Dodaj do ulubionych

popękane piety

26.04.11, 11:40

mam problem z popękanymi pietami, próbowałam wszystkiego. codziennie mocze stopy w wodzie z dodatkiem soli- wypróbowałam wszystkie dostępne kremy z drogerii i z apteki, po kąpieli używam pumeksu. A teraz na wiosne zauwazyłam, że strasznie przesuszyła mi się skóra również na dłoniach, dodatkowo na kostkach bardzo zciemniała(może od słońca?). proszę o radę
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • emi56 Re: popękane piety 26.04.11, 14:50
      Tran do ustnie i na skore. Moze tez byc brak wapna, wit A,C, stopy na slonce. Popraw odzywianie , czeste moczenie wysusza, wiec z czasem moze jeszcze bardziej pekac skora.
    • no1teresa Re: popękane piety 26.04.11, 18:10
      sprawdz tarczycę
      • minniemouse Re: popękane piety 27.04.11, 05:42
        skore najelpiej scierac NA SUCHO
        taka tarka do piet, ale naskuteczniej to tym:
        www.saver.com.my/images/pe.jpg
        nie musi by biale jajko, oczywscie, Revlon wypuscil rozowe, na przyklad:
        www.hitched.ca/files/images/Revlon-Pedi-Expert.jpg
        i sa rozne inne ale zasada jest ta sama - tarka do piet.

NA SUCHO
        , przypominam.
        nastepnie wygladzamy PUMEKSEM
        albo tarka o powierzchni jak gladki papier scierny:
        www.flushbath.ca/Bath_Accessories/Naturals-Collection/Foot-File.jpg

dopiero po starciu i wygladzeniu naskorka moczymy nogi i smarujemy kremem.

Minnie
        • 1mzeta Oj tak, tak... 04.05.11, 12:38
          Potwierdzam- pięty najlepiej ścierać na sucho tarką, a potem wygładzanie- pumeksem na mokro albo jest fajna rzecz z Sally Hansen do wygładzania na sucho- ja mam to cudeńko i nawet zamiast tarki na sucho można używać- lepszej rzeczy chyba nie wyprodukowano.

cgi.ebay.co.uk/Sally-Hansen-Heel-Smoother-/320519044185?pt=UK_Health_Beauty_Nails_Manicure_Pedicure_CA&hash=item4aa06c7c59
          No i oczywiście albo krem z Scholl-a albo tańsza wersja z apteki Maść Ochronna z wit A- coś 2,50 kosztuje, a działa cuda- po zabiegu ścierania i wygładzenia grubszą warstwą pięty-stopy posmarować.
    • kol.3 Re: popękane piety 27.04.11, 22:06
      Witamina A+E. Do tego krem Scholl do popękanych pięt. Dobra pedikiurzystka by się przydała ze 2 razy na miesiąc.
      • aaaabbbbbbaaaaaaannnn Re: popękane piety 03.05.11, 20:51
        Po każdym moczeniu nóg, stosować maść z wit.A( kosztuje ok. 3zł w aptece).
        Dobrze nasmarować pięty grubą warstwą maści, nałożyć woreczek foliowy(pięta ma być owinięta woreczkiem wtedy lepiej wchłonie maść ) i ubrać skarpetki.Najlepiej to robić przed snem. Rano ściągnąć skarpetki i nasmarować pięty kremem do rąk.
        Kiedyś miałam pięty bardzo popękane i nie mogłam chodzić - ten sposób pomógł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka