Dodaj do ulubionych

przedawkowanie pigułek anty

IP: 83.238.100.* 30.07.07, 15:43
Otóż własnie coś takiego mi się przytrafiło. W sobotę wróciłam późno i po
imprezie, no i wzięłam pigułę, ale wczoraj wieczorem sprawdziłam na listku i
okazało się, że piguła z oznaczeniem sobota jest nie zażyta, więc niewiele
myśląc wzięłam sobotnią i niedzielną, ale potem zaczęłam liczyć i dumać,
odtwarzając przebieg sobotnich zdarzeń i wyszło mi, że wzięłam jednak jedną
pigułkę za dużo, bo do końca opakowania powinno mi zostać 3, a są dwie. No i
sedno sprawy. Co ja mam teraz zrobić, czy mi ie zaszkodzi ta liczba piguł, no
i co zrobić z tym fantem, że jednej mi zabraknie. Czy może ktoś wie cos na
ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: przedawkowanie pigułek anty IP: 222.180.201.* 30.07.07, 15:55
      Wiesz co, ja nie mam wiedzy, która jest sprawdzona/skonsultowana z ginekologiem-
      jedynie co to sama kiedyś wziełam o jedną tabletke za duzo. Na podstawie
      wlasnego doświadczenia moge ci powiedziec, że nic mi sie nie stało, oprócz tego
      że miesiączke dostałam o jeden dzień pozniej niz zwykle.
      • Gość: milazosia Re: przedawkowanie pigułek anty IP: 83.238.100.* 30.07.07, 16:05
        NO własnie też sądzę, że nic wielkiego się nie stanie, w sumie lepiej wziąć
        jedną za dużo niz nie wziąć wcale. A nastepne opakowanie zaczęłaś w normalnym
        terminie?
        • Gość: A u mnie inaczej.. Re: przedawkowanie pigułek anty IP: *.qrivy.net 30.07.07, 16:15
          A no właśnie nie do końca normalne.Też mi się zdarzyło gapiostwo, niestety w
          moim przypadku było gorzej. Zupełnie rozregulowal mi sie cykl. Miesiączke
          dostałam wcześniej i trwala przez 8 dni- dwa razy dluzej niz normalnie. Potem
          wszystko było już normalnie, więc pod tym kątem patrząc- faktycznie nic
          wielkiego ci sie nie stanie, ale lepiej nie powtarzać takiego błedu.Myśle że
          dawka hormonów, tez ma tu wplyw...Im słabsze tym mniejsze konsekwencje.
    • lilith76 Re: przedawkowanie pigułek anty 30.07.07, 16:21
      Powinno być raczej ok.
      Skończ opakowanie tak jak jest i zrób przerwę.
      Nie przedłużaj przerwy powyżej 7 dni. Ma być taka jak zawsze.
      • Gość: Monika Re: przedawkowanie pigułek anty IP: 204.13.236.* 30.07.07, 16:32
        Nie wiem może i dawka ma wpły.w- ja biore regulon, który faktycznie ma bardzo
        malo hormonów. Wiesz, w twoim wypadku miesiaczka się przedłużyła, ale suma
        sumarum nic się wielkiego nie stało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka