IP: *.chello.pl 01.09.09, 17:43
Witam, poszukuję informacji nt. godnych polecenia mijesc, gdzie przeprowadzane są operacje halluxów. Interesuje mnie zwłaszcza Warszawa. Czy wiecie może coś na ten temat, macie jakieś własne doświadczenia. Dzielcie się! Z góry dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: mela Re: halluxy IP: *.chello.pl 08.09.09, 13:02
      Po kilku dniach ponawiam zapytanie...
      • and-a Re: halluxy 08.09.09, 13:43
        Przejrzyj stare posty, już o tym było.Ja operowałam halluksy w
        Gdańsku, ale z tego co wiem dobrze je robią w klinice Damiana
        (sprawdź kto)oraz w Przeźmierowie.
        Najważniejszy jest ortopeda, który ma za sobą wiele udanych operacji
        tego typu.

pzdr
        Anda
        • Gość: 31patrycja Re: halluxy IP: *.terminus.pl 10.09.09, 09:35
          Witam a mogłabyś napisać w jakim szpitalu miałaś operacje,jestem z Gdańska i mam
          ochotę się wybrać.Jeśli możesz napisz jakie są efekty.
          Pozdrawiam.
          • and-a Re: halluxy 10.09.09, 10:10
            Witaj!

Już opisywalam i to chyba na tym forum swoją operację. Tak pokrótce -
            halluksy były duże, miałam problemy z kręgosłupem.Operował mnie dr
            Cieśla w Clinice Medica (częsciowo udało się na NFZ, dopłacałam
            resztę).Ortopedę poleciła mi lekarka, której kolega całkowicie
            spaprał operację i dr Cieśla po nim skutecznie z sukcesem poprawiał.
            Poszłam na prywatną wizytę (ja akurat na Słowackiego), dowiedziałam
            się co i jak, dr rozrysował mi jak widzi operację, podjęłam decyzję,
            zrobiłam zdjęcia i badania i zoperowałam dwie nogi na raz. Czuję się
            super (to już 2 lata), nic nie nie boli, nie puchnie i jedyne czego
            żałuję, to że tak późno zrobiłam. Jak coś pytaj śmiało!

pzdr
            Anda
            • 31patrycja Re: halluxy 10.09.09, 16:32
              A mogłabyś napisać dokładnie gdzie przyjmuje ten lekarz bo ja w Gdańsku mieszkam
              krótko niecały rok i ile dopłacałaś jeśli można wiedzieć bo z kasą u mnie nie
              ciekawie mam syna niepełnosprawnego i w sumie on wszystko pochłania a wychowuje
              go sama i jak załatwiłaś że NFZ dołożył część.I czy po operacji była bym w
              stanie zająć się dzieckiem sama bo tu nie mam rodziny żeby mi pomogła,jak sobie
              radziłaś? Jeśli nie tu to może odpisz na maila.Pozdrawiam
              patrycja31081984@op.pl
              • Gość: Ania70_ Re: halluxy IP: *.coventry.ac.uk 10.09.09, 18:39
                Ja miałam operację w klinice dr Kompfa w Szczecinie 6 lat temu, miałam duże
                zmiany - zachodzące na siebie palce stóp i czasem bolące stawy. Operację
                wspominam bardzo dobrze, opieka była super i w ciągu 2 miesięcy wróciłam do
                siebie w zupełności, ale teraz widzę, że mi znowu narastają, nie wiem, co robić???
                • Gość: gina Re: halluxy IP: *.winn.cable.ntl.com 10.09.09, 23:25
                  Niestety nie doradze wam nic. Chcialam tylko napisac, ze trzy moje
                  znajome przeszly te operacje i wszystkim trzem zaczely odrastac
                  halluxy. Sama myslalam o operacji, ale zastanawiam sie czy warto?
                  Tyle cierpiec i miec je za jakis czas z powrotem? Pozdrawiam
              • and-a Re: halluxy 11.09.09, 09:18
                To masz ciężka sytuację.Po operacji trzeba 3 dni leżeć plackiem z
                nogami powyżej serca, spacerki tylko do WC.POtem przez ca 2 tygodnie
                też się oszczędzać, żeby wszystko dobrze się zagoiło.
                Cen aktualnych nie znam, ale wiem,że można mieć skierowanie od
                ortopedy (a do niego od lekarza rodzinnego) i próbować w szpitalu
                (dr Cieśla to Szpital Morski w Gdyni), z tym,że nie wiem ile się
                czeka i wtedy na raz można zoperować tylko 1 stopę.U mnie koszty to
                było ca 2.000 operacja plus leki (np. 2 tygodnie zastrzyki w brzuch,
                żeby nie było skrzepów). Każda wizyta - 100 zł.
                Próbuj na NFZ tylko,żeby Cię dobry lekarz operował.

pzdr
                Anda
                • 31patrycja Re: halluxy 11.09.09, 19:14
                  Dzięki za odpowiedz,mimo wszystko że mam duże haluksy a mam 24 lata to narazie
                  się wstrzymam bo z tym oszczędzaniem po operacji nie dam rady mam rodzinę 70 km
                  od Gdańska a przy małym trzeba być zdrów.Pozdrawiam
    • Gość: nebs Re: halluxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 18:34
      Nie polecam kliniki halluxmed koło Poznania - jakaś "inna metoda" bez drutów,
      gipsu itd. Teściowa miała operację w kwietniu i prawie pół roku później mówi, że
      nie jest w stanie chodzić w innym obuwiu, jak japonki. Podobno stopa boli i
      jakby się powiększyła...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka