Dodaj do ulubionych

Jak przytyć?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 19:59
Mam 164 cm, ważę 43 kg, mam 28 lat, urodziłam dziecko i wciąż jestem chuda
jak patyk, chciałabym przytyć choć z 5 kg, ale nie wiem jak, jaką dietę
stosować, na co w diecie położyć nacisk. Może ktoś ma pomysł. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Kimi Re: Jak przytyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:15
      Założyłam taki sam wątek na forum Zdrowa dieta, zajrzyj tam.
      • Gość: B. Re: Jak przytyć? IP: *.chello.pl 05.07.07, 21:30
        to ja tez zajrzę smile
        • mamuska-kaska Re: Jak przytyć? 05.07.07, 23:32
          Ja tez tam idęsmile
          • Gość: B. Re: Jak przytyć? IP: *.chello.pl 06.07.07, 19:28
            a wniosek taki, że jednak łatwiej schudnąc.. ja piję syrop na apetyt,
            jem "normalnie", objadam sie wieczorem, uwielbiam słodycze... i nic. Stawiam na
            stres, na nerwy.. ale chciałabym przytyć 5-6 kg. Nawet ćwiczyć się boję, żeby
            nie schudnąć smile
            • duzooka Re: Jak przytyć? 06.07.07, 22:26
              OO rany ale wam zazdroszcze smile) zawsze marzyłam o tym by moc się objadać bez
              opamietania i nie tyć smile chyba bym w kołko jadła słodycze, frytki i
              chamburgery ;p
              • Gość: Kinia Re: Jak przytyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 11:37
                jedz duzo nutelli i torty czekoladowe, ja bym tak chciała.. niestety ważę 68 kg
                i mierzę 1,71 o zgrozooooo, mma 21 lat
                • Gość: swensona Re: Jak przytyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 19:12
                  Łatwo powiedzieć, nie lubię czekolady, zjem kostkę albo dwie i tyle, to samo ze
                  słodkimi ciastami, tortami, nigdy za nimi nie przepadałam, zresztą nie da się
                  na dłuższą metę tak się odżywiać. Wszystko co dobre i może przyczynić się do
                  przytycia jest też dość niezdrowe i bądź tu człowieku mądry.
    • ramka2 Re: Jak przytyć? 09.07.07, 16:17
      Może zacznij się gimnastykować - to zwiększy twoją masę mieśniową i będziesz
      ważyć więcej i twoja sylwetka poprawi się. Co do diety, która pomogłaby Ci
      przytyć - poradziłabym się specjalisty.
      • pestka291 Re: Jak przytyć? 19.07.07, 17:45
        Zgadzam sie. Zreszta od wysilku rosnie apetyt. Ja jak niemam apetytu to cwicze,
        a potem wcinam. Tylko tez nie jedz byleczego, bo szkoda organizmu. Pamietaj, ze
        mozesz sobie podjadac pomiedzy posilkami.
    • Gość: Zbig Re: Jak przytyć? IP: *.n4u.krakow.pl 13.07.07, 16:31
      W ogóle to chyba wiele dziewcząt powinno przytyć. Mam na myśli młode, np. 15-
      latki. Warto przypomnieć, że damskie ciało zawiera znacznie więcej tkanki
      tłuszczowej niż męskie (ale mniej mięśni) a 15-latka napewno powinna mieć
      damskie ciało (o damskich wymiarach), by dobrze leżały na niej suknie. Dla
      przykładu, dolna granica obwodu bioder dla 15-latki to ok. 90 cm. (i to ma się
      zmierzyć w majtkach, a nie np. w grubej spódnicy, oraz dotyczy to niskiej
      piętnastolatki), lepiej by miała 96-100 cm., jeśli jest wysoka to może mieć 104
      cm. Przecież biodra świadczą o tym, że ciało jest już damskie (a chyba każda 15-
      latka chce wyglądać jak dama, a nie jak dziecko)Podobnie z biustem, powinien
      być damski. Co do wagi, to nawet 15-latka chyba powinna ważyć więcej niż np. 85-
      latka o tych samych wymiarach (stare ciało, z powodu odwodnienia jest lżejsze).
      A wracając do tego, jak przytyć, chyba najlepiej jeść dużo czekolady (jest
      bardzo kaloryczna). Waga 43 kg przy 164 cm. wzrostu jest rzeczywiście dziwnie
      niska. Coś jakby same kości, bez ciała.
      • Gość: swensona Ale o co chodzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 19:43
        Zatkało mnie. Chyba czegoś nie rozumiem. O co chodzi z tymi piętnastolatkami?
        Ja wiem że każdy ma jakiś ideał kobiecego ciała, ale aż tak dokładne wymiary?
      • Gość: lila Re: Jak przytyć? IP: *.mmpnet215.tnp.pl 19.07.07, 19:23
        A co powiesz na 49 przy 170cm ? Zapewniam ,ze dobrze się odżywiam ;bardzo
        lubie jeśc ,mam 29 lat ,urodziłam jedno dziecko.I nie chcę przytyć.Po co.Z
        biegiem czasu zapewne przytyję ale robić to na siłę? Objadać sie słodyczami i
        fastfodami? Przecież to niezdrowe.
        Do zbiga - w biodrach mam 86 cm.Powinnam sie załamać ,że nie wygladam nawet jak
        opisywana przez ciebie "piętnastolatka"? rotfl.
        Istniej pewnien typ sylwetki w naturze TYP Ektomorficzny ,który zazwyczaj przez
        całe życiew jest chudy i nic tego nie zmieni.P
    • Gość: goscA Re: Jak przytyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 16:14
      witam
      rowniez jestem szczupla kiedys wazylam 43kg przy wzroscie 158 dzis 51 kg choc i
      tak chcialabym przytyc jeszcze 3 kg wink
      a jak przytylam? jedzac czesto co kilka godzin i bynajmniej nie czekolady
      akurat mialam wolne od pracy 3 tyg(przytylam 3 kg) jadlam wiecej na sniadanie
      niz zazwyczaj jezeli nie dalam rady konczylam saniadanie za godzine pozniej
      zupka kolo 12 za godzine znowu 2 porcja zupki pozniej po 1-2 godz drugie danie
      kolo 18 pare kanapek i pozniej znow pare kanapek, od takiego czestego jedzenia
      poprostu zoladek mi sie rozciagnal i moglam jesc wiecej, niestety przez to ze
      malo sie ruszalam pojawil sie spory brzuszek, takze nie popelnij tego bledu i
      jezdzi na rowerze czy poprostu chodz na spacery bo po wysilku zawsze sie chce
      jesc wink
    • Gość: greenland Re: Jak przytyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 19:50
      A ja przytyłamsmile)))))))))))))
      Biorę 4 miesiąc Xetanor /taki lek na nerwicę/ i od 3 tygodni tyjęsmile)))) Ale
      duma mnie rozpierasmile)))
      Tylko musze teraz uważać, bo już jestem na granicysmile Jeszcze 1-2 kilo i bedę za
      grubatongue_out
    • Gość: Agniecha0071 Re: Jak przytyć? IP: *.tvk.torun.pl 20.07.07, 18:41
      Witam.Ja mam podobny problem.Waze 55kg a wzrostu mam 170cm i tez urodzilam
      dziecko,mam 22 lata.Bardzo lubie słodycze,nie wytrzymala bym gdybym miala zjec
      jedna kostke czekolady,zawsze jak sie do niej dorwe to zostaje tylko po niej
      papierek.Jem jem i nic.W sumie nie objadam sie jak głupia ale ostatnio jem
      dosyc duzo fast foodow.Jak juz sie zapedzam z jedzeniem to tylko brzuch mi sie
      powieksza.kiedys gdzies czytalam ze trzeba jesc czesto ale w malych ilosciach i
      duzo bialka tzn jajka,chude mieso czy cos takiego.I trzeba cwiczyc zeby nie
      zrobił sie za duzy tłuszcz.Kazdy mi mowi ze jestem za chuda ale czytajac ile ty
      wazysz to widze ze nie jest ze mna tak zlesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka