Gość: kacuszka dziwaczka IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.08, 08:33 szłyszałam jak kolezanki w pracy o tym gadały: Przeprowadzono badania dotyczące tabletek anty na szczurach i wyszło ze już 6/7 pokolenie było bezpłodne czy ktoś moze o tym słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: dziwna informacja:/ 25.07.08, 08:40 biedne szczury, zapewne wyginą jak dinozaury... Odpowiedz Link Zgłoś
arszana Re: dziwna informacja:/ 25.07.08, 09:10 nie sadze, zeby bylo az tak zle, ale osobiscie jestem przeciwko zbednej ingerencji syntetycznej u czlowieka, na pewno nic dobrego z tego nie wachodzi, czlowiek produkuje tyle hormonow, ile mu potrzeba, jesli gospodarka jest zachwiana, daje sygnal i wowczas hormony syntetyczne moga pomoc poziom wyrownac, natomiast faszerowanie sie hormonami aby nie zajsc w ciaze ( z calym szacukiem dla rozsadnego planowania rodziny) to jest mimo wszytsko z punktu biologicznego potezna ingerencja w organizm i nikt mnie nie przekona, ze pigulki sa spoko i nie robia zadnej krzywdy, wiec moim zdaniem jest szansa, ze za jakis czas moze sie okazac, ze w pokoleniach nastepnych cos jest nie tak, ale to tylko hipotezy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: dziwna informacja:/ 25.07.08, 12:21 A jak się poroniło to znaczy, że się kiedyś miało skrobankę. A jak się bierze pigułki antykoncepcyjne, to później urodzone dzieci zawsze mogą na coś szybko umrzeć. Historyjek rzucanych z ust do ust są setki. Uwierzę jak zobaczę tekst na ten temat w FACHOWYM piśmie. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: dziwna informacja:/ 25.07.08, 21:59 No to zapewniam Cię, że choćby nawet hormony były bardzo szkodliwe ( bo że są to nie ulega wątpliwości), to takiej informacji nie zobaczysz. Lobby farmaceutyczne jest za duże i za wiele miałoby wtedy do stracenia. KASIORKA przede wszystkim!! Odpowiedz Link Zgłoś