Dodaj do ulubionych

po odstawieniu pigulek

IP: 81.190.83.* 29.06.09, 13:38
Witam,
prawie 3 miesiące temu odstawilam tabletki antykoncepcyjne i jeszcze nie mialam okresu od tego czasu. Z tego co czytalam to czasem mozna czekac kilka miesięcy na miesiaczkę po odstawieniu więc nie wiem czy powinnam isc do lekarza? Czy w koncu dostanę okres i nie jest konieczna wizyta u ginekologa? Zanim zaczelam brac pigulki mialam bardzo nieregularne okresy więc z drugiej strony nie wiem czy w moim przypadku doczekam się okresu.
Pozdrawiam i prosze o rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: po odstawieniu pigulek IP: 81.190.83.* 30.06.09, 13:47
      Nikt nic nie poradzi?
      • Gość: ... Re: po odstawieniu pigulek IP: *.master.pl 30.06.09, 14:27
        A Ty oczekujesz, że w przeciągu 10 minut dostaniesz lawinę odpowiedzi???????????
        To forum tak nie działa. Tu nie siedzi ekspert, który od razu rzuci się, aby Ci
        pomóc. Jak na okres czekasz tyle czasu, to chyba powinno Ci starczyć
        cierpliwości na poczekanie jeszcze chwili, aż ktoś Ci odpowie. Wyluzuj!
        ;-PPPPP

A tak już serio, to jak miałaś wcześniej nieregularne cykle, to pewnie
        spowodowane były jakimiś zaburzeniami, które zatuszowały leki hormonalne i teraz
        te zaburzenia się ujawniają...
        Miałaś kiedyś badane hormony? Było USG jajników?

Moim zdaniem jak już tak długo czekasz na okres, to chyba lepiej iść do lekarza
        ginekologa i jego się zapytać, czy to normalne jest, bo on moim skromnym zdaniem
        bardziej się zna niż przypadkowe osoby na forum ;-P

Pozdrawiam i głowa do góry!
        • Gość: ... Re: po odstawieniu pigulek IP: *.master.pl 30.06.09, 14:28
          Zwracam honor- czekałaś dobę i 10 minut...
          ,,Mea kulpa'' wink
          • Gość: ola Re: po odstawieniu pigulek IP: 81.190.83.* 30.06.09, 14:44
            Ach, juz sie wystraszylam czemu tak na mnie krzyczysz big_grin.
            W kazdym razie dziękuje za odpowiedzsmile.
            Mialam raz robione USG i bylo w porządku, a żadnych hormonów nie mialam badanych.
            • Gość: ... Re: po odstawieniu pigulek IP: *.master.pl 30.06.09, 15:15
              No ja bym na Twoim miejscu poszła do ginekologa, który ma sprzęt do zrobienia
              USG dopochwowego i który ma jakieś pojęcie o hormonach (który będzie wiedział,
              które hormony zlecić do badania).
              W każdym razie po odstawieniu leków, jakie brałaś, mogłaś mieć spóźniony okres,
              ale tyle czasu, to już trochę za dużo jak dla mnie...

Ja pamiętam, jak ja odstawiłam, też nie było regularnie i książkowo, ale nie 3
              miesiące od razu... Lekarz na USG powinien zmierzyć grubość ścianek macicy i
              powie Ci, czy narastają czy nie (jak długo jeszcze będziesz czekać na okres
              mniej więcej)
              • Gość: ola Re: po odstawieniu pigulek IP: 81.190.83.* 30.06.09, 15:39
                Dziekuję.
    • lidek0 Re: po odstawieniu pigulek 01.07.09, 21:07
      Jak można przepisywać antyki nie zlecając badań hormonalnych? /to
      pytanie retoryczne do gina oczywiście/ a do Ciebie czemu bez badania
      zgodziłaś się je brać?
      • Gość: zawszezabulinka Re: po odstawieniu pigulek IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.07.09, 14:05
        niestety lidek, lekarze sie nie kwapia bo kosztuje ich to bardzo duzo

mnie tez przepisano w ciemno i zaczelam brac bo mi zalezalo na antykoncepcji
        (bylam w trakcie miesiaczki)

zapewne autorka podobnie odpowie- antykoncepcja, albo ze lekarz powiedzial ze
        jej sie wszystko wyreguluje przy pigulkach.
        to czeste odp ktore czytam na forum
        • Gość: ola Re: po odstawieniu pigulek IP: 81.190.83.* 02.07.09, 14:10
          Lekarz kazał mi zrobic badania wątroby i krwi i uznal, ze to wystarczy. Dlaczego mialam nie wierzyc lekarzowi?
          • lidek0 Re: po odstawieniu pigulek 02.07.09, 21:04
            Ano dlatego, że antyki to hormony, Ty w oraniźmie je masz w
            nieznanym poziomie i nie wiesz czy je dobrze dobierze /tak na oko?/.
            Jak dla mnie to oczywista wątpliwość. Wiem, że lekarze badań nie
            zlecają, ale chyba lepiej przeczekać miesiąc bez antykoncepcji
            hormonalnej niż potem mieć kłopoty. A tak przy okazji to powinnaś
            zrobić jeszcze usg piersi. Na takim właśnie badaniu wyszło mi, że
            mam mastopatyczne piersi czyli skłonne do guzków i antyki wykluczone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka