Dodaj do ulubionych

endometrium

09.11.08, 18:05
Witam, nie dawno miałam robione usg macicy i lekarka powiedziała, że mam
endometrium jednorodne o szerokości 11,8 mm. Powiedziała, że będe miała
problemy z zajściem w ciążę ( mam już syna), wiec jak chcę mieć drugie dziecko
to do 30-stki. Mam 28 lat i ustaliliśmy z mężem, że kiedy zacznę pracować (
teraz wychowuje synka, ma 2 latka) postaramy sie o drugie dziecko. Ale w
takiej sytuacji sama nie wiem co robić.
Obserwuj wątek
    • bystra_26 Re: endometrium 09.11.08, 21:49
      1. Jak już to endo ma grubość.
      2. W którym dniu cyklu miałaś USG i jakie zazwyczaj długie masz cykle?

3. Nie rozumiem podjeścia, że zajdę w ciąże, jak zacznę pracować. Sorry, ale do
      pracy idzie się pracować, a nie zachodzić w ciążę. Bo im więcej kobiet tak
      kombinuje, tym trudniej tym samym kobietom i wszystkim niekombinującym także
      znaleźć dobrą pracę na senswonych warunkach. Teraz wychowujesz dziecko, jesteś w
      domu, to jaki problem zajść w ciążę i nadal wychowywać pierwsze dziecko?
      • maverik1980 Re: endometrium 18.11.08, 16:29
        Nie no bardzo łatwo jest wyzyc 3 osobowej rodzinie z jedenj pensji zwłaszcza jak
        dziecka nie chcą przyjąć do żłobka bo nie ma miejsc. A uważasz że lepiej i
        godniej jest wychowywać 2 dzieci i brać zasiłek? Wiecie lalunie - nie tak łatwo
        jest wychować dziecko. Ale takie paniusie lalusie pewnie tego nie zrozumieją bo
        albo nie mają dzieci albo mamusia i tatuś na wszystko daje.
        • Gość: Agnieszka Re: endometrium IP: *.netia.citysat.com.pl 19.11.08, 17:38
          Maverik to, że Twój mąż Cię oszukuje i czujesz się nieszczęśliwa jak
          to żaliłaś się w którymś z wątków nie znaczy, że możesz obrażać inne
          dziewczyny i wyzywać je od laluń i paniuś, poprostu przez takie
          kombinatorki jak Ty, wiele kobiet ma problemy z dostaniem pracy na
          zasadach takich jak większość mężczyzn

a skoro was nie stać na drugie dziecko to może poprostu go mieć nie
          powinniście, nie ma przymusu posiadania dwójki
          • maverik1980 Re: endometrium 20.11.08, 21:54
            wiesz wielkie dzięki - "takie kombinatorki", pamiętaj, że młoda kobieta ma prawo
            zajść w ciąże nawet gdy pracuje, chociaż może tobie trudno to pojąć. poza tym
            lepiej się zastanów zanim coś palniesz, nie ty będziesz mi mówić ile powinnam
            miec dzieci. myślałam, że kobieta kobiete zrozumie ale widzę, że od niektórych
            dam jedzie jadem na odległość. I proś tu o poradęsad
        • kasiak37 Re: endometrium 20.11.08, 22:43
          sluchaj LALUNIU jak to Ty mowisz...jezeli ktos nie ma za co zyc to nie siedzi w
          domu na dupie do 2 r.z. dziecka tylko po macierzynskim zapyla do roboty.
    • Gość: ??? Re: endometrium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 23:27
      ustaliliśmy z mężem, że kiedy zacznę pracować postaramy sie o drugie
      dziecko.

własnie! i od razu na urlopik, a kasa podatnikow leci?
      • Gość: BT Re: endometrium IP: *.icpnet.pl 11.11.08, 17:49
        Endometrium ma dopuszczalną grubość do 11mm.
        • alex1608 Re: endometrium 11.11.08, 19:59
          Zaciekawił mnie temat, przy jakich badaniach lekarz możne wykryć to schorzenie,
          czy tylko przy usg dopochwowym ?.
          • maverik1980 Re: endometrium 21.11.08, 22:57
            tego nie wiem, ale myślę, że tak, warto zapytac lekarza, ja właśnie miałam
            robione to badanie w celu wykluczenia zmian rakowych i właśnie wtedy
            dowiedziałam się o endometrium
        • kasiak37 BT 20.11.08, 22:47
          grubosc endometrium zalezna jest od fazy cyklu i te 11mm to bzdura.
      • kasiak37 Re: endometrium 20.11.08, 22:45
        a gdzie na urlopik...LALUNIA na L4 pojdzie bo sie jej bedzie nalezalo jak psu buda.
        • maverik1980 Re: endometrium 21.11.08, 22:24
          wiesz, bardzo fajnie jest oceniać sytuację innych, zwłaszcza jeśli sie o niej
          mało wie, pónkt widzenia zależy od punktu siedzenia, bardzo chętnie pójdę do
          pracy jeśli tylko przyjmą moje dziecko do żłobka jest nawet wielka szansa bo
          jest 54!!! na liście rezerwowych, tak się składa, że jestem nauczycielem
          nauczania początkowego tzw. stażysta i moje wynagrodzenie w tej chwili
          wynosiłoby 1200 zł!!. jak za 5 lat studiów to nie jest wygórowana kwota, no
          chyba że w twoim mniemaniu jest inaczej. Sądzisz że to miło kiedy masz szanse
          wrócić do pracy ale nie masz co z dzieckiem zrobić, bo polikwodowali złobka i
          przedszkola? Albo kiedy chcesz zatrudnić opiekunkę która żąda płacy większej od
          twojej???? jak widać bardzo łatwo jest kogoś oceniać, gorzej zrozumieć, może jak
          będziesz (oby nie) kiedyś w takiej sytuacji jak ja to to zrozumiesz a póki co
          mozesz dalej ironizować, w końcu to wolny demokratyczny i europejski kraj
          • Gość: wrrr Re: endometrium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 22:27
            nauczanie początkowe i pónkt? oj.... ale ten wywód wciąż nie tłumaczy
            kwestii - gdy pójdę do pracy, postaramy się o drugie dziecko - raczej
            wręcz przeciwnie
            • maverik1980 Re: endometrium 21.11.08, 22:46
              uważasz, że stabilizacja finansowa jaką daje praca to jest za mało? zresztą jak
              widzę zostałam zaatakowana przez same kobiety, bo myślę o powiększeniu rodziny,
              o urlopie macierzyńskim itd.? zarzuca mi się ze jestem kombinatorką chociaż tego
              typu urlopy sie należą każdej kobiecie, że społeczeństwo -WY drogie panie
              będziecie za to płacić. szkoda ze z taką sama wrogością nie atakujecie
              polityków, albo urzedników którzy przepuszczają WASZE drogie panie pieniądze,
              które pochodzą przeciez z WASZYCH kieszeni, kieszeni podatników. ale moze macie
              rację, może nie powinnam naewt myśleć o drugim dziecku, w końcu WY jako
              podatnicy sobie tego nie życzycie, lepiej zostawić te kasę dla jakiegoś urzedasa
              a społeczeństwo niech sie starzeje, a to ciekawe... kto będzie zarabiał na wasze
              emerytury, na pewno nie wasze dzieci, bo podejrzewam, że takowych nie macie, w
              końcu podatnicy nie będą płacić za widzi mi się jakiś tam kobiet, których model
              2+1 nie zadowala
    • Gość: shorty26 Re: endometrium IP: *.pertus.pl 19.11.08, 10:46
      w sierpniu br miałam wycinane to cudo i miało postać owalną o
      wymiarach 32x15mm, powstało po cesarce. I problem zniknął, owszem
      może się odnawiać ale niekoniecznie, więc nie przejmuj się. O ile
      nie boli ( przy miesiączce może) i nie powiększa się szybko, da się
      z tym żyć.
      • Gość: Savon de Marseille Re: endometrium IP: *.dyn.iinet.net.au 19.11.08, 12:24
        Gość portalu: shorty26 napisał(a):

> w sierpniu br miałam wycinane to cudo i miało postać owalną o
        > wymiarach 32x15mm, powstało po cesarce. I problem zniknął, owszem
        > może się odnawiać ale niekoniecznie, więc nie przejmuj się. O ile
        > nie boli ( przy miesiączce może) i nie powiększa się szybko, da
        się
        > z tym żyć.

Jakie cudo mialas wycinane?
        Endometrium to wysciolka calej macicy
        apps.uwhealth.org/health/adam/hie/2/17087.htm
        Wiec ?
        • Gość: emka Re: endometrium IP: 91.104.103.* 19.11.08, 20:14
          I dlatego wcześniej jak przeczytałam tego posta to zostawiłam bez
          komentarza-wycięte endometrium-dobre......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka