IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:17
Czy jest na forum ktoś kto leczył się farmakologicznie na włókniaka piersi?
Jaki był tego efekt
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: piersi IP: *.crowley.pl 14.12.06, 22:54
      Włóniaków sienie leczy farmakologicznie, właściwie żadnych nowotworów łagodnych
      sie tak nei da leczyć, owszem poddają się zwłaszcza gruczoliste zmiany
      działaniu hormonów, ale zazwyczaj negatywnie, czyli moga złośliwieć, szybko
      rosnąć. Włóniak najżadziej zdaje się złośliwieje, ale pw sprzyjających
      okolicznościach, kto wie. Najlepiej skonsultować się z dobrym onkologiem, i
      jelsi włókniak nie jest więszy niż 2 cm możńa go usunąc mammotomem, małe
      nakłucie i cąły guzek z głowy-rewelacyjna metoda. Jeśli neimozliwa ze wzgledów
      np finansowych, to i klasyczny zabieg nie jest katastrofą, może byc nawet brak
      blizny. Ale nie czekać na cud, tak narawdę potwierdzenie, zę to włókniak da
      wynik z histopato po zabiegu, wcześniej to jest jedynie domniemanie.
      • ida37 Re: piersi 14.12.06, 23:06
        dokładnie - genau!!!

usunąć gada
        • kaczka78 Re: piersi 15.12.06, 05:56
          Ide 15 stycznia wyciąć mojego. jeden dzień i kolejnego dnia moge już iśc norm.
          do pracy.Na wizycie u onkologa byłam 12 grudnia. Radze umówć termin przed
          świętami to zabieg będzie szybciej. Mój ma 5mm. Faktycznie można to usunąć
          mammotonnicznie. Norm. zabieg to też nie tragedia. Troche uwarunk. to tym jak
          głęboko i jak duze to to jest. Też biłam się z myślami i po przewertowaniu inf.
          na temat guzków i rozmowie zlekarzami uznałam, ze obserwacja tego jest dla
          mnnie zbyt ryzykowna i zbyt stresująca. Poza tym może to złośliwieć.

Guzki tworzyć sie mogą przy terapiach, leczeniu chormonalnym, zaburzeniach
          chormonalnych- tyle wiem po sobie.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka