Dodaj do ulubionych

Spirala Lady Insert (Mirena), a inne spirale

18.02.07, 08:17
Widzialam, że ta spirala w porównaniu do innych jest bardzo droga.
Czy możecie mi powiedzieć jaka jest różnica między tymi spiralami np. Cooper
T, NovaT, Omega, Multiload itd. ??
Czy warto w nią zainwestować, czy wystarczy jedna z tych tańszych.
Czy miedźiana lepsza od hormonalnej?
Obserwuj wątek
    • asiula741 Re: Spirala Lady Insert (Mirena), a inne spirale 24.02.07, 22:43
      Witam! Będąc w ciąży wykryto u mnie mięsniaka. Po porodzie lekarz zaproponował
      mi Mirenę, ze względów zdrowotnych a zarazem antykoncepcyjnych. Była szansa, że
      mięśniak miał się dalej nie rozwijać, a nawet miał się pomniejszyć. Miesiączka
      miała trwać krótko i przebiegać bezboleśnie. Przez pierwsze 3 miesiące było
      wszystko ok. Póżniej z miesiąca na miesiąc coraz gorzej. Spiralę miałam włożoną
      w lipcu 2006. Ostatnia miesiączka trwała 9 dni a zanim ją dostałam przez 5 dni
      bolały mnie jajniki. Poza tym spuchłam, tzn. przybyło mi na wadze 4 kg, mam
      zmienne nastroje,zrobiłam się nerwowa, często odczuwam bóle głowy, których
      nigdy nie miałam. Wczoraj byłam u lekarza z tym problemem i co stwierdził..?
      Przepisał mi na dokładkę plastry, bo jak to określił ,,szkoda wyciągać Mirenę
      po tak krótkim czasie, bo była to kosztowna inwestycja, a być może moje
      dolegliwości powoduje mięśniak,,W CO WĄTPIĘ!! Njlepiej przed zaaplikowaniem
      jakiegokolwiek hormonu najlepiej jest zbadać ich poziom. Ja chyba tak zrobię,(i
      zmienię ginekologa) bo już nie mam siły. Zaznaczę jeszcze, że to już mój
      czwarty eksperyment hormolnaly(wcześniej brałam pigułki i efekt był podobny)
      POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka