kwiatuszekxx 06.12.06, 13:41 Witam staram się o dziecko Chciałabym zrobić badanie na przeciwciała toksoplazmozy ( IgM i Ig? - nie pamiętam co dalej). Może wiecie gdzie najtaniej w Warszawie moge to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liste_k Re: gdzie zbadać toksoplazmoze? 06.12.06, 15:18 Zapraszam, do Wojewódzkiego Szpitala ZaKaźnego, do pryzchodni przyszpitalnej. nr tel. 33-55-235, 332. Jest tam lekarz od chorób odzwierzęcych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuszekxx Re: gdzie zbadać toksoplazmoze? IP: *.aster.pl 07.12.06, 12:11 a ile kosztuje to badanie w tym szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet a Twój gin 07.12.06, 12:17 nie polecił Ci jakiegoś laboratorium? ja oprócz toksoplazmowy miałam robione i inne badania: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=50220546&a=52362985 wiedziałam, gdzie iść, bo adres i nr laboratorium dostałam od mojej ginki niestety, komlet takich badań jest dość kosztowny (zdecydowałam się na badania pełne, a nie cząstkowe); na szczęście mogłam zapłacić w 2 ratach, akurat tak się złożyło, że były to wydatki w 2 kolejnych miesiącach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuszekxx Re: a Twój gin IP: *.aster.pl 07.12.06, 13:20 od niedawna mieszkam w Warszawie, do mojej gin. na razie jeżdze do Siedlec, bo jeszcze w Wawie nie znalazłam... Wiec ona polecala mi w Siedlcach... A tu w Wawie nie wiem gdzie iść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuszekxx Re: a Twój gin IP: *.aster.pl 07.12.06, 13:25 mi gin poleciała tylko zbadac toxoplazmoze... Czy Wy wszystkie starające się naprawdę tyle badań robicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet na pewno nie wszystkie aż tyle 07.12.06, 14:45 ale ja sama wspomniałam o badaniach, a że jestem już po 30-tce od jakiegoś czasu , wolę zrobić więcej badań, żeby przynajmniej wykluczyć te ewentualne przeszkody, które mogłyby zaszkodzić zdrowiu dziecka grupy krwi też sobie z mężem pobadaliśmy - tzn. on wiedział, jaką ma - ja poszłam zbadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuszekxx Re: na pewno nie wszystkie aż tyle IP: *.aster.pl 08.12.06, 12:41 a czy jak już się jest w ciąży to nie dostaje się skierowania na zbadania grupy krwi??? Ja mam O Rh+, mąż A RH -. Wiem, ze gdyby było odwrotnie byłby problem. A czy tu na pewno nie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś