Dodaj do ulubionych

pytanie o błonę dziewiczną

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 18:14
nie współżyłam jeszcze z chłopakiem, ale pieściliśmy się już oralnie.
podczas tych pieszczot mój chłopak wkładał we mnie palec.
bolało mnie tylko trochę, potem nie pokazało się krwawienie, nawet bardzo skąpe.
wiem, że praktycznie każda kobieta przechodzi to inaczej,
ale jakie są szanse że moja błona dziewicza już jest przebita?
a jak można się zabezpieczyć (wykluczając pigułki) na ten pierwszy raz?
słyszałam, że prezerwatywa podczas starcia z błoną może pęknąć, i dlatego
chciałabym jeszcze jakieś zabezpieczenie. jest coś poza globulkami?
i czy dostanę to bez recepty?
Obserwuj wątek
    • Gość: dd Re: pytanie o błonę dziewiczną IP: *.ghnet.pl 14.10.06, 18:41
      Ja nawet nie wiem kiedy stracilam blone dziewicza i mysle, ze wiekszosc
      dziewczyn nie moze dokladnie okreslic tego momentu. Moja pani ginekolog
      powiedziala mi, ze od tamponow (mimo ze co innego jest napisane na
      ulotce) "traci" sie blone dziewicza. Nie za bardzo sie na tym znam, ale moim
      zdaniem palcami mozna blone przebic. Blona sie nie przejmuj, to raczej taki
      symbol. Najwazniejsze, zebys nie byla spieta.
      Na pierwszy raz najlepiej wybierz dzien bardzo nieplodny (tuz przed okresem),
      uzyjcie koniecznie prezerwatywy (sa nawilzane) i namawiam takze na globulki.
      Same prezerwatywy czy globulki sa raczej malo pewne. Metoda laczona jest
      najlepsza, jesli nie chcesz pigulek. Ja stosuje metode laczona od wielu lat i
      nigdy nie bylo wpadki.
      PS. poza globulkami byly kiedys kremy i pianki, ale nie sa juz dostepne w
      Polsce.
      • Gość: dociekliwa Re: pytanie o błonę dziewiczną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 20:08
        a jakie globulki dostane bez recepty?
        • ladyinblack Re: pytanie o błonę dziewiczną 14.10.06, 20:12
          każde. z tego co kojarze ze środków anty na receptę są tylko pigułki.
        • victoria1985 Re: pytanie o błonę dziewiczną 14.10.06, 21:40
          pantex oval widziałam że nawet w rosmanie je można kupić ale najlepiej poprosic
          o to w aptece małe opakownie kosztuje ok 14zł wprowadza sie je na chyba na
          10min przed stosunkiem i oczywiscie obowiązkowo prezerwatywa najlepiej nawilżona
          firmy durex
          • Gość: ASIA Re: pytanie o błonę dziewiczną IP: *.elpos.net 15.10.06, 10:29
            Glupoty piszesz dd.Wiekszosc dziewczyn WIE kiedy stracilo dziewictwo,Badania
            mowia,ze tylko 1 procent dziewczyn nie czuje zadnych objawow tracenia
            dziewicta ale wiedza kiedy spaly z facetem ten pierwszy raz.Globulki odradzam
            na pierwszy raz,bedziesz miala efekt "biciaa piany" tam w srodku,co moze
            poglebic stres i dac duzy dyskomfort,takze dla faceta.Wybierz nieplodny dzien a
            prezerwatywa peka jedna na iles tam setek tysiecy wiec od razu nie miej
            czarnych mysli.
            • Gość: ewa do ASI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 12:27
              ASIU nie myl tracenia dziewictwa z przerwaniem blony. kobieta krorej blona
              dziewicza zostala przerwana podczas uzywania tamponow, nadal pozostaje dziewica.
            • Gość: dd Re: pytanie o błonę dziewiczną IP: *.ghnet.pl 15.10.06, 13:18
              Jasne ze wiekszosc dziewczyn wie kiedy stracilo dziewicto (wie kiedy spalo z
              facetem po raz pierwszy), tyle ze pytanie jest o blone i ja napisalam o utracie
              blony.
            • Gość: dociekliwa Re: pytanie o błonę dziewiczną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 19:13
              a jesli ja będę tym przypadkiem na iles tam to dasz mi na dziecko?
            • Gość: g Re: pytanie o błonę dziewiczną IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.10.06, 22:02
              o, jakie dokladne badania, tylko jeden procent nie czuje objawow tracenia
              dziewictewa, moze rozwiniesz te gleboką mysl?
    • lilith76 Re: pytanie o błonę dziewiczną 16.10.06, 09:12
      Uściślijmy - błona dziewicza nie zasłania kompletnie ujścia pochwy (jest kilka centymetrów w głąb), bo jak niby krew miesiączkowa mogłaby się przedostać? Błona jest krążkiem na ściankach pochwy, mniejszym lub większym (zależnie od kobiety), dlatego czasami tampony, petting nic jej nie zrobi, najwyżej rozepchnie lekko.
      W czasie pierwszego razu większym problemem bywa zaciskanie się mięśni, nie błona, ale petting powinien jakoś do tego przygotować smile

I strata dziewictwa - to nie strata błony (bo to się może zdarzyć i w czasie badania lekarskiego), ale zaangażowany stosunek z mężczyzną (dziewczyna uprawiająca od miesięcy petting z chłopakiem to taka dziewica jak i jej koleżanka bez chłopaka).

Błona dziewicza nie wpływa na pęknięcie prezerwatywy. Szybciej suchość. Można kupić prezerwatyw ze środkiem plemnikobójczem (taki rodzaj) i użyć żelu nawilżającego przed.
      • ivvette Re: pytanie o błonę dziewiczną 16.10.06, 10:20
        Mojej kuzynce po porodzie ,przy zszywaniu lekarz powiedział ,że ma jeszcze
        błonę dziewicząsmile
    • neurona a co powiecie na.. 16.10.06, 14:43
      to, ze niektore dziewczyny, mimo ze maja sporo orgazmow na koncie (przez
      stymulacje lechtaczki) nadal uwazaja sie za dziewice, bo maja nienaruszona
      blone? Czy w naszym spoleczenstwie bycie dziewica jest takie stasznie wazne?
      Np. moja kolezanka, ktora jest naprawde b inteligentna. Studiuje trudny
      kierunek, zawsze miala stypendium, trudno mi zrozumiec, ze tak bardzo jej
      zalezy na tej blonie.
      • lilith76 Re: a co powiecie na.. 16.10.06, 16:52
        No wiesz, orgazmów przed stratą dziewictwa to ja miałam tysiące, ale na pytanie faceta wolałam potwierdzać rzecz, gdyż technicznie utrata okazała się być trudna wink

Ale potem okazało się, że nawet będąc dziewicą, po dłuższym okresie celibatu nadal można się czuć jak debiutantka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka