Gość: aw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:17 Czy jest na forum ktoś kto leczył się farmakologicznie na włókniaka piersi? Jaki był tego efekt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: piersi IP: *.crowley.pl 14.12.06, 22:54 Włóniaków sienie leczy farmakologicznie, właściwie żadnych nowotworów łagodnych sie tak nei da leczyć, owszem poddają się zwłaszcza gruczoliste zmiany działaniu hormonów, ale zazwyczaj negatywnie, czyli moga złośliwieć, szybko rosnąć. Włóniak najżadziej zdaje się złośliwieje, ale pw sprzyjających okolicznościach, kto wie. Najlepiej skonsultować się z dobrym onkologiem, i jelsi włókniak nie jest więszy niż 2 cm możńa go usunąc mammotomem, małe nakłucie i cąły guzek z głowy-rewelacyjna metoda. Jeśli neimozliwa ze wzgledów np finansowych, to i klasyczny zabieg nie jest katastrofą, może byc nawet brak blizny. Ale nie czekać na cud, tak narawdę potwierdzenie, zę to włókniak da wynik z histopato po zabiegu, wcześniej to jest jedynie domniemanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka78 Re: piersi 15.12.06, 05:56 Ide 15 stycznia wyciąć mojego. jeden dzień i kolejnego dnia moge już iśc norm. do pracy.Na wizycie u onkologa byłam 12 grudnia. Radze umówć termin przed świętami to zabieg będzie szybciej. Mój ma 5mm. Faktycznie można to usunąć mammotonnicznie. Norm. zabieg to też nie tragedia. Troche uwarunk. to tym jak głęboko i jak duze to to jest. Też biłam się z myślami i po przewertowaniu inf. na temat guzków i rozmowie zlekarzami uznałam, ze obserwacja tego jest dla mnnie zbyt ryzykowna i zbyt stresująca. Poza tym może to złośliwieć. Guzki tworzyć sie mogą przy terapiach, leczeniu chormonalnym, zaburzeniach chormonalnych- tyle wiem po sobie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś