Dodaj do ulubionych

pocenie sie:(

IP: 80.48.142.* 10.01.07, 09:54
czesc! nie jestem zbyt otyła mam 165cm wzrostu i waze 65 kg.moim ogromnym
problemem jest to ze sie strasznie poce! nawet przy malym wysiłku zalewam
sie potem.dodam ze wyniki mam ok!poradzcie cos ,moze macie podobny
problem.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: iwonka Re: pocenie sie:( IP: 62.29.136.* 10.01.07, 11:47
      Ja też mam problem z potem. (Jestem szczupła mam 160 cm i 50 kg wagi)
      Od zawsze męczy mnie nadmierna potliwość. Żadne dezodoranty w kulkach itp
      specyfiki nawet apteczne nie niwelują problemu.
      Nie wiem jak sobie z tym radzić. Może ktoś ma pomysł?
      • Gość: Majka Re: pocenie sie:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 11:54
        Pocenie sie może wynikać z nerwicy, to jeden z objawów.
        • inzest Re: pocenie sie:( 06.08.07, 09:07
          właśnie ja mam nerwice i poce sie strasznie, jak wygłaszam referat to pot po
          mnie spływa i czuje się strasznie..
      • mika62 Re: pocenie sie:( 10.01.07, 16:57
        Częstym problemem nieuzasadnionego pocenia się są nerwy
        • shady27 Re: pocenie sie:( 10.01.07, 20:24
          no to juz wszystko wiem, i obawiam sie, ze predzej zapoce sie na smierc niz wylecze z nerwicy sad
      • adsa_21 Re: pocenie sie:( 07.04.07, 21:40
        kup sobie antyperspirant Vichy -jest genialny
    • Gość: doda Re: pocenie sie:( IP: *.krakow.pl 10.01.07, 14:46
      Bloker etiaxil,albo zastrzyki z botoksu albo założenie blokady na nerw
      współczulny.
    • Gość: iza9949 Re: pocenie sie:( IP: *.proxy.aol.com 11.01.07, 12:01
      ja normalnie sie nie poce ale gdy tylko zaczne sie denerwowac lub mam stres
      np.z powodu kolacjii z tesciowa to mnie pot zalewa
    • Gość: taka-jedna Re: pocenie sie:( IP: *.ssnet.pl 11.01.07, 12:12
      Polecam Antidral- na mnie działa. Można go kupić w aptece, kosztuje około 13
      zł, jest środkiem leczniczym przeciw nadmiernemu poceniu się. Jak nie działają
      zwykłe antyperspiranty, to ten powinien pomóc.
      • shady27 Re: pocenie sie:( 11.01.07, 12:42
        no tak, ale pocenie sie to nie tylko pachy. Ja np pod pachami mam sucho a po plecach, piersiach, szyi pot leje sie strumieniami. Moj maz stwierdzil, ze ja 5 minut po wyjsciu z domu mam tak mokre plecy,jak on po dlugiej grze w pilke
        • Gość: pola Re: pocenie sie:( IP: *.devs.futuro.pl 11.01.07, 16:52
          Tez miałam ten problem.Zrobiłam wszelkie badania lekarskie i pozostała tylko
          nerwica choc pociłam się juz minutę po wyjsciu z kąpieli ale to chyba dlatego ze
          podswiadomie wciąż myślalam o tym że się pocę. W każdym razie cos tam z tymi
          moimi gruczołami jest nie tak.
          jesli chodzi o pachy- bo taki własnie byl moj problem- wielki, bo jak tu zalozyc
          cokowliek na siebie skoro nawet w zimie gdy caly organizm mi marzl,pot sciekal
          mi po pachach..to bylo straszne. Wiec co do pach- antidral mi nie pomógl.
          Zadzialal dopiero Etiaxil.Jest to srodek w formie dezodorantu w kulce. Mozna
          kupic w aptece albo do pach albo do stóp- są 2 rodzaje tego srodka. Kosztuje w
          mojej aptece ok 40 zł ale jest BARDZO wydajny. Wystarczy stosowac go raz w
          tygodniu i starcza wtedy na ok 3 miesiace.Wiec cena wychodzi jak za zwykly
          dezodorant.Co wazne nie trzeba juz uzywac dezodorantu - choc ja to robie
          bardziej dla zapachu, w zadnym wypadku nie dla skutecznosci bo normalny
          dezodorant antyperspiarcyjny nigdy na mnie nie dzialal. Etiaxil kupuje w wersji
          delikatnej SOFT bo jest to srodek z alkoholem i szczypie jak sie go uzywa na
          swiezo wydepilowana skórę. Dlatego ja robię tak - jednego dnia depilacja, a
          kolejnego spokojnie uzywam etiaxilu. Uzywa sie go tylko na noc i rano zmywa wodą
          z pach i ma sie naprawdę spokoj. Używam go juz od ponad 2 lat.
          • Gość: mirka Re: pocenie sie:( IP: *.chello.pl 11.01.07, 17:29
            Pola, a jak Ty to robisz, żeby stosować się do zaleceń na ulotce?
            Bo tam piszą, że należy aplikować na całkowicie suchą skórę, a ja takiej nie
            mam nigdy!!! Nawet zaraz po kąpieli i bardzo dokładnym wytarciu jest
            natychmiast lekko wilgotna, próbowałam pdsuszać suszarką, ale to też nie
            działa, więc te wszystki środki są dla tych, którzy mają choć chwilę niepocenia
            się, a co dla innych?
            • Gość: pola Re: pocenie sie:( IP: *.devs.futuro.pl 11.01.07, 18:25
              Po kąpieli wycieram pachy i od razu aplikuje preparat. 2 sekundy bez potu jakos
              moje pachy wytrzymująsmile a ponadto po dłuższym stosowaniu etiaxilu bo kapieli nie
              pocę się juz od razu i mogę spokojnie zaaplikować ten środek.
              Może na początek będzie się tam dostawać trochę wilgoci ale nic się takiego
              złego wtedy nie stanie.Potem będziesz miała juz suche pachy przy aplikacji
              • Gość: truskawka Re: pocenie sie:( IP: *.chello.pl 17.03.07, 13:47
                Pola, serdeczne dzięki. Właśnie pisałam o swoim problemie z poceniem sie pod
                pachami. Przeczytałam Twój post i zaraz pobiegnę do apteki po Etiaxil. Dam znać
                jak działa w moim przypadku. Pozdrawiam serdecznie.
                • ismeria Re: pocenie sie:( 18.03.07, 08:55
                  ja uzywalam Antidral, mnie nie pomogl,truskawko napisz jak a ciebie podzialal
                  ten Etiaxil, tez go chyba kupie tylko troche drogi
                  • zle_wychowanie Re: pocenie sie:( 06.08.07, 00:39
                    także używałam etiaxilu dla skóry wrażliwej, i podpisuję się pod każdym dobrym
                    słowem na jego temat. działa bardzo skutecznie.
    • bosik3 Re: pocenie sie:( 07.04.07, 17:44
      witaj , ja miałam podobny problem , pomogła mi jonoforeza - stosowałam już
      wszystko .Botox też - Jednak to co banalne to jednak skuteczne -
      spróbuj ..polecam!!! Moja waga to 61 kg i 160 cm.
    • smolkowicz_a Re: pocenie sie:( 08.04.07, 14:36
      Słuchajcie nie znam się na tym za bardzo, ale przyszło mi do głowy, że może coś
      z dietą u Was nie tak. Może trzeba zmienić dietę? Spróbować wykluczyć jakieś
      potrawy z jadłospisu
      • szara.myszka3 Re: pocenie sie:( 06.05.07, 15:35
        Mam dokładnie ten sam problem, waga w normie, badałam poziom cukru, hormony
        tarczycy - wszystko ok. Ja kojarzę to z dwoma sprawami: stres związany głównie
        z pracą (jakoś podczas urlopu nie zalewam się potem po wyjściu z domu smile albo
        tabletki antykoncepcyjne (leczniczo biorę je od lat i generalnie nie najlepiej
        toleruję). Jak sobie z tym radzić? Ktoś pisał o magnezie...
