Gość: kinga IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 07.08.07, 19:18 Boje sie bo mam jutro to badanie ,boli troche? I czego mozna sie spodziewac po tym badaniu ? Czy ktos mial bardzo zle wynki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;-) Re: badanie kolposkopii jutro :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 19:24 a jak ma boleć oglądanie szyjki? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: badanie kolposkopii jutro :( 07.08.07, 19:29 kolposkopia to oglądanie szyjki pod takim mikroskopem. Badanie polega na tym, ze lekarz wklada wziernik, po czym przysuwa kolposkop i ogląda w powiększeniu pochwe i szyjkę, częto też obraz na monitorze jest. Powodzenia i trzymam kciuki za dobre wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: badanie kolposkopii jutro :( IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 07.08.07, 19:33 Czy to znaczy ze po tym badaniu dowiem sie czy mam virusa hpv? Czego ja sie w ogole dowiem po tym badaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: badanie kolposkopii jutro :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 19:36 na boga, idziesz na dość poważne badanie i nie wiesz po co? nie spytałaś lekarza, dlaczego? a jaką masz cytologię? www.google.pl/search?hl=pl&q=kolposkopia&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Po pierwsze IP: *.bulldogdsl.com 07.08.07, 22:14 jw. to nie badanie "kolposkopii"-masz coś takiego w organizmie?- tylko badanie kolposkopowe i dotyczy szyjki macicy. Nie jest bolesne no i wypadałoby wiedzieć czemu idzie się na to badanie. Google jeszcze chyba nie zamknięte? Odpowiedz Link Zgłoś