Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 15:30 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 15:43 Za szybko kliknęłam. Mam do Was prośbę, czy myślicie, że ze mną jest coś poważnego? Jakieś połtora miesiąca temu zaczęłam odczuwać ból zatok, kręciło mi się w głowie.Poszłam na badania krwi, zrobiłam dokładne te badania i wszyściutko miałam w normie, oprócz płytek krwi, trochę choć niewiele poniżej normy.Poszłam do znajomej lekarki, trochę się wystraszyłam, bo za kilka dni miałam jechać na wakacje, egzotyczne.Zbadała mnie dokładnie, obejrzała wyniki i powiedziała, że jest wszystko w porządku i że mam sie nie martwić, jedynie ponowić badania krwi w związku z trombocytami, po powrocie.Na wakacjach czułam się świetnie, wszystkie moje dolegliwości mineły.Po powrocie jednak dostałam kataru i solidnie się przeziebiłam, tak jak wszyscy domownicy.Jednak delikatny kaszel miałam przez dwa tygodnie, do tego temperatura ok.37 przez kilka dni, choć wtedy byłam przed okrese, więc tym to tłumaczyłam.Okres się skończył a ja znowu mam 37 stopni, choć dobrze się czuje, jedynie trochę mnie pobolewa kark i szyja, choć węzłów nie mam powiększonych.Głupie myśli chodzą mi po głowie, tyle się naczytałam o tym poważnych chorobach co się banalnie zaczynają.Nie chcę narazie znowu zawracać głowy lekarce,pomóżcie co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: help! 08.10.07, 16:15 Zrób poziom żelaza w surowicy krwi. Płytki często podwyższają się przy braku żelaza ( a hemoglobina może być w normie). Stąd zawroty głowy, zmęczenie itp. A potem to już pewnie była zwykła infekcja Oczywiście przyczyny mogą być inne, ale na początek zrób to żelazo w surowicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 16:33 Tylko, że ja mam obniżone płytki krwi, ale mogę zrobić sobie to badanie Odpowiedz Link Zgłoś