    • Gość: mk Re: pocenie sie:( IP: *.crowley.pl 08.05.07, 16:12
      mam 29 lat, 4 lata temu odkryłam etiaxil
      moge swoje zycie podzielic na czas przed i po etiaxilu smile
      wczesniej właściwie nie istniałam - towarzystko, w pracy - byłam wiecznie
      spocona, czułam się okropnie, miałam pcztaki depresji
      etiaxil nie pomógł od razu, zaliczyłam kilka "piekących" i bolących nocy, z
      podraznionymi pachami
      ale stopniowo, po kilku tygodniach nauczyłam sie aplikowac etiaxil, spokojnie,
      choć miałam tez chwile zwtpienia, na kilka tygodni zrezygnowłam z E., ale potem
      znowu wróciłam, na spokojnie zaczęlam jeszcze raz smarowac pachy. pomogło.
      teraz stosuje raz na dwa tygodnie, nic mnie nie piecze, nie boli i nie poce się
      w ogóle smile
      etaixil jest drogi, ok 40 zł, ale wart jest każdej ceny
      nawet gdyby kosztował 500 zł, wart jest tego

śmieszna sprawa w sumie.
      nikt z moich znajomych nie wiedział o tym. na tyle wstydliwy i "smierdzacy"
      problem, ze trudno opowaidac znajomym
      to jedyne miejsce, gdzie moge o tym opiwiedzieć
      fajnie sie teraz czuję smile
      dziewczyny, spróbujcie jeszcze raz. na spokojnie, zgodnie z ulotką. pomaga smile
    • Gość: Kamisia Re: pocenie sie:( IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.05.07, 21:12
      Picie szałwii bardzo obniża potliwość...
    • jolinka_13 Re: pocenie sie:( 08.05.07, 23:53
      mam ten sam problem ale nie tylko z pachami ale dłonie i stopy również
      strasznie się pocą czy etiaxilem można smarować także dłonie ? Chciałabym mieć
      nareszcie koniec z tym okropnym problemem może jest jakiś radykalniejszy sposób
      np. zabieg ? Przypadłość ta jest u nas rodzinna dziadek , ojciec , ja a także
      moja dorastająca córka wszystkim nam pot cieknie wszędzie, więc nie jet to
      kwestia stresu ,nerwów czy diety
      • Gość: mea Re: pocenie sie:( stopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 00:07
        no wlasnie, a co ze stopami?
        mi mowiono, ze mam potnice.
        tragedia, horror, szczegolnie w zimie.
        pomocyyyy!!!
        • Gość: blurp Re: pocenie sie:( stopy IP: *.jmdi.pl 10.05.07, 13:34
          antidral można stosować na dłonie, stopy i pod pachy (nie depilowane)
    • Gość: anca Re: pocenie sie:( IP: *.purmo.pl 10.05.07, 09:44
      A czy ten etiaxil nie odbarwia ubrań?
      • sammuramat Re: pocenie sie:( 10.05.07, 13:04
        odbarwia, dlatego stosuje sie go na noc, i zaklada biala pizamkesmile a czy mozna
        go stosowac na plecy?? albo antidral? osobosiscie uzywalam tych dwoch srodkow i
        dla mnie nie ma roznicy pomiedzy nimi, oba sa supersmile antidral tanszytongue_out
        • Gość: diatla Re: pocenie sie:( IP: *.chello.pl 24.05.07, 09:51
          osobiscie polecam etiaxil. W 100% skuteczny i do kupienia w kazdej aptece bez
          recepty. Sa dwa rodzaje, pod pachy i do stop. Koszt okolo 40 zl.
          Polecam!!
          • czarnapolewka Re: pocenie sie:( 05.08.07, 20:35
            Ja uzywam lady speed stick -teraz mam invisible , tez jestem przy kosci i mam
            klopoty z poceniem sie, ale ten antyperspirant sobie radzi
            • Gość: Dorna Re: pocenie sie:( IP: *.lublin.enterpol.pl 06.08.07, 11:05
              Picie naparu szałwi i pokrzywy bardzo obniża zlewne poty.Ja to stosuję.Efekt jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka