IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 11:56
Mam pytanie do osob stosujacych diane 35. Co sie z Wami stalo po odstwaieniu
tych tabletek??Ja je bralam przez ok 2 lata ze wzgledu na lekki hirustyzm jak
je bralam to wloskow bylo mniej czy teraz jak je odstawie mam sie spodziewac
powrotu do tego co bylo kiedys(wloski)??
Obserwuj wątek
    • syla_80 Re: Diane 35 15.10.06, 12:46
      Ja zażywałam Diane przez 4 lata - na pcos (w tym m.in. na nadmierne
      owłosienie). Według mnie te tabletki to okropne świństwo. Nie dość, że przytyłam
      8 kg to po odstawieniu - włosów było tyle samo co przed zażywaniem tabletek. W
      moim przypadku efekt był niestety tylko podczas przyjmowania Diane ;-(
      • Gość: nicole Re: Diane 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 19:14
        Ja również tylko, a raczej aż(!) przytyłam 8kg...i nie mogę zrzucić.Mam Pco.
        Jedyne w czym mi pomogło Diane to w tym,że miałam idealną cerę-skończyłam
        zażywać i nadal mam prychole wredniolecrying((To rzeczywiście świństwo jest....jak
        każde hormony...
    • Gość: Niktoto Re: Dinae 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 19:36
      A ja zażywałam Diane 4 lata z półrocznymi przerwami i nie polecam nikomu.
      Stosowałam je na wyprsyki, w trakcie brania tabletek było ich mniej a momentami
      wcale, ale za to jakie były skutki uboeczne...Czułam się po nich bardzo słaba
      psychicznie, non stop załamania i stany obnizonego nastroju z byle powodu, poza
      tym upośledzały mi krążenie w dolnych kończynach, szczególnie zimą nogi miałam
      non stop drętwe, ciężkie jak z ołowiu i ciągle mi się zdarzały ataki senności.
      Ponadto wątroba na tym strasznie cierpiała, wzdęcia i zaburzenia trwawienne
      stały się normą, musiałam odstawić tłuszcze bo wymiotowałam żółcią. No i ta
      wieczna opuchlizna ciała i ociężałość...
      Ale miały zbawienny wpływ na cerę, ale jesienią cera zawsze się pogarszała mimo
      brania Diane,ale za to niepożadane włoski znikały. Zaletą Diane było również to,
      że przestałam odczuwać bóle menstruacyjne a miesiączki stały się mniej
      obfite...Nie biorę już Diane od 8 miesięcy i odkąd je odstawiłam, znowu czuje
      się lekka i mogę jeść co chcę - nie tyje i nie mam problemów
      żołądkowych...Niestety skłonność do niepożądanego owłosienia i wyprysków
      podwoiła się od odstawienia Diane, a miesiączki mam znowu bardzo bolesne i
      obfite...Sama już nie wiem, co gorsze, bo tabletki mają zarówno swoje zalety ale
      chyba więcej wad...
      Dodam, że równolegle ze mną Diane brała moja przyjaciółka również z tego samego
      powodu co ja, a efekt był taki, że wpadła w depresję a później leczyła się
      psychicznie - dziwne, bo po odstawieniu Diane wszystko wróciło u niej do normy.
      Ale każdy odrganizm jest inny i inaczej reaguje na sztuczne hormony, po prostu
      nie przekonasz się aż nie spróbujesz
    • Gość: just me Re: Dinae 35 IP: *.ds.pg.gda.pl 15.10.06, 19:36
      ja nie przytylam ani podczas brania ani po odstawieniu, cera natomiast po
      odstawieniu sie pogorszyla (wrocila do stanu sprzed brania), dlatego znowu
      zaczynam brac, co do "wloskow" to mnie ten problem nie dotyczy
    • agi100 Re: Dinae 35 16.10.06, 12:33
      Moze jeszcze napiszecie co dalej bierzecie po odstawieniu
      Czy wracacie do tych samych tabletek i czy jezeli chodzi
      o rozne problemy z cera i wloskami to czy lekarze zawsze zapisuja
      antykoncepcyjne
      • kasia_kar Re: Dinae 35 16.10.06, 13:46
        Polecam forum o hirsutyźmie.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11944
        Ja też uważam że Diane to świństwo. Nigdy więcej nie wezmę. Jestem w trakcie
        diagnozy. Zapewne będę brać Steridil + Cilest, ale to się jeszcze okaże.
        • madi_luki Co po odstawieniu?? 16.10.06, 20:09
          Trochę mnie teraz przestraszyłyście... Ja mam większość z wymienionych tu
          objawów... Ciągle chodzę załamana, sporo mi się przytyło... I stąd moje pytanie.
          Wiem, że po odstawieniu diane z psychika było lepiej... a co z wagą??
          Schudłyście czy ten beznadzieny efekt posostał?? Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka