Dodaj do ulubionych

cos dziwnego

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 11:35
czy można zbadać ph w ślinie ostatnio zauważłam że zamiast sliny mam sluz
wziełam do possania witamine C która pomaga wytworzyć ją (bo mam problemy z
jej wytworzeniem jak jem nie mam nic po prostu nie musze mowić jakie to
nieprzyjemne)wziełam tą witamine i nic w ogole nie czulam ze jest kwaśna nic
pełna zasada śa jakieś badania na śline do kogo mam sie udać z tym
problemem???acha i stracilam kompletnie apetyt jedzenie może sobie stać a ja
nic a przeciez jeszcze nie tak dawno tak nie miałam pomocy!!!co to może być??
Obserwuj wątek
    • Gość: Jasio Re: cos dziwnego IP: *.ipt.aol.com 20.03.04, 11:39
      > Wit.C nie powinno sie ssac! Kwas askorbinowy ulatwia wyplukiwanie wapnia z
      zebow!!!!
    • Gość: mała Re: cos dziwnego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 12:03
      no to co mam robić jak w ogóle nie moge jej wytworzyć tak mi lekarz powiedziała
      że Wit. C pobudza wydzielanie jej(i dlaczego ja nawet nie czułam jej kwaśnego
      smaku w ogole nic)brak apetytu a pozatym ludzie mi mówią że czuć ode mnie jakiś
      sluzem(no bo taka ta ślina jest) no i co z tym robić???
      • Gość: Krystynaopty1 Re: cos dziwnego IP: 82.139.131.* 20.03.04, 12:26
        Gość portalu: mała napisał(a):

> no to co mam robić jak w ogóle nie moge jej wytworzyć tak mi lekarz
        powiedziała że Wit. C pobudza wydzielanie jej(i dlaczego ja nawet nie czułam
        jej kwaśnego
        > smaku w ogole nic)brak apetytu a pozatym ludzie mi mówią że czuć ode mnie
        jakiś sluzem(no bo taka ta ślina jest) no i co z tym robić???

Skąpe wydzielanie wszelkich śluzów przez błony śluzowe - to klasyczny objaw
        nerwicy. Znane zjawisko wysychania w gardle ze strachu.
        Mam pytanie - jak wygląda Twoja dieta?

Pozdrawiam
        Krystyna

• Gość: mała Re: cos dziwnego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 12:54
          ale widzisz ja biore leki na żołądek nie mogę sie z niego wyleczyć a
          dokloadniej z refluksu alkaiczny zasadowy( przepulklina rozworu wpadanie
          zastawki przelyku do zoladka) który jest stanem nieżależnym ode mnie (ten sam
          stan jest przed lekami jak i po lekach)mam stany zapalne sluzowki zołądka
          zółciowe zapalenie ja już nie wiem czy to co czuje w ustac to śluz(taki
          zasadowy) z zołądka czy taka zrobilam mi się po prostu ślina myslam o jakimś
          badaniu bo ciezko mi z tym wytrzymać czasem wydake mi sie ze jest to sluz z
          żołądka ale jak to sprawdzić?? do kogo iść?
          • Gość: km2bp Re: cos dziwnego IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.03.04, 13:19
            W tym przypadku zachodzi zjawisko naturalnej mumifikacji, czyli wysychania już
            za życia. Brak wydzielin z błon śluzowych, utrata apetytu oraz silnie alkaiczny
            odczyn całego organizmu po śmierci skutecznie powstrzyma rozwój procesów
            gnilnych a utrata wody z tkanek stanie się jeszcze szybsza i w stanie takiego
            zasuszenia powinnaś się dobrze zachować jakieś kilka tysięcy lat. Trzymaj się
            dobrze.
          • Gość: sivel Re: cos dziwnego IP: 195.150.116.* 20.03.04, 23:23
            ja tez miałam stwierdzoną przepuklinę rozworu przełykowego i straszne bóle
            dostawałam różne leki nie miałam jednak problemów z wytwarzaniem śliny ale
            zgagi itp. Stydentka medycyny poradziła mi kupić a aptece test na helikobaktera
            okazało się, że mam dostałam antybiotyk i jeszcze dwa inne leki i bardzo
            pomogło na kilka lat. reraz po większym stresie jak trochę zaczyna wracać to
            kupuję w aptece bez recepty FAMIDYNE i po kilkunastu minutach pomaga.Kosztuje 3
            lub 4 zł. Spróbuj

Pozdrawiam
          • Gość: Krystynaopty1 Re: cos dziwnego IP: 82.139.131.* 21.03.04, 00:23
            Gość portalu: mała napisał(a):

> ale widzisz ja biore leki na żołądek nie mogę sie z niego wyleczyć a
            [...]
            ale nic nie napisałaś o sprawie najważniejszej: jak się żywisz/żywiłaś przez
            ostatnich kilka lat? Inaczej mówiąc - na jakiej diecie dorobiłaś się tych
            wszystkich dolegliwości przewodu pokarmowego?

Krystyna
            • Gość: mała Re: cos dziwnego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.04, 09:04
              nie mam bakterii helicobakter moja dieta jem bardzo zdrowo nie pije (kawy też
              nie)nie pale nie jem żadnych chipsów ostrych rzeczy no i tak choruje już 3 rok
              nie moge z tego wyjść
              • Gość: zoska Re: cos dziwnego IP: *.ip-pluggen.com 21.03.04, 13:01
                A czy bierzesz jakies preperaty od psychiatry, w kazdym razie tego typu.
                Wystepuje po nich niesamowita suchosc w ustach, na ktora pomagaja tabletki z
                apteki na zwiekszenie wydzielania sliny.
                • Gość: mała Re: cos dziwnego IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.03.04, 15:40
                  nie nie biore ale i tak nie mogę jej wytworzyć i szczerze powiem jest to
                  bardzo męczące gardlo mam podraznione a jakie środki są w aptece które
                  pomagają na tą przykrą dolegliwość?dzieki serdeczne może uda mi się coś z tym
                  zrobić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka