Gość: camelia IP: *.ghnet.pl 01.04.09, 21:35 Mam pytanie, jakie badania robiłyście dzieciom po porodzie, czy się nie zaraziły? Hbs Ag , anty HBS czy jakieś dokładniejsze badania typu HBV DNA? Dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorota Re: Do mam HBS + (dodatnich) IP: *.mysmart.ie 02.04.09, 01:57 Hej, ja jestem mama 4 bardzo zdrowych chlopakow. Nie robilam zadnych badan zadnemu z nich, nawet sobie nie. O swoim HBS+ dowiedzialam sie po porodzie 1szego synka, o matko co to bylo, a jeszcze na oddziale. Wszystkie dzieci zostaly zaszczepione immunoglobulina od razu po porodzie, ktora sie potem powtarza bodajze ze 3 razy jeszcze. To wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camelia Re: Do mam HBS + (dodatnich) IP: *.ghnet.pl 02.04.09, 08:59 Moj mąż jest nosicielem, więc dzieci nie miały immunoglobuliny a ja się zastanawiam czy mogły zarazić się pomiędzi szczepieniami w domu - wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy o hbs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Do mam HBS + (dodatnich) IP: *.bb.sky.com 02.04.09, 11:21 Jeśli twój lekarz prowadzący wie o tym,że masz HBS+ to masz to zapewne wpisane w karcie ciąży-w szpitalu będą już wiedzieć co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Do mam HBS + (dodatnich) IP: *.mysmart.ie 03.04.09, 03:02 Camelio maz moze miec tylko przeciwciala, ale nie zaraza. W przypadku osoby, ktora zaraza latwo o zoltaczke, pewnie wiedzialabys o tym. Z pewnoscia zrobia im proby na HBS+ wiec sie nie martw na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś