agata.ky
01.12.10, 11:59
Złapałam nie dawno infekcję układu moczowego,ból okropny w nerce prawej,powizycie na SORze okazało się,że mam sporo piasku w nerkach i infekcje jakaś (pojawiło się białko,erytrocyty i leukocyty w moczu) 10-cio dniowa terapia Cipronexem nie przyniosła rezutlatu,stany podgorączkowe nawet i zdarzało sie 38st,więc wizyta u nefrologa prywatnie,opukał,pościskał przeczytał karty z SORu i posłuchał co się dzieje-decyzja od razu na oddział mnie kładzie. włączono leczenie dożylne oraz inne leki rozkurczowe,niestety temp w okolicach 38 ciagle. Badania moczu w normie,urografia wykazała podwójny moczowód po prawej stronie,konsultacja ginekologiczna-wszystko w porządku,żadnych zastrzeżeń,usg dopochwowe też ok. wypisana do domu zostalam po 6 dniach,z doustnym augumentinem niestety nerka prawa ciagle boli,ciągle stany podgorączkowe,teraz mam kolejny antybiotyk Tarivid na 10 dni. Ale źle się czuję i nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. z posiewu moczu też nic nie wyszło. Może trzebaby coś z tym moczowodem zrobić ??