kfiatuszek80 13.08.09, 16:12 Dziewczyny czy któraś z Was miała usuwany pieprzyk chirurgicznie?Ja dostałam właśnie skierownie na wyciecie dwóch z okolocy pleców i trochę się boję.Czy zabieg jest bolesny?Czy niesie za soba jakieś ryzyko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miacasa Re: Pieprzyki i ich usuwanie 13.08.09, 16:14 miałam usuwane duże znamię, nie bolało ale ja tchurzowata jestem w obliczu skalpela i trochę mnie pot oblał Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Pieprzyki i ich usuwanie 13.08.09, 16:16 Bezbolesne, bez komplikacji. Poczujesz tylko zastrzyk (tez wlasciwie bezbolesny), a potem najwyżej ciągniecie. Moze trochę boleć przez pare dni, ale tak , jak niewielkie skaleczenie. Idź spokojnie, naprawde nie ma się czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: Pieprzyki i ich usuwanie 13.08.09, 16:18 tak, ja usuwałam. wkłucie znieczulenia jest niespecjalnie przyjemne, ale potem juz nic sie nie czuje a jak znieczulenie puści, no to boli jak zwykłe skaleczenie, tylko nieco większe . do opanowania środkami p.bólowymi. nie ma się czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Pieprzyki i ich usuwanie 13.08.09, 17:11 Miałam i to kilka w różnych miejscach. Zastrzyk ze znieczuleniem jest mało przyjemny, potem już nic nie czuć. Wycinki nie wykazały znamion rakowych, blizny się wygoiły i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
ewma Re: Pieprzyki i ich usuwanie 13.08.09, 17:16 Miałam wycinane pod pachami.Pod jedną 4 szwy ,pod drugą aż 8 bo 2 pieprzyki były obok siebie. Chirurg stwierdził ,że najgorsze z możliwych miejsc i miał racje.Przez tydzień nie mogłam podnosić ręki. Czeka mnie jeszcz usuwanie 2 na brzuchu i 2 na plecach,wszystkie w linii stanika. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Pieprzyki i ich usuwanie 13.08.09, 18:11 ja usunełam juz chyba z 6 pieprzyków. i po wakacjach wybieram sie usuwac kolejne sam zabieg - dla mnie zupelnie bezbolesny. dostajesz znieczulenia, lekarz wycina pieprzyk co trwa doslownie minuty no i zszywa. ja miałam maksymalnie 2 szwy a po wiekszości nie mam nawet sladu. a ryzyko - [prawdopodobnie jak przy kazdym zabiegu gdzie podaje sie znieczulenie. u mnie njagorsze jest zawsze czekanie na wynik histopatologiczny a nie sam zabieg. spokojnie - nie bedzie zle. Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatuszek80 Re: Pieprzyki i ich usuwanie 14.08.09, 09:09 Może i samego zabiegu aż tak się nie boje ale czekanie na wynik i sam wynik mnie przeraża.Choć zmiany nie są straszne,dermatolog stwierdziła że to napewno nic takiego ale czlowiek się nakręca nie wiem po co.Ja to z tych bojacych sie czasami do przesady nie wiem po co.Pieprzyki sa małe,dwa na plecach ale mają nierównomierne zabarwienie więc dermatolog stwierdziła że lepiej wyciąć i mieć święty spokój.Mam tez Jednego pieprzyka pod piersią na lini stanika więc cchyba jak już bede wycinała to i tego ciachnę.Porozmawiam o tym z lekarzem.Dzięki dziewczyny za pocieszenie Odpowiedz Link Zgłoś