Gość: _mala_mi_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:28 witam, chcialabym sie dowiedziec cos o solarium. jak wyglada taka wizyta itd. bo nic nie wiem, a chcialabym sie wybrac. z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: depresyjna Re: solarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:44 wchodzisz do gabinetu, mówisz, że chcesz skorzystać z łóżka opalającego, dziewczyny powinny dobrać Ci odpowiedni czas, zaproponować kosmetyki pielęgnujące, rozbierasz się, kremujesz, zmywasz mleczkiem tapetę z twarzy, kładziesz się, włączasz lampy, nawiew na maksa i zamykasz łóżko, podczas leżenia możesz przekręcać się na boczki, jak skończy się zaprogramowany czas, to wstajesz, ubierasz się, myjesz łóżko (jest tam detergent), płacisz i wychodzisz w dobrym humorze! Ps. Nie zapomnij zapoznać sie z info zamieszczonym w kabinie! (ew. przeciwwskazania i porady) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia Re: solarium IP: *.e-wro.net.pl 25.11.06, 20:53 ja myje tez przed-tak dla pewności-żeby się nie stresować ,że mi coś na skórze wylezie! pierwszy raz idź na krótko, potem zwiększaj czas, np pierwszy raz na 8 minut, drugi raz na 10-zobaczysz sama jak Twoja skóra reaguje! nie ma się co bać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depresyjna Re: solarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:01 o dobra rada! z tym myciem przed, tylko, że ja wiem, że tam gdzie chodzę jest zachowana higiena, dziewczyny latają w podskokach Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: solarium 26.11.06, 09:09 A chcesz się też dowiedzieć czegoś o zagrożeniu czerniakiem, przebarwieniach, przyspieszonym starzeniu się skóry i zmarszczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: solarium 26.11.06, 10:19 Tak? www.poradnikzdrowie.pl/site/1606_1699.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia Re: solarium IP: *.e-wro.net.pl 26.11.06, 10:30 uważam,że to przesada, wszystko szkodzi.............myślę,że pójście na solarium raz na tydzień nie powoduje od razu czerniaka-to kwestia predyspozycji skóry, a myśląc o szkodliwości to powinnyśmy nie jeść( otyłość, wątroba, cukrzyca), nie stosować antykoncepcji( tabletki-wątroba plus ingerencja w cykl), nie uprawiać sexu(hvp),nie jeździć samochodem (wupadki), nie chodzić do pracy( stres)-myśląc tym tokiem może od razu kupić sobie trumnę? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: solarium 26.11.06, 10:41 Wszystko szkodzi, owszem. Ale kilka zagrożeń możemy świadomie i łatwo wyeliminować. Ale to oczywiście kwestia osobniczego zdrowego rozsądku. Gość portalu: joasia napisał(a): myślę,że pójście na solarium raz na tydzień nie powoduje od razu czerniaka-to kwestia predyspozycji skóry Myślę, że wszystkie tak myślały. Poza tym - czerniak nie pojawi się za dwa tygodnie, tylko po latach. Ale oczywiście jak się ma lat 18, to nie warto mysleć o przyszłości A tak przy okazji - wiesz jakie predyspozycje ma twoja skóra? Oraz skóra koleżanek z forum, które do solarium zachęcasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia Re: solarium IP: *.e-wro.net.pl 26.11.06, 10:48 ja nikogo nie zachęcam? nie wiem dlaczego uważasz,że kogoś zachęcam? chodzę na solarium od kilku lat-raz na tydzień lub raz na dwa tygodnie, nie mam "pieprzyków", nikt w mojej rodzinie nie miał problemów z rakiem, poza tym chodze na 10 minut więc nie wyglądam ja ofiara solarium,a moja skóra jest oliwkowa i nie mam wyprysków( uważam,że to dzięki solarium), dodam jeszcze ,że nie jestem jakąś maniaczką i gdy ostatnio dziewczyna przede mną wykupila sobie dwa wspomagacze i 40 minut na łóżku byłam przerażona-tym bardziej ,że już była zstrzaskana na brąz! raz jeszcze dodam ,że nikogo nie zachęcam,ale jestem przeciwna zniechęcaniu oprzez wymienianie wszystkich możliwych zagrożeń! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depresyjna Re: solarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 14:31 ja też nie przesadzam, chodzę, żeby nie mieć depresji i włąśnie mam oliwkową cerę i cera mi się poprawiła, naprawdę lepiej się czuję i stawy wygrzewam Odpowiedz Link Zgłoś
feenstra Re: solarium 26.11.06, 21:53 Polecam na forum uroda lekture wątków nt: zniszczyłam sobie skórę w solarium, jakie zabiegi/kremy mi pomogą. Pojawiają się bardzo regularnie. W krajach gdzie solaria istniały wcześniej niż w Polsce znana jest przypadłość zwana "skórą słonia", ale to wychodzi po kilkunastu latach co najmniej. Oczywiście wszystko dla ludzi, znajomy dermatolog twierdzi że sześć wizyt w roku to bezpieczna liczba, dlatego ja chodzę np przed sylwestrem, latem mimo wysokich filtrów stosowanych na codzień i tak jestem dość mocno opalona. Ale stopniowo, naturalnie, powoli, chyba jednak zdrowiej i na brąz nie na pomarańczowo. I zabawna historia: kiedys stanęła koło mnie w tramwaju taka opalona w środku zimy piękność a ja odruchowo sięgnęłam po portfel, myślałam że to Cyganka Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: solarium 27.11.06, 09:08 > ja też nie przesadzam, chodzę, żeby nie mieć depresji Wiesz, że istnieją lampy naświetlające nie niszczące skóry? Ale nie opalają. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: solarium 27.11.06, 09:51 Cieszę się, że na razie nic wam nie dolega i oby tak zostało. Tylko... Tak samo palacz może zachęcać do palenia, mówiąc - a ja palę i nic mi nie jest. A opowiadanie, że czujesz się świetnie i nie masz pieprzyków jest właśnie takim zachęcaniem do korzystania. A to, że tobie się uda, nie oznacza, że uda się innym. ale jestem przeciwna zniechęcaniu oprzez wymienianie wszystkich możliwych zagrożeń! Joasiu, co ty piszesz na boga? Nawet przy niewinnym syropie na kaszel producent wymienia wszystkie możliwe skutki uboczne. Pisanie o raku to wg ciebie zniechęcanie? Według mnie to przede wszystkim ostrzeganie. Ale oczywiście - nie ma co liczyć, by w solariach pojawiły się napisy - Uwaga, opalanie może być szkodliwe dla zdrowia. A na depresję lepsze są lampy Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: solarium 27.11.06, 09:07 > nikt w mojej rodzinie nie miał problemów z rakiem Wszyscy w twoje rodzinie spędzali tyle czasu na solarce? Jedne co mi przychodzi do głowy to - tanoreksja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mala_mi_ Re: solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:38 ciesze sie ze moj watek tak sie rozwinal... wiem ze solarium szkodzi. ja mam na dodatek bardzo jasna karnacje, nawet w lecie nie opalam sie zbyt dobrze. mam nie przyzwyczajona skore szczegolnie na nogach... ale mam juz dosyc mojej "bialosci". a moze macie jakies inne sprawdzone sposoby na przyciemnienie skory? moze jakies kosmetyki (samoopalacz na cale cialo jakos mnie odstrasza) ostatnio pojawilo sie sporo kosmetykow, balsamow lekko przyciemniajacych skore. moze ktos stosowal i moglby cos doradzic, podzielic sie doswiadczeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: solarium 27.11.06, 10:48 Na Urodzie cię uświadomią A poza tym - bladość naprawdę jest piękna. W końcu opalenizna to tak naprawdę oznaka obrony skóry przes słońcem. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: solarium 27.11.06, 10:59 Ja jestem blada z natury. Gdy w lato chwyci mnie słońce, to mam skórę taką jak inne nieopalone zimą. Gdybym chciała chodzić PORÓWNYWALNIE opalona, to musiałabym się zeskwarczyć w solarium. I wystarczy, że spojrzę na cerę niektórych koleżanek wielbiących solarium. Po trzydziestce twarz się sypie w tempie geometrycznym. Olałam, jestem piękna taka jaka jestem. Odpowiedz Link Zgłoś