Dodaj do ulubionych

Twardy guz

14.02.12, 20:27
Cześć,

Panikuje okropnie, spac nie moge , pracować nie moge , cały czas sie zadreczam.
Ostatnio dosyc regularnie chodziłam na bieżnie. Po jakimś czasie zaczeło dokuczas mi prawe kolano. Po treningu , czułam w nim ból. Tłumaczyłm to sobie przeciazeniem kolana.
Ostatnio wyczułam twardego guzka z tyłu za kolanem. Guzek jest niebolesny , twardy i wyczuwalny tylko jak wyprostuje noge. Wydaje sie być głębiej bo przy zgietym kolanie nie da sie go wyczuć.
Umówiłam sie na USG w czwartek - umieram ze starchu. Poczytałam o miesakach i juz mi sie słabo robi.
Mam dzieciaczki małe i chce długo sie nimi cieczyc :((((((((((
Boje sie , normalnie boje sie okropnie ...........
małgoska
Obserwuj wątek
    • mel.la Re: Twardy guz 14.02.12, 22:17
      Nigdy nie mysl od razu o najgorszym, to moze byc cysta, duzo jest o tym na forach sportowych -
      cysta bekera jest to guz pod kolanem, powstaly w skutek przeciazenia kolana. Spokojnej nocy zycze ;-)
      • easyblue Re: Twardy guz 14.02.12, 22:54
        Młoda miewa bóle za kolanem - lekarka sprawdzała kiedyś, czy ma z tylu jakiegoś guza, bo podobno coś tam się moze robić. Ale jak zaznaczyła, jest to lajtowa sprawa.
        • bzyk-is-me Re: Twardy guz 14.02.12, 23:26
          Mam takiego guzka wyczuwalnego w dole podkolanowym juz 7 lat.I zaden lekarz mi nie pomogl.Trzeba trafic na super specjaliste - moze Tobie sie uda.
          • aqua48 Re: Twardy guz 15.02.12, 11:13
            To może być cysta, albo ganglion, z przetrenowania, nic groźnego. Idź do dobrego ortopedy, on powie co z tym ewentualnie da się zrobić.
            • grazkavita Re: Twardy guz 15.02.12, 12:51
              Mój pies mia taki guzek pod gardłem , ja na głowie. Rada jest prosta jak świński ogon . Trzeba go myć trzy razy dziennie, wtedy zmięknie i zawartość się wyleje..Można też dopomóc temu procesowi biorąc probiotyk z koenzymem q 10. Wtedy guz zmięknie szybciej. Jeśli oczywiście to jest zwykły kaszak... Wszystko wskazuje na to , że tak bo te trzeczy powstaja tam gdzie jest duzo potu i bakterii. Pozdrawiam
              • mel.la Re: Twardy guz 15.02.12, 20:32
                grazkavita napisała:

> Mój pies mia taki guzek pod gardłem , ja na głowie. Rada jest prosta jak świńsk
                > i ogon . Trzeba go myć trzy razy dziennie, wtedy zmięknie i zawartość się wylej
                > e..Można też dopomóc temu procesowi biorąc probiotyk z koenzymem q 10. Wtedy g
                > uz zmięknie szybciej. Jeśli oczywiście to jest zwykły kaszak... Wszystko wskaz
                > uje na to , że tak bo te trzeczy powstaja tam gdzie jest duzo potu i bakterii.
                > Pozdrawiam

Boze jakie Ty bzdury piszesz, wiesz ile jest roznych rodzajow guzow, cyst, kaszakow, tluszczakow.... ? A jakim cudem tluszczak na glowie zmieknie poprzez czeste mycie i sie "wyleje " ? Przez skore sie wyleje ? Tluszczaki sie usuwa chirurgicznie, nacina sie skore i sie go wyluskuje i higiena nie ma nic do tego, u mnie w rodzinie jest to uwarunkowane genetycznie.
    • kol.3 Re: Twardy guz 15.02.12, 18:08
      I kto mówi, że sport to zdrowie.
      • malgosia49225 Re: Twardy guz 15.02.12, 19:13
        Ech... ja uwielbiam biegać. Przestałam do chwili wyjaśnienia tego guza.
        Wiecie co- ciarki mi przechodzą na mysl o jutrzejszym USG. Mam jakąś schize - wszyscy choruja.
        Moja kuzynka 33 lata- nowotwor jelita
        wujek - czerniak
        przyjaciołka - rak piersi
        Mam dosyc !!!!!! mam trzch super chłopaków do wychowania - MUSZE BYC ZDROWA I SILNA .
        Dzisiaj odpaliłam czerwone winko , dam rade - jutro musi byc dzien dobrych wiadomości .
        prosze trzymajcie kciuki
        małgoska
        • apetita29 Re: Twardy guz 15.02.12, 19:50
          Trzymam za Ciebie kciuki. Podobnie do Ciebie, mam dwie piekne córeczki i WIELKIEGO stracha, że dopadł mnie nowotwór jelita. Dopiero 21go lutego będę znać wyniki usg brzucha. Boję się bardzo. Pozdrawiam
          • adrianmarta Re: Twardy guz 15.02.12, 21:06
            Nie myśl od razu o najgorszym nie warto się martwić na zapas
        • easyblue Re: Twardy guz 15.02.12, 21:56
          Trzymam, trzymam:)
          A schizom się nie dziw. Każdy je ma, nawet jeżeli wydaje się inaczej.
    • mamalgosia Re: Twardy guz 15.02.12, 21:26
      Obstawiam gangliona
      • grazkavita Re: Twardy guz 16.02.12, 15:45
        Może Cię nie przekonałam., pewnie jest mnóstwo rodzai guzów ..Nie jestem lekarzem!Mój guz na głowie też miał być poddany skalpelowi..., a że nie lubię takich interwencji i wiedziałam jak wyleczono mojego psiaka zaczęłam go często myć, zmiękł , a potem go wydusiłam kilka razy i spokój.Chcesz iść do chirurga- proszę bardzo, ja tam bym go przetestowała mydłem i wodą....
        • ecli Re: Twardy guz 16.02.12, 20:41
          …wiesz tylko ty miałaś ganglion, a ona może mieć cystę Beckera która jest zupełnie inną przypadłością bardziej skomplikowaną wyraźnie napisała że pojawia się on po wysiłku (treningu) i jest wyczuwalny przy wyprostowanej nodze i osadzony głęboko. Trzeba to skonsultować z lekarzem, zrobić USG
          • malgosia49225 Re: Twardy guz 17.02.12, 08:48
            Hej ,
            USG wykazało ,że nie mam jednego guza mam dwa.
            1. Torbiel Beckera a pod nią :
            2. Tłuszczak .
            Uff, bardzo sie cieszę ,że to taki duet :)
            Naczytałam sie o nowotworach tkanek miekkich i juz miałam wizje tłuszczakomiesaków i innych świństw.
            Nie kazała mi nic z tym robić , chyba że torbiel zacznie sie powiekszać powodujac dolegliwości.

Dziekuje za dobre słowa pocieszki , trzymane kciuki i rady :)))
            małgoska
            • easyblue Re: Twardy guz 17.02.12, 17:43
              Uff:)))
            • jagoda85 Re: Twardy guz 17.02.12, 18:26
              malgosia49225 napisała:

> Hej ,
              > USG wykazało ,że nie mam jednego guza mam dwa.
              > 1. Torbiel Beckera a pod nią :
              > 2. Tłuszczak .
              > Uff, bardzo sie cieszę ,że to taki duet :)
              > Naczytałam sie o nowotworach tkanek miekkich i juz miałam wizje tłuszczakomiesa
              > ków i innych świństw.
              > Nie kazała mi nic z tym robić , chyba że torbiel zacznie sie powiekszać powoduj
              > ac dolegliwości.
              >
              > Dziekuje za dobre słowa pocieszki , trzymane kciuki i rady :)))
              > małgoska

Mój mąż miał Torbiel Beckera. Trochę mu to przeszkadzało. zrobili mu na to operacje. Bardzo szybko doszedł do formy. Będzie dobrze, ja trzeba to wytną.
    • szczerbicki Re: Twardy guz 20.02.12, 14:35
      Dla uspokojenia możesz zrobić sobie test
      link
      Też mi coś strzykało, ale po tym się uspokoiłem, że raczej nic mi szczególnego nie dolega
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka