Dodaj do ulubionych

Krew z nosa

11.12.08, 13:58
Szczerze powiem, nie mam czasu szukać, czy coś było na ten temat...Chodzi o moją mamę. Ma 62 lata i cierpi na krwotoki z nosa. Miała robione przeróżne badania. Ciśnienie w porządku, krew w porządku. Dostała jakieś leki na krzepnięcie, ale nawet to pomogło tylko na kilka dni. Wymyśliła ona sobie, że to może być jeden z objawów tętniaka mózgu. chcemy zrobić tomografię, ale okazało się, że może nie wykazać. Lekarz każe czekać cierpliwie (termin badania na tomograf na kwiecień). Co Wy na to? Możemy właściwie zrobić prywatnie, ale czy warto? Też coś o krwawieniach i tętniaku słyszałam, ale wiecie, słychać dzwon, ale nie wiadomo, w którym kościele...Jakie badania moża byłoby zrobić? A może któraś z Was wie, jakie mogą być przyczyny tych krwawień? Zakładając oczywiście, że w/w badania są dobre. Z góry dziękuje za wszelakie sugestie..smile pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: mimka23 Re: Krew z nosa IP: 80.55.145.* 11.12.08, 16:27
      Witaj! Moja mama ma tętniaka tętnicy przedniej mózgu, wykrytego w 1997 roku. Od ok. 2003 również miała krwotoki z nosa, bywające nawet codziennie, a czasem po kilka razy dziennie. Jednak wedlug lekarzy tętniak i te krwawienia nie mają powiązania. Mama była w szpitalu na obserwacji i ustalono, że to prawdopodobnie wina problemów w przegrodami nosowymi i ze śluzówką. Trzymam kciuki za Twoją mamę. Pozdrawiam.
      • maleninki Re: Krew z nosa 11.12.08, 17:22
        ja mam bardzo częste krwotoki z nosa od lat. jestem zdrowa-robiłam wszystkie
        badania i jedyne co wykryto, to że mam bardzo opuchniętą śluzówkę.
    • green_land Re: Krew z nosa 11.12.08, 18:27
      Ma je od zawsze, czy od pewnego czasu?
      A może swoją "chorobą" chce zwrócić na siebie uwagę?

Mój mąż ma silne krwawienia z nosa z powodu osłabienia organizmu,
      np. podczas przeziębień. Mi krew leci /bez przerwy, ale niewiele/ od
      3 tygodni. Może osłabiona jakimś bakcylem śluzówka?
      Czasami zas jest tak, że mimo wielu badań przyczyna pozostaje
      nieznana. Wtedy najlepiej uznać, że "taka uroda" i życ dalejsmile
      • iza30_1979 Re: Krew z nosa 11.12.08, 20:58
        mialam krowtoki z nosa po 4 do 6 razy dziennie w nocy budzilam sie
        zakrwaiona twarza i cala poduszka poszlam na badania do szpitala
        badania krwi dobre okazlo sie ze mam problem z naczyniami
        krwionosnymi ze sa otwarte i slabe dostalam skierowanie do szpitala
        na zamkniecie naczyn
        trwalo pare sekund pod znieczuleniem i zadnego bolu i od roku
        zadnego krwawienia
        pozdrawiam
        • matysiaczek.0 Re: Krew z nosa 12.12.08, 07:24
          Dzięki dziewczyny, trochę spokojniejsza jestem. Z lekka oburzyłam się, że moja mama może wymyślać, ale mi przeszło smile
          Krwotoki zaczęły się 3 mies temu...i tak to trwa...w poniedziałek idziemy razem do lekarza, bo mama potulna, pewnie pokiwa tyko głową, ja spróbuję zawalczyć o jakieś skirowanie do specjalisty, ale jakiego? problem...
    • 80ewcia Re: Krew z nosa 12.12.08, 07:36
      Moja siostra parę lat temu miała bardzo częste krwotoki z nosa i
      okazało się, że ma bardzo niski poziom żelaza we krwi. Musiała przez
      jakiś czas brać leki i od tamtej pory jest spokój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka