Dodaj do ulubionych

Nadgorliwe jajniki

24.10.11, 16:48
Mam 26 lat, stwierdzony zespół policystycznych jajników i NIGDY W ŻYCIU NIE ZDECYDUJĘ SIĘ NA DZIECKO. moje życie przypomina koszmar: jako nastolatka byłam wytykaną przez całą klasę pryszczatą, płaską brzydulą. Przyjmuję pigułki antykoncepcyjne, ale to nie pomoże w rozwoju piersi operacja kosztuje ponad 10 tys. zł, nie hamują do końca owłosienia. Mam problemy z nadwagą i zatrzymywaniem płynów. A PCOS jest chorobą genetyczną!!! Jak można w takiej sytuacji decydować się na dziecko??? Włosy mi się jeżą na głowie jak czytam fora i wypowiedzi kobiet, które pomimo PCOS zaszły w ciążę i są zadowolone. Jakie będą ich dzieci???????Jakie życie im chcą dać?????
Obserwuj wątek
    • ruby.blue Re: Nadgorliwe jajniki 05.11.12, 18:04
      Głupszego komentarza jeszcze nie czytałam... pcos to zaledwie zaburzenie, nie choroba. A trądzik można mieć i bez niego.
    • rudoslava Re: Nadgorliwe jajniki 27.11.12, 22:50
      skrzydlata25 głupia jak but jesteś!!! nie wzbudzaj w kobietach poczucia winy!!! gdyby ludzie nie mieli się rozmnażać z tego powodu bo mają chorobę genetyczną to co drugi człowiek by musiał zrezygnować z potomstwa!!!! nie słyszałam nigdy takiej opinii naukowej w której radzono aby jeśli się ma PCOS to nie powinno się rodzić dzieci!!! wiesz myślę że ty nie możesz zajść i dla tego taka złośliwa jesteś....tak przy okazji takie PCOS jakie opisujesz to mają nieliczne kobiety...ja tez mam PCOS ,cycki jednak mam normalne, z wlosami tez daję radę ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka