Dodaj do ulubionych

krew w kale dziecka-pomocy

IP: *.net / *.leon.com.pl 21.04.04, 21:32
witam .jestem mama 7-latka, ostatnio zauwazylam troche krwi w jego kale...,
nie bylo jej duzo ale jednak...zdarzylo sie to juz poraz drugi.nie mial
zadnego innego objawu procz tego...- taki paseczek maly krwi .dodam , ze syn
ma sklonnosci do pekania naczynek ( ma "popękaną" twarzyczke , plecka ,
posladki , czesto puszcza sie mu krew z nosa - w przeddzien przed tym jak
zauawazylam ta krew to mial krwotok z nosa i nałykał sie jej ale nie za
dużo....) .Bylam u lekarza , ktory zbadał go przez odbyt , mówił , ze nic nie
wyczuwa , nie ma polipa ..., ale jak zdarzy sie to raz jeszcze to zrobia mu
kolonoskopie.Ja jednak bardzo sie boje , nie wiem co mam o tym wszystkim
sądzić...boję sie najgorszego........prosze o radę , może ktoś też miał
podobny przypadek?.prosze o pomoc
z powazaniem sylwia
Obserwuj wątek
    • zzztop Re: krew w kale dziecka-pomocy 21.04.04, 21:43
      ja bym się skonsultowała z lekarzem homeopatą, bo Twój synek ma typowe objawy
      podpadające pod jeden ze środków homeopatycznych, jednak nie podam Ci jego
      nazwy, bo raz, że mam za mało doświadczenia, dwa, za mało szczegółów. A jednak
      bym spróbowała, oszczędzisz dzieceku chemii, albo i inwazyjnych zabiegów.
      • selavi25 Re: krew w kale dziecka-pomocy 21.04.04, 21:57
        zzztop dziekuję Ci za odpowiedz...bardzo Cie prosze o dodatkowe informacje .jak
        masz ochote i nie chcesz na forum to prosze Cie bardzo mocno napisz do mnie
        maila lub spotkajmy sie na GG - moj numer to 8237305.bardzo sie boje , szukam
        pomocy a nie wiem dokładnie co robić...
        • Gość: Majka Re: krew w kale dziecka-pomocy IP: *.wroclaw.mm.pl 21.04.04, 22:07
          jesteś niedostępna na GG
        • grzegorz1948 Re: krew w kale dziecka-pomocy 21.04.04, 22:39
          Nie proboj leczyc tego przez internet, bo w kale krew moze miec rozne podloze.
          Moze to byc prozaiczne pekniecie jelita(dosyc czesto spotykane), moze to byc
          uszkodzenie przelyku,czy zoladka, ale moze to byc takze wiele
          powazniejsze ..........Na Twoim miejscu nie czekalbym dlugo.
          • zzztop Re: krew w kale dziecka-pomocy 21.04.04, 22:49
            czy ja jej to każe leczyć przez internet, jeśli to do mnie?
          • piscina Re: krew w kale dziecka-pomocy 21.04.04, 23:18
            Jak rozumiem, ta krew byla latwa do rozpoznania, a wiec czerwona, co swiadczy
            podobno o tym, ze jest z koncowego odcinka. Krew z odcinkow wczesniejszych jest
            podobno ciemna, prawie czarna, dla laika pewnie nie do rozpoznania. I ona
            wlasnie jest podobno ta grozniejsza, natomiast czerwona moze byc na tle
            hemoroidow albo zwyklych pekniec naczyn krwionosnych (jak wynika z opisu,
            rzeczywiscie bardzo sklonnych do pekania), pekniec spowodowanych twardym
            stolcem, ze sie tak fachowo wyraze;). Wiec nie widzialabym tu powodu do
            niepokoju. Wiecej wit. C i rutyny (np. kasza gryczana, o ile sie nie myle),
            zreszta madry lekarz cos doradzi.
    • piscina Re: krew w kale dziecka-pomocy 21.04.04, 22:31
      Czy ma zaparcia? Zaparcia (napinanie sie) w polaczeniu ze sklonnoscia naczyniek
      do pekania chyba moga dac taki efekt.
      Niezaleznie od przyczyny krwawien warto wzbogacic diete w rutyne, ktora
      wzmacnia naczynka.
      • Gość: selavi Re: krew w kale dziecka-pomocy IP: *.net / *.leon.com.pl 21.04.04, 23:00
        zaparć nie ma...ale kał jest twardawy...przypomnę , że ja go nie leczę przez
        internet...wczoraj poszłam do lekarza , powiedziałam , ze to juz drugi raz
        ( wcześniej 2,5 m-ca temu to sie zdarzyło...), lekarz zbadał go przez odbyt i
        nic nie stwierdził...dodam , ze parę tyg. temu zrobiłam mu test na wykrywanie
        krwi utajonej , ale nic nie wykazało...nie wiem co robić ..?? mam obserwować -
        tak kazał lekarz...ale czy to może oznaczać coś bardzo złego? czy zdarza sie to
        najgorsze u dzieci?? boję sie ogromnie......skorzystam jednak z rady
        forumowiczów i pójdę do homeopaty...może tam mi cosik podpowiedzą??dzieki za
        odpowiedzi.pozdrawiam wszystkich
        • evee1 Re: krew w kale dziecka-pomocy 22.04.04, 04:16
          > ( wcześniej 2,5 m-ca temu to sie zdarzyło...), lekarz zbadał go przez odbyt i
          > nic nie stwierdził...dodam , ze parę tyg. temu zrobiłam mu test na wykrywanie
          > krwi utajonej , ale nic nie wykazało...nie wiem co robić ..?? mam obserwować -
          Zastrzegam sie, ze nie jestem lekarzem, weic to co napisze nie ma mocy :-))).
          Moj maz tez miewa ten problem i mial ten test. Jego ojciec zmarl na raka
          odbytu i on jest w grupie ryzyka. Ale jezeli test nic nie wykryl, to chyba
          mozesz byc w miare spokojna. Jak wariujesz z niepokoju, to moze znajdziesz
          jakiegos lekarza, ktory da synowi skierowanie na kolonoskopie (pod narkoza),
          ale nie wiem czy to ma sens. Chyba narkoza jest grozniejsza niz ryzyko,
          ze Twoj syn ma powazny problem. Tym bardziej, ze krew zdarzyla sie tylko
          dwa razy i to w takim odstepie czasy, plus twarda kupa, plus pekajace
          naczynka. Moze zasiegnij opinii innego lekarza, jezeli sie denerwujesz.
    • Gość: fg Re: krew w kale dziecka-pomocy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.04, 00:56
      Kiedyś jakiś lekarz napisał że takie objawy moga wystąpić przy podawaniu
      aspiryny i pochodnych.
      • Gość: sylwia Re: krew w kale dziecka-pomocy IP: *.net / *.leon.com.pl 24.04.04, 23:00
        dziękuję wszystkim za udzielenie mi odpowiedzi.jestem WAM bardzo
        wdzięczna.dziękuję.
        z powżaniem sylwia
    • Gość: sylwia Re: krew w kale dziecka-pomocy IP: *.net / *.leon.com.pl 24.04.04, 23:06
      mam jeszcze jedną wątpliwośc : czy powinnam szukać lekarza, który wykona tą
      kolonoskopię? czy Waszym zdaniem to konieczne?
      • wedrowiec2 Re: krew w kale dziecka-pomocy 24.04.04, 23:17
        1. Kolonoskopia nie jest "strasznym" zabiegiem
        2. Przyczyn krwawienia może być bardzo dużo i jakiekolwiek dyskusje prowadzone
        w internecie nie pomoga Twojemu dziecku
        3. Jeśli nie masz zaufanai do obecnego lekarza, to poszukaj innego. Konieczne
        jest wykonanie szeregu badań wyjaśniających przyczyny wszystkich krwawień, a
        nie tylko tego jednego.
        4. Homeopatia jest dobra, ale nie zastąpi dobrej diagnozy postawionej przez
        lekarza (absolwenta akademii medycznej, żeby nie było niejasności).
        Powodzenia
    • zzztop Re: krew w kale dziecka-pomocy 24.04.04, 23:12
      A powtórzyło się to? Bo jeśli nie, to może lepiej nie narażać dziecka na tak
      stresujący zabieg...?
      • Gość: sylwia Re: krew w kale dziecka-pomocy IP: *.net / *.leon.com.pl 25.04.04, 10:35
        ten przypadek sprzed tygodnia to drugi raz , wcześniej zdarzył sie ok 3 m-cy
        temu...teraz wszystko jst ok.pozdrawiam i dziekuje za pomoc
        • wedrowiec2 Re: krew w kale dziecka-pomocy 25.04.04, 10:46
          Sylwio, nie oddzielaj krwawienia z nosa od krwawien z dróg pokarmowych. Sądzę,
          że przyczyna tych wszystkich krwawień i popękanych naczyniek na twarzy i
          plecach ma podobne podłoże. Idź do dobrego lekarza.
          • selavi25 byłam na kolonoskopii............ 28.04.04, 21:37
            dziś byłam z synem na kolonoskopii..., to było straszne , przeżyłam olbrzymi
            stres , dodatkowo dlatego , ze badanie było zrobione pod narkozą...okazało
            sie , ze Miłoszek ma żylaka na jelicie i dlatego krwawi przy oddawaniu stolca
            ( dodam , ze wczoraj krwawienie pojawiło sie poraz trzeci... ).nie wiem co o
            tym sadzic , dostał lekarstwa( doustne ) , kontrolowac tego nie trzeba - tak
            powiedział doktor ( u nas bardzo poważana osoba ).czy to coś poważnego?
            szczerze powiem , ze troszke sie uspokoiłam.....ale teraz chcę wyjaśnić
            przyczynę tych pękniętych naczynek , krwawień z nosa.....
            dziekuje serdecznie za wszystkie odpowiedzi , które do mnie presłaliscie ,
            jestem wdzięczna.
            z poważaniem sylwia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka