Gość: Eliza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 19:50 jakie sa domowe sposoby na upławy? brałam juz antybiotyk, ale jak przestałam problem powrócił!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bogna88 Re: upławy IP: *.asta-net.com.pl 23.07.07, 22:48 Wiesz, to jest też mój odwieczny problem i ginekolog zapisał mi tabletki "Flumycon" i kazał wziąsc jedną, po tygodniu drugą, a później po każdej miesiączce po jedniej(raz w miesiącu). I pomagało, ale jak jedem miesiąc nie wziełam to znów wróciło i teraz tez byłam u gina i znów mi je zapisał i powidział, że mam barac ciągle po miesiaczce i będzie dobrze. Więc idz do lekarza i nich Ci to zapisze, bo omowymi sposobami tego nie wyleczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Re: upławy 23.07.07, 22:52 Domowym sposobem to można sobie ciasto upiec, a nie leczyć coś co ma tendencje do nawracania. Zmień lekarza jak ten nie potrafi znaleźć przyczyny i skutecznego leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafulka Re: upławy IP: 203.69.39.* 24.07.07, 13:10 Mi zawsze na upławy pomagał Lacibios Femina, Tantum Rosa i Lactacyd Femina. Ale to tylko tak na podleczenie, bo jak masz nawrót infekcji, to musisz zrobić badania i się znów wyleczyć. Tylko przy antybiotykach pamiętaj o łykaniu bakterii kwasu mlekowego, żeby potem nie wystawiać takiej całkiem jałowej pochwy znów na patogeny, bo takie leczenie nie ma sensu. Trzeba odbudowywać tą dobrą mikroflorę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: upławy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 17:21 po pierwsze dlaczego jestescie tak nie douczone 21wiek jak tego nie bedziesz leczy z tego moze powstać rak nie może a napewno musisz mieć wypalankę.powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
taginis Re: upławy 25.07.07, 12:12 Och jaki przyjemny komentarz, nie ma co! Dlaczego jestście takie niedouczone, ple ple ple. Czy wiesz ile kobiet ma niesamowitą wiedzę na temat infekcji pochwy? Niejednokrotniewiedzą wiecej niż prowadzący ich lekarz, bo walczą z tym problemem od lat i nie daltego, że są niedouczone. Powracające infekcje grzybiczne i bakteryjne wcale nie są łatwe w leczeniu, organizm uodparnia się na antybiotyki i trzeba sporo się na męczyć, żeby na serio się wyleczyć. Mnóstwo jest przypadków, kiedy kobieta idzie do lekarza i ten po pobierznym badaniu wypisuje pierwszy lepszy antybiotyk nie zlecając posiewu ani innych potrzebnych do dobrej diagnozy badań. Dlatego dziewczyny prosćie swoich lekarzy o zlecenie posiewu, żeby leczono was odpowiednimi środkami a nie na chybił trafił. A jak już będziecie się leczyć antybiotykami, to pamiętajcie, że bez właściwej flory bakteryjnej w pochwie nici z trwałego wyleczenia, dlatego orgaznim trzeba wzmacniać zarówno probiotykami, ale takimi dla kobiet, które zawierają odpowiednie oznaczone szczepy bakterii mlekowych, jak i witaminami,np. b komplex, jeść żurawinę, która zawiera dużo wit c i ma dobry wpływ na układ moczowy. I nie zaniedbywać wizyt u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: upławy IP: *.chello.pl 25.07.07, 13:06 wypalanka na upławy??? <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś