Dodaj do ulubionych

Zawroty głowy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 09:55
Mam pytanko. Od wczoraj mam zawroty głowy. Zenerwuję sie tym. Miałam to juz
kiedyś ale przeszło. Co to może być??? Wspomnę że mam depresję.Czy to może
być od tego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: Zawroty głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:48
      zawroty głowy sa od nadciśnienia, ja tez je mam bo mam za wysokie, zmierz se
      ciśnienie i w razie czego obniż je, nie pij kawy, nie pal, nie stresuj się,
      gimnastykuj i problem zniknie
      • Gość: maiwa Re: Zawroty głowy IP: 80.48.142.* 30.01.07, 20:48
        magnez,zelazo-zazywaj
      • Gość: aguunia27 Re: Zawroty głowy IP: *.chello.pl 30.01.07, 21:09
        Zawroty głowy mogą występować zarówno przy zbyt wysokim ciśnieniu jak i przy za
        niskim. Ja jestem niskociśnieniowcem i równiez miewam zawroty głowy i czuję sie
        osłabiona szczególnie rano. Pomaga mi filizanka kawy smile
        Same w sobie zawroty głowy mogą być spowodowane wieloma przyczynami np. anemią,
        zaburzeniami błędnika, ciążą itd., itp.
        • Gość: Magda Re: Zawroty głowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:42
          Ja juz nie mam siły szukać przyczyny moich zawrotów głowy, walcze z nimi juz
          kilka lat. Lekarze olewaj,.kazdy tylko mowi ze moze być tysiac przyczyn.
          • Gość: renia Re: Zawroty głowy IP: *.ceti.pl 31.01.07, 13:00
            A u jakich 'specjalistow' bylas? Jakie badania Ci zrobili? Bo mniemam, ze
            chociaz podstawowe typu krew etc robilas by np wykluczyc anemie?
            Ja przy zawrotach glowy wyladowalam w szpitalu na ponad tydzienuncertain podejrzewano
            zaburzenia blednika (stad polecam dobry laryngolog konieczny, potem badanie
            ngo), potem uznano ze to moglo byc jednorazowe zapalenie blednika... az okazalo
            sie, ze pomijajac blednik, w moim przypadku takie zawroty mogly byc od
            kregoslupa szyjnego, jako ze mialam za slabe miesnie, kregoslup tracil
            naturalna krzywizne, powodujac ze w odcinku szyjnym stawal sie calkiem prosty-
            wszystko przez te ze dlugo siedzialam w jednej pozycji, uczac sie i pracujac z
            pochylona glowa, a miesni zero...
            stad teraz leki na zawroty glowy biore od paru miesiecy (betaserc- pomogl
            bardzo, mialam nawet 2 m-ce przerwy i zadnego zawrotu w tym czasie) i
            rehabilitacja kregoslupa..
            • Gość: Magda Re: Zawroty głowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:39
              aktualnie jestem pod kontrola ;kardiolog,neurolog,endokrynolog, naczyniowiec,.
              Wszyscy jednomyślnie twierdza ze to od kregosłupa szyjnego, ale nic nie robia w
              tym kierunku. Przyjmuje betaserc, lek betablokier na serce. poprawy zadnej nie
              ma i lekarze twierdza ze trzeba z tym zyc i koniec.Betaserc mi nie pomaga biore
              juz ok 3 miesiace.
          • Gość: renia Re: Zawroty głowy IP: *.ceti.pl 31.01.07, 13:01
            aha, przyczyn zawrotow glowy moze byc rzeczywiscie tysiace, stad diagnostyka
            jest niezbedna- ja przerobilam poza standardem z krwi, roentgena, tomografie,
            rezonans, ngo etc.uncertain
            • Gość: Aga Re: Zawroty głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 18:46
              Dzięki Wam bardzo za odpowiedzi. Jeśli chodzi o ciśnienie to mam niskie. Doszła
              do tego jeszcze rano krew z nosa. Była dwa dni wcześniej ale dziś było więcej.
              Poszłam do ośrodka zdrowia.Ciśnienie miałam 100/60.Mam troszkę powiększony
              węzeł pod żuchwą.Zdenerwowałam się tym bardzo.Doktor powiedziała że to może być
              po infekcji.Mam się nie martwić. Piszecie o piciu kawy. Ja rano nie mogę, boli
              mnie żołądek i mam roztruj.Muszę zrobić ob i morfologię. Zauważyłam sama że jak
              biorę żelazo to te zawroty są mniejsze. Czy to może być możliwe???
              • Gość: mela Re: Zawroty głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:33
                depresja może nasilać zawroty.ja przy nerwicy miałam często zawroty.Z braku
                żelaza przeciez jest tez osłabienie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka