się na innych użytkownikach forum. Zakładnanie spiralki jest nieco stresujące i nie zawsze pamięta się o pytanich, które można/powinno się zadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: forum frustratów i niedopieszczonych hłe, hłe IP: *.softel.elblag.pl 19.09.06, 21:00 > a na drugi raz, znim dasz sobie colowiek założyc w pochwe aha...przepraszam bardzo....czy spiralkę zakłada się w pochwę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaa Re: forum frustratów i niedopieszczonych hłe, hłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:17 mialam na mysli macice.. i nie zmienia top faktu, ze tak kobieta nie wie, jak dzial spirala... a takie rzeczy powinno sie wiedziec PRZED zastosowaniem jakiegos srodka. a potem sie dziwic, ze kobiety zachodza w niechciane ciaze, bo "uzywaly" bezmyslnie i źle antykoncepcje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga do aaaaaaaaaa IP: 217.98.102.* 20.09.06, 00:42 Gość portalu: aaaaaaa napisał(a): > mialam na mysli macice.. i nie zmienia top faktu, ze tak kobieta nie wie, jak > dzial spirala... a takie rzeczy powinno sie wiedziec PRZED zastosowaniem > jakiegos srodka. > > a potem sie dziwic, ze kobiety zachodza w niechciane ciaze, bo "uzywaly" > bezmyslnie i źle antykoncepcje.. o ile wiem (bo sama byłam posiadaczką wkładki) kobieta nie ma żadnego wpływu na założenie spiralki. Taki wpływ a także wiedzę (mniejszą lub większą) posiada sam zakładający czyli ginekolog. I od jego umiejętności, prawidłowego wymierzenia szyjki (nie macicy) zależy czy wkładka będzie spełniała swoją antykoncepcyjną funkcję. Używanie wkładki w żadnym przypadku nie może być złe (gdyż zakłada się ją i o niej zapomina) (chyba że też masz na myśli aspekt moralno - etyczny) ani bezmyślne - bo jest to najczęściej decyzja kobiety, jej kasa a resztę wykonuje już fachowiec Radzę jednak w tym temacie więcej poczytać, podszkolić a potem udzielać mądrych rad na forum. Dziękuję za uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do aaaaaaaaaa IP: 217.98.102.* 20.09.06, 00:43 no i na koniec jeszcze jedna rada - popracuj nad stylistyka wypowiedzi a także błędami gramatycznymi - to by było na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaa Re: do aaaaaaaaaa IP: 81.15.223.* 20.09.06, 07:54 kobieta nie ma wplywu na zalozenie spiralki? hahaha.. jak to nie? zaklada ją , albo nie! wiec wpływ ma!!! ja nie mowie, ze ona ma sobie sama zakladac spirale.. ale skoro decyduje sie na okreslony sposob antykoncepcji to powinna o nim wiedziec chocby podstawowe rzeczy.. a nie wie - i to jest moim zdaniem wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: do aaaaaaaaaa 20.09.06, 14:34 kobieta nie ma wływu na sposób założenia spiralki - chodzi tu o technikę i doświadczenie gina w tej dziedzinie. W każdym przypadku powinno być to dobranie i założenie w sposób indywidualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaa Re: do aaaaaaaaaa IP: 81.15.223.* 20.09.06, 14:58 no i co z tego? jak to sie ma do tematu watku? NIJAK!!!!!!! tu chodzi o to, ze ta kobieta dala sobie zalozyc spirale i uzywa jej NIE MAJAC PODSTAOWOEJ WIEDZY O TYM SRODKU ANTYKONCEPCYJNYM!!! Nie poczytala o tym,nie zapytala lekarza - to bezmyślność i totalna glupota!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: do aaaaaaaaaa 20.09.06, 15:41 a jak się mają twoje komentarze do tematu wątku??? Krytykujesz i napadasz a sama niewielkie pojęcie jak widać masz. To, że przeczytałaś kilka stron w necie nijak nie upoważnia ciebie do krytyki i wyśmiewania z innych. Odpowiedz Link Zgłoś
mikander Do pani "aaaaaaa"i "???????" 20.09.06, 18:05 Słuchaj no ty walnięta wariatko o zmiennych nickach! Po pierwsze to spadaj stąd na forum Psychiatra jeżeli takie jest, bo rozdwojenie jaźni to ciężka choroba i powinnaś się zacząć leczyc zanim będzie za późno, bo niedługo zaczniesz gadać sama ze sobą na tym forum. I zdecyduj się na jakiś nick, bo na razie drzesz mordę z kilku naraz. Po drugie zadziwię cię, ale wyobraź sobie,że JA WIEM jak działa spirala a pytam o jej działanie antykoncepcyjne od chwili założenia a nie W OGÓLE. Powtarzam ci jeszcze raz naucz się czytać ze zrozumieniem, zanim otworzysz gębę i zaczniesz szczekać, obrażając mnie. Twoje posty są głupie, pozbawione sensu i wiedzy. Zapewne takie jak ty sama. Korzystam z różnych forów na GW już dość długo,żeby dać sobie jeździć po głowie takiej rąbniętej idiotce jak ty, która z nadmiaru wolnego czasu włazi w cudze wątki, chociaz ma gó.. do powiedzenia. Odpowiedź na swoje pytanie juz otrzymałam, więc twoje dalsze ujadanie w moim wątku uważam za bezcelowe. Bądź łaskawa się ode mnie odpierniczyć, pani wszystkowiedząca, fachowiec od siedmiu boleści! Odpowiedz Link Zgłoś