Gość: neonka IP: *.xdsl.centertel.pl 18.07.09, 23:36 czym może to być spowodowane i jak się ich pozbyć? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladyjm Re: Popękane naczynka na nogach 19.07.09, 08:27 mi popekaly po dlugotrwalym (8 lat) stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych. oczewiscie zanim lekarze to odkryli (a w zasadzie ja to wyczytalam w necie a leakrz powiedzial, ze to moze byc to) minelo 8 (!!!) miesiecy i teraz moje nogi wygladaja przeokropnie a do tego puchna. poza tym sklonnosci do pekania naczyniek i robienia sie zylakow sa genetyczne. zadne kremy ani tabletki nie zadzialaja - wiem co pisze. ja planuje pojsc na zabieg laserem ale czekam na jesien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardu Re: Popękane naczynka na nogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 15:37 Mnie tez naczynka popękały od hormonów (HTZ), a poza tym chyba odziedziczyłam skłonności po ojcu. Poza tym mogą pękać od zakładania nogi na nogę, noszenia podkolanówek, ciasnych spodni. Nie zawsze da się je usunąć laserem (byłam w dobrym gabinecie kosmetycznym i niestety okazało się, że moje są za duże i nie da się ich usunąć tą metodą) - zostaje skleroterapia lub wyrywanie całego naczynka (moja znajoma skorzystała z tej metody i niemal natychmiast w tym miejscu pojawiły się nowe, większe). Jak już naczynka są to nic nie pomoże - jedynie zabieg. Żadne kremy ani łykanie rutunoscorbinu nic nie daje (przerobiłam). Kiedyś miałam też problemy z pękającymio naczynkami na twarzy - ale rzucenie palenia i kilka zabiegów (dwie czy trzy elektrolizy i jeden zabieg laserem) załatwiły sprawę na zawsze (mam nadzieję). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggaaa Re: Popękane naczynka na nogach IP: 195.26.75.* 19.07.09, 11:46 podobno lykanie rutobinoscorbinu jakoś pomaga na naczynka na już istniejące naczynka są chyba jakieś zabiegi laserem? Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Popękane naczynka na nogach 19.07.09, 13:09 Powód nr 1- dziedziczne skłonności. Jeśli te pajączki nie są duże i są czerwone a nie granatowe kup Sapoven T lub Esceven (to wyciągi z kasztanowca- bez recepty, w aptece za kilkanaście zł) po miesiącu nie powinno być śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roza Re: Popękane naczynka na nogach IP: 81.219.10.* 11.09.09, 11:26 Przyczyn jest wiele, też miałam ten problem, ponoć 90 % przypadków jest dziedziczne. Na szczęście da sie to leczyć, są różne metody. Ja miałam skleroterapię i juz po dwóch zabiegach widać diametralną różnicę (ale musiałam też odstawić hormony na czas zabiegu). Poszukaj dobrego flebologa (lekarz od żył). Ja polecam dr. Iwonę Radziejewską, bardzo miła młoda lekarka, zna się świetnie na tych zabiegach. Adres do niej dostałam od znajomej, która tez miała u niej zabiegi. Pani doktor ma swoją stronę z informacjami - www.radziejewska.eu Odpowiedz Link Zgłoś