04.06.07, 19:07
mam bardzo krotka szyjke macicy.czy moge niedonosic mojej dzidzi.jestem
prawie w 18 tygodniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: ciaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 19:13
      Idź na zwolnienie i leż. Czy lekarze proponowali Ci szewek? Przy szewku też
      trzeba leżć i bardzo się oszczędzać. Nie masz innego wyjścia.
      • ania.m801 Re: ciaza 04.06.07, 19:23
        jeszcze nie zaproponowal,powiedzial ze to moze wynikac tez z mojej drobnej
        budowy ciala.ale wspomnial o szwie.nie przypisal tez dodatkowych lekow na
        podtrzymanie.biore duphaston od poczatku ciazy,czyli 6 tygodnia,bo minimalnie
        kosmoweczka sie nie przykleila.ale dzidzia rosnie.
        • Gość: aga Re: ciaza IP: *.sieci.fonet.pl 04.06.07, 19:42
          zajrzyj na to forum

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=585
          • ania.m801 Re: ciaza 04.06.07, 19:46
            dzieki
            • miacasa Re: ciaza 04.06.07, 21:04
              Aniu, donosisz, bądź dobrej myśli
              szyjkę miej pod kontrolą, na usg lekarz może ocenić tzw.długość kanału, czasami
              część zewnętrzna jest stosunkowo krótka ale kanał długi, zamknięty i szyjka
              twarda dobrze rokują, jak najwięcej leż, odpoczywaj, nie rób ręcznych przepierek
              nad wanną, odpuść sobie porządki. Bądź wyczulona na wszystkie pobolewania,
              skurcze, częste stawianie się macicy i na zimne dmuchaj, w przypadku
              zaniepokojenia jedź się zbadać nawet na izbę przyjęć do szpitala, uspokoisz się
              a gdyby coś się działo dasz szansę farmakologii na powstrzymanie porodu
              przedwczesnego (musiałam leżeć plackiem od 34 tygodnia, urodziłam o czasie,
              szyjka była zgładzona, przepuszczała palec i w takim samym stanie dotrwała do
              dnia porodu), trzymaj się, będzie dobrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka