Gość: Ewa IP: *.wroclaw.mm.pl 26.05.09, 20:12 może to banalny problem, ale mam bardzo suche stopy i pięty - pielęgnacja nie daje efektów - kremy się nie sprawdzają - jak temu zaradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: bardzo suche pięty 26.05.09, 20:24 masc z witamina A z apteki gruba warstwa na noc i na to bawelniane skarpetki. Odpowiedz Link Zgłoś
asdaa Re: bardzo suche pięty 26.05.09, 20:27 warto nauczyć się korzystać z wyszukiwarki a nie mnożyć wątek, tym razem Ci podam : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=91231221&a=91231221 Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: bardzo suche pięty 26.05.09, 21:13 Po pierwsze musisz nawadniać się od środka, czyli nie tylko pić dużo wody ale brać peparaty, które tą wodę wykorzystują w organiźmie np. VitA /Capivit Hydrocontrol/ potem wizyta u pedicurzystki, używanie tarki do pięt regularnie, na noc gruba warstwa maści z vitA, na to folia, na to skarpetki. To działa, sama sprawdziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mia44 Re: bardzo suche pięty 26.05.09, 22:09 Moja kosmetyczka poleciła mi niemiecką maść Gewohl Schrunden salbe, którą można dostać na allegro i mi ona służy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: bardzo suche pięty IP: *.tczew.net.pl 26.05.09, 23:13 Zbadaj tarczycę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolina Re: bardzo suche pięty IP: *.cec.eu.int 27.05.09, 10:33 Ja tez tak mam, od zawsze, a moja mama ma jeszcze gorzej, bo jej piety pekaja i ja bola. Mama chodzi regularnie do pedicurzystki, stosuje masci i wtedy jej sie poprawia, ale jak zapomni, czy przestaje, to ma od nowa to samo. Ja szoruje piety takim drapakiem - nie pumeksem, bo pumeks mi nic nie pomaga. Szoruje teraz codziennie ok 20 minut, bo chodze w odkrytych butach i teraz piety wygladaja dobrze, ale jakbym tylko przestala, to masakra. Stosowalam wszelkie kremy Scholla, nie Scholla i kicha. Nic mi nie pomaga. A w torbach i skarpetach na nogach spac nie bede, akurat moj facet by sie poczul romantycznie, jakbysmy tegez, a ja tu torby i skarpety na nogach )) Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: bardzo suche pięty 27.05.09, 18:25 Ato każe spać w tych skarpetkach codziennie, poza tym możesz je założyć po.... Odpowiedz Link Zgłoś
e-pani Re: bardzo suche pięty 27.05.09, 10:44 A ja polecam maść robioną w aptece z recepty dermatologa z mocznikiem Bardzo dobrze nawilża. Odpowiedz Link Zgłoś
pietruszka.mala Re: bardzo suche pięty 27.05.09, 15:04 Spróbuj sobie kremu aptecznego z mocznikiem. Ja mogę polecić Ci firmę Eubos Urea krem do stóp. Rewelka, posmaruj nim stopy na noc, załóż skarpetki i rano nie poznasz skóry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: bardzo suche pięty IP: *.chello.pl 27.05.09, 19:44 A ja polecam Krem Barierowy Emolium - w pracy bardzo często myję ręce i skóra ciągle pęka, łuszczy się, piecze. Ten krem bardzo szybko pomaga w takich przypadkach - powinien też zadziałać dobrze na stopy. Odpowiedz Link Zgłoś