Dodaj do ulubionych

cos mnie dusi

IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 22.06.04, 23:49
od dwóch miesiecy czuje, jakby mnie ktos dusil:
jakby mi ktos palcami wciskal ?tarczyce? do gardla
mam wrazenie ze sie udusze, ale nie mam przy tym problemow z oddychaniem
w ciagu tygodnia sa ze dwa dni, gdy jest mi lepiej
dobrze jest tez, zaraz po przebudzeniu i w czasie posilkow
lekarz zlecil mi magnez w zastrzykach (na wyciszenie) ale to niewiele pomoglo
teraz on poszedl na urlop, a ja nadal sie dusze (choc troche mniej)
co to moze byc????
pliiz?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka Re: cos mnie dusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 23:52
      Mysle ze powinnas zrobic jak naszybciej tsh by wykluczyc tarczyce bo to ona
      moze byc tego przyczyna.
      • Gość: justi co tzn wykluczyc tarczyce??????????? IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 22.06.04, 23:55
        a co to jest tsh
        i dlaczego???????
        • Gość: Agnieszka Re: co tzn wykluczyc tarczyce??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 00:17
          Tsh to hormon przysadki mózgowej regulujacy prace tarczycy i to on jest takim
          podstawowym badaniem które daje obraz czy z tą tarzcycą rzezcywiscie sie cos
          dzieje niedobrego.Czasem zdarza sie ze takie objawy daje wole guzowate
          nadczynne w którym jeden lub wiecej guzów jest przez jakis czynnik pobudzone do
          nadprodukcji hormonów tarczycy w rezultacie powiekszając ja coraz bardziej co
          moze dac objawy trudnosci w przełykniu i wrazen duszenia.
          Mysle ze nie powinnas tego zaniedbywac i jak najszybcien skonsultowac sie z
          lekarzem rodzinnym i zapytac o to??? A badanie tsh zrobic nawet prywatnie
          (ok 13 zł) bo sie upewnic gdzie szukac przyczyn.
          • Gość: justi Re: co tzn wykluczyc tarczyce??????????? IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 23.06.04, 00:25
            dzieki wielkie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka