marzeniaprowda 12.11.07, 13:52 Dziewczyny miałyście rektoskopie? Czy to badanie jest bolesne? Bardzo sie boje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malamuszelka Re: Rektoskopia??????????? 12.11.07, 19:00 Ja nie miałam, ale znalazłam w necie coś takiego: analpl.nethit.pl/forum/topic367408.html Będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Rektoskopia??????????? IP: *.aster.pl 12.11.07, 23:27 ja miałam niedawno. Na początku nic nie bolało, byłam rozluźniona, ale jak doszła ta rurą do pierwszego zakrętu jelita i nadal dmuchała i pchała, to myślałm że zwariuję z bólu. Ale to mnie bolało, pytalam inne osoby i mówiły że nie boli. Ja mogę mieć inną przyczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Rektoskopia??????????? IP: *.ghnet.pl 24.11.07, 11:35 Ja miałam. Do przyjemności nie należy;/ Boli tylko jak jest się spiętym, trzeba się rozluźnić i pójdzie gładko. Kosztowało mnie to więcej stresu i nerwów (dzięki Paniom pielęgniarkom zresztą) niż faktycznie było warte. Słuchaj lekarza, On Ci powie jak się "ustawić" i będzie dobrze. Jesli pojdziesz na "współprace" z lekarzem to szybciej skończy Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Rektoskopia??????????? 24.11.07, 12:00 fajnie to zabrzmialo rektoskopia, a kolonoskopia ( czyli docieranie do 1 zakretu) to 2 rozne badania. Oba do przezycia jak trzeba,mozna jakas tabletke wziasc wczesniej na wszelki wypadek. Grunt to isc z marszu nei zastanawiac sie za duzo, dla zdrowia to robisz w koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Rektoskopia??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 19:22 Rektoskopia to badanie pierwszego odcinka jelita grubego...cóż nie należy do przyjemnych, ale jak się rozluźnisz i posłuchasz porad lekarza to pójdzie gładko...Będzie dobrze...i jeszcze jedno w rektoskopii nie ma żadnych zakętów podczas badania...zakręty i pozostałe atrakcje są podczas kolonoskopii...Trzymam kciuki !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
liliania Re: Rektoskopia??????????? 03.05.15, 20:41 miałam przeprowadzaną rektoskopię dwa miesiące temu w intermedzie w Będzinie. Badanie samo w sobie nie należało do najprzyjemniejszych, w jednym zagięciu jelita bolało niemiłosiernie, ale wszystko jest do przeżycia. ważne, żeby pacjent był przez całe badanie rozluźniony, bo to naprawdę pomaga. Miałam szczęście, że trafiłam na delikatnego lekarza, przez co badanie przebiegło bardzo sprawnie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Rektoskopia??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 19:28 chyba ważniejszy jest wynik niż samo badanie? wyniku się nie boisz? Odpowiedz Link Zgłoś
candina Re: Rektoskopia??????????? 25.11.07, 19:38 Rozumiem ze dla kolezanki nie ma znaczenia czy jest to wyrywanie zeba czy rektoskopia? Radze zastanowic sie nad merytoryczna zawartoscia Twoich odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Rektoskopia??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 20:09 moich? owszem - ma znaczenie i zdecydowanie większe znaczenie ma wynik badania, a nie ewentualna krotkotrwała przykrość w trakcie jego trwania Odpowiedz Link Zgłoś