Gość: gość IP: *.com.pl 17.12.07, 19:53 Mam 52 lata pierwszy raz miałam badane poziomy hormonów: E2 Estradiol 110 FSH 31,50 Prolaktyna 10,97 lekarz mówi że ok a co Wy na to? Za co odpowiedzialne są te hormony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: prawidłowy poziom hormonów 17.12.07, 19:58 myślisz, że obce osoby, nie będące lekarzami, mają głębszą wiedzę niż twój lekarz?? dzięki za wiarę )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: prawidłowy poziom hormonów IP: *.tpnet.pl 17.12.07, 20:04 Gość portalu: gość napisał(a): > lekarz mówi że ok a co Wy na to? a my na to, ze albo ufaj lekarzowi albo idz do innego. > Za co odpowiedzialne są te hormony? polecam google chyba ze liczysz tutaj na wyklad z endokrynologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: prawidłowy poziom hormonów IP: *.chello.pl 17.12.07, 23:29 FSH kobiety po menopauzie norma w jednostack mlU/ml 21,7-153, prolaktyna chyba tez jest w normie ale nie wiem czy przy jej oznaczeniu stosuje sie podział wiekowy. Jesli nie, to jest w normie. Estradio, w menopauzie do 110 pmol/l. Sa to normy z moich badań więc trzeba wziąć pod uwagę lekkie różnice w zależności od stosowanych odczynników do badanie, norm dla danego aparatu na którym wykonywane były badania. Więcej pomóc nie moge bo się nie znam ale przykre jest że są tu osoby tak bardzo niemiłe i niechętne do pomocy, po co w takim razie jest to forum????????? Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: prawidłowy poziom hormonów 18.12.07, 10:28 Gość portalu: gość napisał(a): "...lekarz mówi że ok..." to przepraszam, ale w czym mamy pomóc?? zaprzeczyć opinii lekarza?? potwierdzić opienie lekarza?? czy może dać zupełnie inną diagnozę?? osoba pytająca jeżeli umiała posłużyć sie ineterbetem oraz odnaleźć to forum, to z całą pewnoącia umie także korzystać z wyszukiwarki znanej jak o google i wrzucić tam słowko estradiol.. wątpię także, żeby osoba mająca lat 52 NIGDY w życiu nie słyszała o hormonach...to nie te czasy....no chyba, że po raz PIERWSZY w życiu poszła do ginekologa...w co też wątpię... jeżeli jednak nie (w co wątpię), to proszę: www.google.pl/search?hl=pl&q=estradiol&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl www.google.pl/search?hl=pl&q=poziom+hormon%C3%B3w&btnG=Szukaj&lr=lang_pl życzę miłej lektury i samodzielnego konstruowania wniosków.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: prawidłowy poziom hormonów IP: *.com.pl 18.12.07, 22:54 ) z wyrazami szacunku dla młodej Kobiety-doral2 i dziękuję za linki, buźka (na forach pytania są bardzo różne, miałam nadzieję,że odpowiedzą mi dla porównania kobiety w moim wieku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: prawidłowy poziom hormonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 12:11 FSH bardzo wysokie - menopauzalne. Estradiol - też wydaje mi się niski, chociaż zależy w którym momencie cyklu robiony. OK dla menopauzy, o to chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: prawidłowy poziom hormonów IP: *.com.pl 18.12.07, 22:43 dzięki, tak o to chodziło ) Odpowiedz Link Zgłoś