Dodaj do ulubionych

Trądzik różowaty

01.10.06, 11:12
Mam 38 lat.Od 6 lat mam problem z trądzikiem różowatym.Kiedy biorę antybiotyki
(tetracyklina lub sudox)[nie pamiętam dokładnie nazwy tego drugiego ale coś w
podobie]to trądzik tak jakby się wyciszał,ale jeśli tylko odstawie tabletki to
na nowo pojawiają się problemy skórne (skóra swędzi,piecze,pojawiają się
grudki z wydzielinką.Najwi.ęcej na poliku.(Broda,nos,czoło).Chcę nadmienić,że
skóra jest bardzo przesuszona,ale kiedy posmaruję jakimkolwiek kosmetykiem
wtedy jest bardzo podrażniona.Najlepiej czuję się po physiogel'u do mycia
twarzy.Ma ktoś może takie problemy ze skórą twarzy.Bardzo bym była wdzięczna
za pomoc lub rady.

Pozdrawiam Aneta.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Trądzik różowaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 11:49
      Hej! Moja mama w wieku ok 50lat też miała trądzik różowaty. Udało jej się z
      tego wyleczyć o tyle o ile nie ma grudek na twarzy które wyglądały okropnie i
      strasznie się ich wstydziła. Jej skóra nie znosi alkoholu, upałów ani stresu.Od
      razu policzki robią się sino bordowe a normalnie jest ok. Nie da rady używac
      żadnych kosmetyków z wyjątkiem mydła i zwykłego kremu Nivea którego nakłada
      tony bo strasznie ma suchą skórę i to jej przynosi ulgę, a na nos, policzki
      nakłada krem który ma robiony na receptę. Doustnie nic nie zażywa. Ten kremik
      wystarczy i pomaga. Skórę ma gładką.
      • Gość: maja Re: Trądzik różowaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:09
        gdy zaostrzy się trądzik to stosuję na noc metronidazol krem 1% , niestety na
        receptę, na dzień krem z firmy avene (zielony); twarz myję obecnie pianka oligo
        25 Vichy, wcześniej stosowałam mydło sebamed do cery wrażliwej, unikać ostrych
        przypraw, alkoholu, goracych potraw i płynów; zmian temperatury( z tym gorzej)
        Zetknęłam się z opinią że helicobacter pylori , któy jest jedną z przyczyn
        choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy może być przyczną t. różówatego, może
        własnie dlatego wygląd skóy poprawia się w trakcie leczenia antybiotykiem.
        pozdrawiam.
        • Gość: BEATA Re: Trądzik różowaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:05
          • Gość: beata Re: Trądzik różowaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:13
            Ja mam ten sam problem. Odwiedziłam 3 dermatologów i stwierdzono trądzik
            różowaty, mam go od 7 miesiąca ciąży, mały ma 2,5 roku. Najpierw mertodiazol
            żel rano, maść na noc. A teraz Unidox witamina B i maść nie pamiętam nazwy (ale
            do tamich nie należała 26 zł.). Zobaczymy kuracja ma trwac 30 dni -5 dni
            antybiotyk 2x dziennie póżniej raz.Jak to nie podziała to tab.anytykoncepcyjne.
            Mam pytanie a co z malowaniem - od tego czasu praktycznie się nie maluje boje
            się używać jakiegokolwiek pudru czy podkładu.Dermatolog poradziła że mam iść do
            apteki zapytać o puder na pękające naczyńka i na trądzik. Ciekawe czy jest coś
            takiego? pozdrawiam Beata 32l.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka