Dodaj do ulubionych

Inseminacja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:18
Witam,
Pisalam tu juz wczesniej i mam jeszcze jedno pytanie.Czy zabieg inseminacji
mozna zaplanowac z dokladnoscia do 3 dni-maz przylatuje w grudniu i tylko
mamy 3 dni w ktorych mozna przeprowadzic zabieg.Pomozcie!!
Obserwuj wątek
    • netty2 Re: Inseminacja 19.11.06, 22:46
      Kaja,nie spamuj.Jesli byla bys powazna osoba to bys wiedziala,ze jak sie
      planuje iui czy ivf,to to troche trwa.Nie wiem jak to bedzie z twoim
      lekarzem,ale wszystko zalezy od tego kiedys zaczelas stymulacje jajnikow,kiedy
      urosna ci pecherzyki i kiedy dostaniesz zastrzyk na pekniecie.Takie +/- 3
      dni,to moze byc trudno.
      Napisz na jakim etapie leczenia jestescie.
      • Gość: Kaja Re: Inseminacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:15
        netty2 wiem,ze to troche trwa,ale moj lekarz zapewnil mnie,ze wszystko mi
        ustali,miesiaczke przesunie,powie co i jak..tak zebym na ten czas kiedy maz
        przyleci byla przygotowana.Zastanawiam sie dlatego,iz nie wiem czy lekarz mi
        tak nie mowi,zeby pieniadze wyciagnac ode mnie i meza,bo taki zabieg do tanich
        nie nalezy. Wczesniej o dziecko sie nie staralismy,dopiero wyniki badan moje
        pokazaly,ze szanse na dziecko droga "normalna" sa marne,a praktycznie ich nie
        ma.Dlatego odrazu inseminacja.Nie wiem czy zawierzac lekarzowi.Jestem w
        kropce,maz daleko,a nawet nie mam z kim pogadac o tym.
        • Gość: netty2 Re: Inseminacja IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 20.11.06, 20:20
          Poradz sie innego lekarza.No i jakie mialas robione badania,z ktorych wynika,ze
          naturalnie nie zajdziesz?????
          • Gość: Kaja Re: Inseminacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 21:18
            Mialam cytologie,posiewy,TSH ,ft3,ft4,Estradiol,progesteron,fsh,prolaktyne,lh,
            testosteron,DHEA-SO4,Androstendion.
            Czyli chyba wszystkie mozliwe badania mialam.Wyniknelo z nich,ze mam Zespol
            Policystycznych Jajnikow.Lekarz powiedzial,ze ze wzgledu na to,iz maz jest za
            granica to on(lekarz)poleca zabieg.
            • lilith76 Re: Inseminacja 21.11.06, 09:02
              Ja bym się skonsultowała z innym lekarzem...
              Wiele kobiet z PCO zaszło w ciążę. Tylko, że one nie miały męża kilka dni co jakiś czas. Jeśli zależy ci aby zajść konkretnego dnia, to rzeczywiście tylko forsa i sztuczne wspomaganie.
            • Gość: netty Re: Inseminacja IP: *.131.102-84.rev.gaoland.net 21.11.06, 12:05
              Kajka,to jest najwyazniej naciaganie.Bo choc PCO sie nie da wyleczyc,to da sie
              lekami doprowadzic do naturalnego zajscia w ciaze.Fakte,ze jak meza czesto nie
              ma lub rzadko jest smile) moze byc to proces dlugi.
              ALe...moim zdaniem nie ma sens sie od razu godzic na inseminacje.Daj szanse
              naturze smile
              No i czy wy tak dlugo jeszcze bedziecie z mezem daleko od siebie ??
    • dracenka11 Re: Inseminacja 21.11.06, 12:16
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=191
      najlepiej zajrzyj tutaj!
      • alinka761 Re: Inseminacja 21.11.06, 12:53
        Kaja a jakie są u Was wskazania do IUI? Bo to głównie z powodu złych parametrów
        nasienia się wykonuje.Jeśli masz Pco i bezowulacyjne cykle to trzeba Cię
        stymulować i najpierw próbować naturalnie.Jeśli Twój M ma dobre wyniki to ja
        bym się wstrzymała z tą inseminacją.Nam się udało pomimo mojego Pco i słabego
        nasienia M naturalnie w 3 cyklu stymulowanym Clo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka