Dodaj do ulubionych

Wypadanie włosów

21.10.06, 10:58
Witam serdecznie.
Moja lepsza połowa ma duzy problem. Jest 4 miesiące po porodzie i włosy
wypadaja jej garściami. Czy jest jakas dobra kuracja (może być domowa) która
pomoże temu zapobiec???

Będziemy wdzięczni za wszystkie rady...
Obserwuj wątek
    • koala1212 Re: Wypadanie włosów 21.10.06, 13:44
      Mnie wypadaja wlosy od pieciu lat. Kazdy z tych pieciu lat wyglada nastepujaco:
      8 miesiecy wypadania, 4 spokoju. I moge Cie pocieszyc, nadal mam wlosy (chociaz
      malo) i nikt, poza mna i najblizszymi o tym nie wie. Zawsze tez mozna sie tak
      uczesac, zeby nie bylo widac. Jesli jestescie z Krakowa, moge podac namiary na
      bardzo dobrego dermatologa. Moja rada jest taka - trzeba poszukac dobrego
      lekarza, ktory zaproponuje leczenie. Odradzam preparaty, ktore mozna kupic w
      aptece bez recepty. Tam chodzi glownie o sciagniecie kasy. Wlosy moga wypadac z
      roznych powodow: zmiany hormonalne, brak mineralow, stres, choroby skory glowy,
      inne choroby, oslabienie itd. Lekarz musi zlecic rozne badania, ustalic
      przyczyne i dostosowac leczenie. Ja po 5 latach juz sie nie przejmuje. Wiem, ze
      na poczatku kobiecie jest trudno. Badz dla niej wsparciem, mow, ze jest piekna,
      ze nic nie widac, ze wlosy nie sa najwazniejsze, ze odrosna. Najwazniejsze,
      zeby sie nie przejmowala. Malo jest osob takich jak ja, ktorym nie mozna pomoc,
      z reguly wypadnie wlosow nie wraca.
      • Gość: aga2320 Re: Wypadanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 19:34
        Koala wysłałam na gazetowego prośbę o namiary na tego dermatologa. Będę
        wdzięczna jak odpiszesz. smile
    • nchyb to jest normalne! 21.10.06, 14:46
      jedyna naprawdę skuteczna rada - to po prostu przeczekać.

Przez okres ciąży hormony sprawiają, że zdecydowana większość włosów, które
      normalnie wypadłyby - nie wypada. Po porodzie zaczynają. I wypadają na raz te
      wszystkie, które wypadłyby stopniowo przez te kilka miesięcy. Żona nie
      wyłysieje, po kilku miesiącach powinno wrócić do normy. Jaśli chce, może sobie
      łykać coś ze skrzypem, np. skrzypovit...

Wszelkie opowieści o cudownych szamponach, specyfikach itp. mażna słuchać,
      można też zastosować. Ale wiara, że to dzięki nim wszystko wraca do normy jest
      niepotrzebna. Wszystko wraca do normy nie po specyfikach, ale dlatego, że
      szaleące hormony wracają do równowagi. i tyle. Czyli rada - po prostu
      przeczekać.
      Pozdrawiam
    • Gość: Sofi Re: Wypadanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 15:26
      po trzecim dziecku włosy wypadały mi garściami, nic nie pomagało, wtedy
      zaczęłam nakładać sobie na włosy całe jajko z łyżeczką soku z cytryny,
      trzymałam ten kompres ok. 30 min i tylko spłokiwałam, włosy po kilku razach
      zaczęły gwałtownie odrastać, polecam
      • borsuk42 Re: Wypadanie włosów 21.10.06, 17:20
        Polecam ampulki VICHY- rewelacja,ale cena ich tez!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka