IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 15:30
Obserwuj wątek
    • wielorak Re: help! 08.10.07, 15:32
      ?
    • Gość: Ania Re: help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 15:43
      Za szybko kliknęłam.
      Mam do Was prośbę, czy myślicie, że ze mną jest coś poważnego?
      Jakieś połtora miesiąca temu zaczęłam odczuwać ból zatok, kręciło mi się w
      głowie.Poszłam na badania krwi, zrobiłam dokładne te badania i wszyściutko
      miałam w normie, oprócz płytek krwi, trochę choć niewiele poniżej normy.Poszłam
      do znajomej lekarki, trochę się wystraszyłam, bo za kilka dni miałam jechać na
      wakacje, egzotyczne.Zbadała mnie dokładnie, obejrzała wyniki i powiedziała, że
      jest wszystko w porządku i że mam sie nie martwić, jedynie ponowić badania krwi
      w związku z trombocytami, po powrocie.Na wakacjach czułam się świetnie,
      wszystkie moje dolegliwości mineły.Po powrocie jednak dostałam kataru i
      solidnie się przeziebiłam, tak jak wszyscy domownicy.Jednak delikatny kaszel
      miałam przez dwa tygodnie, do tego temperatura ok.37 przez kilka dni, choć wtedy
      byłam przed okrese, więc tym to tłumaczyłam.Okres się skończył a ja znowu mam 37
      stopni, choć dobrze się czuje, jedynie trochę mnie pobolewa kark i szyja, choć
      węzłów nie mam powiększonych.Głupie myśli chodzą mi po głowie, tyle się
      naczytałam o tym poważnych chorobach co się banalnie zaczynają.Nie chcę narazie
      znowu zawracać głowy lekarce,pomóżcie co robić?
      • jeanne72 Re: help! 08.10.07, 16:15
        Zrób poziom żelaza w surowicy krwi. Płytki często podwyższają się przy braku
        żelaza ( a hemoglobina może być w normie). Stąd zawroty głowy, zmęczenie itp.
        A potem to już pewnie była zwykła infekcja smile
        Oczywiście przyczyny mogą być inne, ale na początek zrób to żelazo w surowicy.
    • Gość: Ania Re: help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 16:33
      Tylko, że ja mam obniżone płytki krwi, ale mogę zrobić sobie to badanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka