IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 19:50
jakie sa domowe sposoby na upławy? brałam juz antybiotyk, ale jak przestałam
problem powrócił!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: bogna88 Re: upławy IP: *.asta-net.com.pl 23.07.07, 22:48
      Wiesz, to jest też mój odwieczny problem i ginekolog zapisał mi
      tabletki "Flumycon" i kazał wziąsc jedną, po tygodniu drugą, a później po
      każdej miesiączce po jedniej(raz w miesiącu). I pomagało, ale jak jedem miesiąc
      nie wziełam to znów wróciło i teraz tez byłam u gina i znów mi je zapisał i
      powidział, że mam barac ciągle po miesiaczce i będzie dobrze. Więc idz do
      lekarza i nich Ci to zapisze, bo omowymi sposobami tego nie wyleczysz.
    • 1mzeta Re: upławy 23.07.07, 22:52
      Domowym sposobem to można sobie ciasto upiec, a nie leczyć coś co ma tendencje
      do nawracania. Zmień lekarza jak ten nie potrafi znaleźć przyczyny i
      skutecznego leczenia.
    • Gość: Fafulka Re: upławy IP: 203.69.39.* 24.07.07, 13:10
      Mi zawsze na upławy pomagał Lacibios Femina, Tantum Rosa i Lactacyd Femina. Ale
      to tylko tak na podleczenie, bo jak masz nawrót infekcji, to musisz zrobić
      badania i się znów wyleczyć. Tylko przy antybiotykach pamiętaj o łykaniu
      bakterii kwasu mlekowego, żeby potem nie wystawiać takiej całkiem jałowej pochwy
      znów na patogeny, bo takie leczenie nie ma sensu. Trzeba odbudowywać tą dobrą
      mikroflorę!
      • Gość: gość Re: upławy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 17:21
        po pierwsze dlaczego jestescie tak nie douczone 21wiek jak tego nie bedziesz
        leczy z tego moze powstać rak nie może a napewno musisz mieć
        wypalankę.powodzenia.
        • taginis Re: upławy 25.07.07, 12:12
          Och jaki przyjemny komentarz, nie ma co! Dlaczego jestście takie niedouczone, ple ple ple. Czy wiesz ile kobiet ma niesamowitą wiedzę na temat infekcji pochwy? Niejednokrotniewiedzą wiecej niż prowadzący ich lekarz, bo walczą z tym problemem od lat i nie daltego, że są niedouczone. Powracające infekcje grzybiczne i bakteryjne wcale nie są łatwe w leczeniu, organizm uodparnia się na antybiotyki i trzeba sporo się na męczyć, żeby na serio się wyleczyć.
          Mnóstwo jest przypadków, kiedy kobieta idzie do lekarza i ten po pobierznym badaniu wypisuje pierwszy lepszy antybiotyk nie zlecając posiewu ani innych potrzebnych do dobrej diagnozy badań. Dlatego dziewczyny prosćie swoich lekarzy o zlecenie posiewu, żeby leczono was odpowiednimi środkami a nie na chybił trafił. A jak już będziecie się leczyć antybiotykami, to pamiętajcie, że bez właściwej flory bakteryjnej w pochwie nici z trwałego wyleczenia, dlatego orgaznim trzeba wzmacniać zarówno probiotykami, ale takimi dla kobiet, które zawierają odpowiednie oznaczone szczepy bakterii mlekowych, jak i witaminami,np. b komplex, jeść żurawinę, która zawiera dużo wit c i ma dobry wpływ na układ moczowy. I nie zaniedbywać wizyt u lekarza.
        • Gość: . Re: upławy IP: *.chello.pl 25.07.07, 13:06
          wypalanka na upławy??? <hahaha>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka