ewusia8 02.03.10, 17:03 od niedawna pojawiaja mi sie na ciele czerwone kropeczki miałam kilka wczesniej ale teraz jest ich jakby więcej wygladaja jak po ukłuciu iglą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
easyblue Re: czerwone kropki 02.03.10, 18:49 Kiedyś miałam coś takiego na nogach. Brałam jakieś leki na uszczelnianie żył /takie pomarąńczowe kapsulki żelowe/ i po jakimś czasie zniknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: czerwone kropki 03.03.10, 09:37 No właśnie nie:( Szukałam po necie, ale nie przypominam sobie:( Zapytaj w aptece o niego, powiedz, że jest w pomarańczowych zelowych kapsulkach, to powinni wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: czerwone kropki 03.03.10, 13:59 U mnie wyglądało to jakby ktoś ukłuł mnie igłą, ale nie powstawał krwiak, ale maleńka czerwona kropeczka pod skórą /nie naskórkiem/, żadne tam pajączki. Lekarz obejrzał i kazął brać coś na uszczelnienie żył, a że rutinoscorbin nie pomagał, brałam inne. Odpowiedz Link Zgłoś
opcja-0 [...] 03.03.10, 16:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: czerwone kropki 03.03.10, 17:16 "Forum nie zastepuje lekarza. Nie traktuj rad jak diagnozy." To tekst z góry forum. I chyba każdy to wie:) Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi111 Re: czerwone kropki 03.03.10, 17:58 Mogą to być wybroczyny. Jak u Ciebie z krzepliwością? Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: czerwone kropki 03.03.10, 18:53 Nie wiem, czy robiłam badania dokłądnie wtedy, ale na pewno zahaczyły o tamten okres, bo robiłam je wtedy często, wiec raczej bym uchwyciła. Generalnie PLT zawsze w normie. Chyba, ze trzeba było robić jakieś konkretne badanie w tym kierunku, ale lekarz nic nie zalecił:/ Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia8 Re: czerwone kropki 03.03.10, 19:18 Płytki w porzadku 207 a na krzepliwosc nie robiłam badań chyba zrobie u lekarza byłam-u dermatologa powiedziała ze to naczynka-taka moja uroda:/ Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia8 Re: czerwone kropki 03.03.10, 19:19 nie dam rady znalesc tych leków nie mam pojęcia jakie kapsułki to mogą być:/ Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia8 Re: czerwone kropki 04.03.10, 10:42 a jeszcze wyczytałam ze to zjawisko występuje w boleriozie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: czerwone kropki 04.03.10, 12:35 Za dużo nie czytaj:) Wiem po sobie, bo najczęściej kończy się takie szukanie w necie małą schizą:) Na 95% jestem pewna, ze to Troxerutin. Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia8 Re: czerwone kropki 04.03.10, 16:33 masz racje ja juz mam mega schiza i to przez internet dziękuje ci bardzo za nazwe;) Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: czerwone kropki 04.03.10, 20:18 Sa to pewnie tzw petocje. Wg wiekszosci lekarzy nie maja one znaczenia medycznego. Sa to sa. Byc moze jest ich troche wiecej w zakazeniach babeszjoza. Odpowiedz Link Zgłoś